* NaslovnaAtletikaVesti

Atletsko svetsko prvenstvo u dvorani 2022. se održava u Beogradu. Danas je predstavljen logo takmičenja

Nema komentara

Beograd. – Atletsko svetsko prvenstvo u dvorani će se u martu 2022. godine održati u Beogradu. Glavni grad Srbije će biti domaćin svetskog dvoranskog šampionata i najboljim atletičarima sveta. Srbija će ugostiti preko 3000 takmičara i oficijelnih lica, iz više od 200 zemalja sveta.

Tim povodom danas je u Skupštini grada organizovana promocija logotipa Svetskog dvoranskog prvenstva kraljice sportova.

Putem video poruke obratio se i predsednik Svetske atletike Sebastijan Kou: „Ovo je uzbudljiva prekretnica za grad Beograd, domaćina Svetskog prvenstva u dvorani 2022. godine, jer logotip koji predstavlja i njegovu kulturu i ambicije kao sportskog grada. Za samo 18 meseci Beograd će pozdraviti globalnu atletsku zajednicu i uvereni smo da će se naš Lokalni organizacioni komitet dobro pripremiti i pružiti izuzetno uspešan događaj za sportiste i navijače iz celog sveta. Veoma se radujem što ću biti tamo i što ću videti kako naši sportisti prikazuju sjajnu predstavu. “

atletsko svetsko prvenstvo u dvorani
Sebastijan Kou, predsednik Svetske atletske federacije

Logotip Svetskog atletskog prvenstva u dvorani Beograd 22 je inspirisan Srbijom, Beogradom i atletikom. U ramu karakterističnog oblika za takmičenja Svetske atletike koji predstavlja slova W i A (World Athletics) predstavljena su najvažnija zdanja grada Beograda; spomenik Knezu Mihailu, Palata Beograda, Kalemegdan i Most na Adi. U bojama srpske zastave aplicirane su linije koje predstavljaju atletsku stazu.

world-athletics-indor-championships-belgrade-2022-logo
Logotip Svetskog atletskog prvenstva u dvorani – Beograd 2022

Prisutnima su se obratili Ministar za omladinu i sport, Vanja Udovičić, zamenik gradonačelnika grada Beograda, Goran Vesić, predsednik Srpskog atletskog saveza Veselin Jevrosimović i direktor Slobodan Branković.

„Biće ovo sjajna prilika da podsetimo svet da Srbija može i ume da organizuje najveće međunarodna sportska takmičenja, a Svetsko atletsko dvoransko prvenstvo neće biti samo sportski događaj već i prilika da naš glavni grad  otvori vrata posetiocima iz celog sveta.

Vlada Republike Srbije nastaviće da pruža punu podršku sistemu sporta i ostaće do kraja posvećena unapređenju svih uslova kako bi Srbija i Beograd spremno dočekali Svetsko atletsko dvoransko prvenstvo 2022. godine”, Istakao je Ministar Udovičić.

“Ovo je značajno za našu zemlju, grad, za naš sport. Biti domaćin Svetskog prvenstva u atletici, bilo ono na otvorenom ili u dvorani, znači biti domaćin medijski najeksponiranjeg sportskog događaja na svetu posle Olimpijskih igara i Svetskog prvenstva u fudbalu. Potrudićemo se da opravdamo poverenje i da organizacija Svetskog prvenstva u atletici u dvorani bude naša ulaznica da dobijemo i neka druga prvenstva, kako bi Beograd postao sportska prestonica ovog dela Evrope”, rekao je zamenik gradonačelnika gospodin Vesić.

Deo logotipa je i naziv takmičenja na engleskom jeziku „World Athletics Indoor Championships Belgrade22“. Kombinacija ovih elemeneta nacionalnih obeležja i srpske istorije verno oslikava domaći i nacionalni karakter koje će ovo prestižno takmičenje imati u 2022. godini.

“Beograd je bio domaćin Evropskog dvoranskog prvenstva 2017. godine, kada su postavljeni standardi u organizaciji, a 2022. godine će glavni grad sigurno podići lestvicu više u tom segmentu”, rekao je Veselin Jevrosimović

Beograd je sportski grad, najveći grad Balkana i dobar domaćin. Naši turistički kapaciteti svake godine su sve snažniji. Sada imamo više od 100 hotela u Beogradu, pored nekoliko koji se grade, dok ih je 2013. godine bilo svega 67. Moderan objekat kao što je Beogradska Arena i odlična povezanost između aerodroma, objekata za takmičenje i trening je ogroman početni uslov za savršeno domaćinstvo ovog svetskog sportskog spektakla.

“Ovo je najveći događaj u istoriji srpskog sporta. Očekuje nas ozbiljan rad na stvaranju vrhunskih uslova kako za sportiste, ali tako i za sve ljubitelje atletike. Za nas svetski šampionat nije samo takmičenje koje traje tri dana, već sve što radimo jeste posvećeno dugoročnim efektima organizacije ovakvog jednog spektakla, promociji sporta, i stvaranju zdravih životnih navika cele nacije – rekao je Branković.

Naredni promotivni događaj koji nas očekuje je „DOBACI DO …22“, bacački Miting u centru samog grada (na Trgu Republike) koji će se održati 17. septembra, kada ćemo ugostiti olimpijske i svetske šampione u ovoj disciplini.

Vest preuzeta sa zvaničnog sajta Srskog atletskog saveza

Ivan Miškeljin – Trka u mojoj glavi. Promocija knjige u subotu 12.09.2020. u Beogradu
Elzan Bibić oborio je državni rekord na 5.000m star 49 godina!
Tags: , ,

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed