Vesti

Arjen Robben završio Roterdamski maraton za manje od tri sata

Nema komentara

Arjen Robben istrčao Roterdamski maraton za manje od tri sata i kako kaže osećaj je „veoma blizu osvajanja fudbalske titule“ .

Robben je strastveni trkač

39-godišnji bivši krilni igrač Real Madrida, Bajerna iz Minhena i Čelsija, koji se po drugi put povukao iz fudbala u julu, strastveni je trkač. Tokom svoje karijere on je postigao je 144 golova i 101 asistenciju. Takođe je imao 96 nastupa za Holandiju, i igrao je u finalu Svetskog prvenstva 2010. protiv Španije.

Na svom prvom maratonu u Roterdamu, Arjen je učestvovao prošle godine, i završio 42 km 03:13:40.

Pročitaj: Fudbaleri koji su istrčali Londonski maraton

U nedelju popodne, bivši holandski reprezentativac, koji je dobio nadimak „čoveka od stakla“ (the man of glass) zbog svoje sklonosti povredama, ponovo je učestvovao na turniru u Roterdamu sa Erben Wennemarsom. Wennemars je bivši brzi klizač sa tri svetska rekorda u džepu.

Maraton za 2:58:33

Ovog puta, Ajren je završio maraton za 2:58:33. Što znači da je trčao pejs od 4,23 minuta po kilometru. I taj neverovatan tempo bio je dovoljan da Robena postavi na 1189. mesto od 16.837 trkača.

Nakon trke, rekao je: „Nisam više vrhunski sportista, ali mogu reći da je vrhunski sport kada možete da istrčate maraton za manje od tri sata.“

„Stvarno sam slomljen, ali uspeo sam“, rekao je Roben. „Osećaj je približan onom posle osvajanja velike fudbalske titule. Sjajno, završio sam.”

Izvor: Sport Bible

Richardson postigla treće najbrže vreme na 100m IKADA
Serija poslovnih trka Schneider Electric Serbia Business Run počela je trkom na 5 kilometara u Novom Sadu
Tags: , , ,

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed