Vesti

adidas predstavio Solarboost – prvi utisci i očekivanja

Nema komentara

Živimo u zaista uzbudljivim vrmenima kada je reč o patikama za trčanje! Svaka godina nam donese po neku inovaciju, a rivalstvo giganata industriju gura napred. 

adidas definitivno prednjači na tom polju, od kada je BOOST pena prvi put predstavljena, u modelu Energy Boost, konkurencija se trudila da uhvati priključak. Nike je odgovorio sa Epic react profilom đona, ali novi SOLARBOOST vraća krunu nazad u adidas, poručivši da nova patika ima bolji povrat energije, što je nezavisna agencija i potvrdila.

Prvi pogled na patiku – žurka u čast zalaska sunca

Bili smo gosti adidas Runnersa na vrhu Bigza, intenzivan trening od 10k, bio je krunisan žurkom na vrhu zgrade, gde smo imali prilike da prvi put uskočimo u novi SOLARBOOST.

Sve slike sa događaja pogledajte OVDE.

Šta nam SOLARBOOST donosi?

Deluje da je SOLARBOOST  uspeo da spoji 2 važne stvari: udobnost i brzinu. Udobne patike, su po pravilu, pravljenje za sporije i teže trkače, a amortizacija služi da ih štiti. SOLARBOOST na nozi daje zaista impresivan osećaj podrške, ne kompromitujući brzinu, ukratko: ovo može da bude vaša sledeća patika za rekord.

SOLARBOOST je inspirisan NASA inženjeringom i dizajniran u skladu sa najnovijim tehnologijama. Reč je o modelu izuzetnih performansi, a odlikuje se posebnom TFP (Tailored Fiber Placement) inovacijom koja se odnosi na pažljivo skrojena vlakna, milimetarsku preciznost u izradi svakog elementa patike, i savršeno spajanje delova na silueti.

U praksi, ovo znači da vas ništa neće žuljati, te da je patika razgažena od momenta kupovine. Gornjište je redizajnirano, a tri horizontalne crte, adidasom zaštitni znak sada su ušivene u deo za pertlanje.

Pad patike je  i dalje 10mm, ali je težina smanjena za 15 grama u proseku u odnosu na ULTRABOOST modele.

U đonu se nalazi 85% čiste BOOST pene.

Patika  drži impresivnih 95% na runrepeat agregatoru, a u odabranim prodavnicama dostupna je od 17. maja.

Cena (USA) je 160$, što je čini jeftinijom od prethodnih modela.

Na našim nogama

adidas SOLARBOOST smo imali prilike da testiramo na vikend dužini, ali ćemo sačekati da u patici istrčimo najmanje 50km pre pisanja recenzije.

Na prvi gaz – udobnost i podrška. Nezaobilazni dodatak, za ovaj model je da je reč i o lepom modelu, te je za očekivati da ćete je nositi i kao trening, ali i lajfstajl patiku.

Fit deluje komotnije od ULTRABOOSTA i ULTRABOOSTX modela, (mada uvek poručujte broj više), novo gornjište je udobnije, ali deluje manje prozračno od Primeknit materijala, videćemo kako će se pokazati u letnjim uslovima.

 

Preliminarni zaključak

adidas se ne šali sa svojim trkačkim asortimanom, i izbacio je još jedan sjajan model. Slušaju potrošače i unapređuju segmente koji su im bili problematični. SOLARBOOST je prostraniji, udobniji i responsivniji od prethodnog modela, sa cenom koja ne prelazi 200$.

Konačan sud daćemo nakon što istrčimo 50km u patici, ali za sada, utisak je više nego povoljan.

Nagrade za one koje znaju da #trcanjejestrava
Aktivan vikend – DANI PLANINARA SRBIJE

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed