BTL - Logo_finnal

KAD: 01.01.2014. u 00:00. Vremenski limit manifestacije: 1 godina

GDE: Ma koja zvanična trka na svetu.

CENA: Do 30.12.2013 – 20 evra. Kasna registracija – od 31.12.2013. do 28.02.2014 – 30 evra. Od 01.03.2014. se nije moguće prijaviti.

ORGANIZATOR: Balkanska trkačka liga (www.facebook.com/balkanskatrkackaliga)

O Ligi 

Tokom 2014. godine po prvi put održaće se BALKANSKA TRKAČKA LIGA (BTL),takmičenje namenjeno svim ljubiteljima sporta, bilo da se radi o amaterima ili bivšim i aktuelnim sportistima. Ipak, svako može da bude pobednik, zavisno od angažmana i rezultata tokom godine.

Na trkama se procenjuju zvanična dužina, nagib i vreme prelaska staze i na osnovu toga se takmičarima izvesnom formulom definiše proporcionalan broj bodova bez obzira da li se radi o kružnoj trci na 3 kilometra ili planinskom ultramaratonu od 170 km.

Liga nije zasnovana na sistemu određenih trka koje ulaze u ocenjivanje – svaka trka koju učesnik pretrči ili prehoda, ma gde na svetu, ulazi u konkurenciju. Bitno je samo dostaviti zvaničan rezultat sa trke, bilo da je u formatu liste na sajtu organizatora, slikane diplome sa vremenom ili nekom trećem. Samim tim, liga će trajati od 1. januara do 30. decembra 2014. godine, pri čemu će se povodom beogradske revijalne novogodišnje trke Deda Mrazeva održati proglašenje pobednika kategorija i dodela nagrada.

Osnovni cilj lige je popularizacija sporta, prvenstveno trčanja i planinarenja. Dalje, neophodno je izvršiti adekvatnu edukaciju članova po pitanju sportskih manifestacija, ishrane, opreme i životnih navika u službi zdravlja, pa je u tom cilju već uneto preko 130 organizovanih trka na BTL portal.

Na ovaj način ljudi srodnih interesovanja u regionu imaju priliku da se upoznaju i druže, a da uz pomoć organizatora pronađu i najpovoljniju logistiku i smeštaj uoči trke. Osim toga, sistem bodovanja je takav da se favorizuje broj pretrčanih trka, ali sa odgovarajućim rezultatima, samim tim stimulišući članove da učestvuju upravo na onim manifestacijama koje najviše odgovaraju njihovom trenutnom kondicionom stanu. Rezultat toga je mogućnost zdravog napretka i izbegavanje povreda.

Kako funkcioniše Balkanska Trkačka Liga?

 • Budući član najavi svoje učešće (telefon, e-mail, portal)
 • Budući član uplati jednokratnu nadoknadu za održavanje lige na godišnjem nivou
 • BTL registruje člana
 • BTL dodeljuje članu člansku karticu sa kojom se identifikuje kao predstavnik lige i prilikom pokazivanja iste ostvaruje popust na raznim mestima širom regiona (detaljna lista do kraja decembra 2013.)
 • Član učestvuje na proizvoljnoj trci u regionu, zabeleži rezultat i o tome putem poruke ili portala obavesti BTL
 • BTL ažurira pristigle prijave i objavljuje aktuelnu listu trkača nakon prethodne sedmice u ponedeljak uveče; ukoliko rezultat nije predat na proveru do nedelje u ponoć, rezultat će biti ažuriran sledećeg ponedeljka
 • Učesničke medalje su dostupne po prvoj istrčanoj trci, dok je svečana dodela (preostalih učesničkih) medalja i pehara zakazana za utorak 30.12.2014.

NAGRADE

Medalje, diplome i članske kartice za dodatne stalne popuste u regionu svim učesnicima

Pehari za tri najuspešnija učesnika i tri najuspešnije učesnice.

McDavid kompresione čarape za pobednike svih kategorija i specijalan komplet iznenađenja za pobednika u generalnom plasmanu.

Nagradne figure / plakete za:

 • Najviše pređenih kilometara
 • Najviše vremena na stazi
 • Najstarijeg učesnika i najstariju učesnicu (preko 400 bodova)
 • Najmlađeg učesnika i najmlađu učesnicu (preko 400 sakupljenih bodova)
 • Trkački par godine
 • Fotografiju godine

LISTA SPONZORA

McDavid, Red Bull, Corponest

Lista sponzora i nagrada će se dopunjavati do početka lige 

PRIMER BODOVANJA

primer bodovanja BTL

KONTAKT

Nikola Minić

+381 69 1201002

btl@corponest.com

www.facebook.com/balkanskatrkackaliga