Vesti

Danica Kokić i Amerikanci trčali za bolesnu Srpkinju

6 komentara

Da humanost ne poznaje granice i da je malo potrebno da se vrati vera u ljude, svedoči i primer Danice Kokić (29) koja je u Americi na maraton-šetnji „Suzan G. Komen“, koja se organizuje kao podrška ženama obolelim od raka dojke, okupila prijatelje iz celog sveta da trče za njenu prijateljicu iz Srbije Anđelku Jokanović.

Danica je upoznala Anđelkinu ćerku Vanju koja joj je ispričala da njena majka boluje od raka dojke. Ideji da se Anđelki na maratonu u Majamiju pruži podrška pridružili su se i oni koji Anđelku ne poznaju. Majicama na kojima je pisalo „Trčimo za Anđu“ poslali su joj poruku da izdrži.

– Oktobar je mesec borbe protiv raka dojke i u Majamiju se svake godine organizuje Suzan Komen manifestacija. Pozvala sam poznanike i predložila im da svi trčimo za Anđu, a pridružili su mi se Amerikanci, Bugari, Rumuni, Makedonci, Italijani – kaže Kokić za „24 sata”.
Ovo nije prva akcija koju je Danica, inače jedan od osnivača organizacije „Sunshine State of Serbia”, koja pomaže deci bez roditeljskog staranja, kao i srpskoj omladini koja dolazi u SAD.

– Deca iz doma izađu potpuno nespremna za život. Želim da pomognem i dokažem da ima nade za sve nas, samo moramo da se borimo u životu – kaže Kokić, koja je i sama odrasla u Domu za nezbrinutu decu u Užicu i Beogradu. Ova mlada žena povezala je prijatelje iz celog sveta koji će joj pomoći u akcijama prikupljanja paketića i pomoći za ustanove socijalne zaštite u Srbiji.

Danica je humanost pokazala i na Tajlandu, gde je pomagala žrtvama cunamija. Svake godine dolazi u Srbiju da poseti prijatelje i Dom u Užicu u kojem je odrasla.

Deci u Srbiji će lično doneti poklone

Danica Kokić je pre odlaska u Ameriku 2006. godine radila i u Srbiji u jednoj državnoj ustanovi. Kaže da se lično dosta zalagala, ali da su mnogi u Srbiji „lenji i gledaju da nešto smute i ukradu”. „Muka mi je od toga. Da se ne lažemo, ja nikada nisam čula da je neki humanitarac u Americi u zatvoru, dok u Srbiji jesam. Trudiću se da odavde pomažem deci i da što više sredstava prikupim. Ako treba, lično ću doći da svakom detetu odnesem patike, čokoladu, svesku pre nego što im drugi razgrabe. Prošla sam kroz to i znam kako sve funkcioniše”, kaže Danica.

Izvor: 24 sata

Raspad u Novom Sadu!!!
Drug, Milan Nikolić – čIKO

Povezani članci

6 komentara. Leave new

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed