Najave trkaTrke

Zagrebački noćni cener: Istrčite 10k za 1:15 minuta!

Nema komentara

Ove godine Zagrebački noćni cener je zakazan za 06. novembar. Na ovoj kultnoj trci cilj je istrčati 10 km za određeno vreme. Prošle godine uvedena je timska trka, i kako su okupili čak 27 timova, ovaj tip trke će se održati i ove godine. U nastavku pročitajte raspis organizatora.

DATUM: nedelja, 06. 11. 2022. u 19 sati
LOKACIJA: Trg bana Josipa Jelačića, Zagreb

Svlačionica: Šatori za svlačionice bit će postavljeni na trgu. Čuvanje stvari (garderoba) neće biti organizirano.
Toaleti: Hemijski toaleti biće postavljeni u startno/ciljnom području, a u blizini je i javni WC u Cesarčevoj ulici.
Dužina staze: 10 km (staza ima WA certifikat)
Vremenski limit trke: 1:15 h

Staza trke

Staza trke

VAŽNO! Trči se identičnom rutom kao prošle godine!

Trče se dva kruga.

Prvi krug je nešto duži (6,2 km) jer u početku idemo na istok do Trga žrtava fašizma, a drugi je identičan krugovima koje smo trčali pređašnjih godina.

START: start urke je na centralnom delu Trga bana Josipa Jelačića (“kod konja”) i trči se prema istoku u Jurišićevu ulicu.

1. krug: Trg bana Jelačića – Jurišićeva – Palmotićeva – Boškovićeva – Držislavova – Trg žrtava fašizma (trči se oko trga) – Račkoga – Jurišićeva – Trg bana Jelačića – Ilica – Krajiška – prilaz Gjure Deželića – Trg Republike Hrvatske – Masarykova ulica – Teslina ulica – Trg Nikole Šubića Zrinskog (sjeverni kolnik) – Amruševa – Palmotićeva (prema sjeveru) – Jurišićeva – Trg bana Jelačića

2. krug: Trg bana Jelačića – Ilica – Krajiška – prilaz Gjure Deželića – Trg Republike Hrvatske – Masarykova ulica – Teslina ulica – Trg Nikole Šubića Zrinskog (sjeverni kolnik) – Amruševa – Palmotićeva (prema sjeveru) – Jurišićeva – Trg bana Jelačića

CILJ: cilj trke je na istom mestu gde je i start!

Osvježenje: Stanica s osvježenjem (okrepom) bit će postavljena kod Britanskog trga, u Ilici ispred kućnih brojeva 73-77 te u cilju utrke.

Startne zone: Takmičari će na startu biti raspoređeni u 4 startne zone prema ciljanom rezultatu koji su izabrali prilikom prijave na trku.

1. zona: do 45:00
2. zona: od 45:01 do 55:00
3. zona: od 55:01 do 1:05:00
4. zona: od 1:05:01 do 1:15:00

Virtuelni Cener

Epidemija nas je sve prislila da uvedemo virtuelne trke. A mi smo je dodali kao nužno zlo za sve vas koji ste taj dan spriječeni doći na Trg bana Jelačića i s nama trčati ovu spektakularnu trku. Stoga ćemo i ove godine uz pravu uličnu trku imati i virtuelno izdanje koje će trajati tačno nedelju dana od 06. 11. 2022. do 13. 11. 2022.

Kako učestvovati na virtuelnoj trci?

Pa vrlo jednostavno. U navedenom vremenskom okviru istrčite 10 km te nam na našu email adresu (info@zagreb.run) pošaljite screenshot aplikacije kojom ste merili vreme i udaljenost (mora biti najmanje 10 km). Mi ćemo vaše ostvareno vreme ubaciti u rezultate virtualne utrke.

VAŽNO! Učesnicima virtuelne trke koji nisu iz Zagreba, startne pakete šaljemo poštom ISKLJUČIVO na adresu u Republici Hrvatskoj, a takmičari iz Zagreba startni paket mogu da preuzmu.

Timska trka

Prošle godine smo uveli timsku trku koja je uspela jer smo okupili čak 27 timova pa ćemo taj oblik takmičenja zadržati i ove godine. Ni ove godine nemamo dodatnu naplatu timske utrke – plaća se samo pojedinačna kotizacija svakog člana tima.

Evo što vam je činiti:

 • okupite ekipu/tim od minimalno 10 osoba (da, može ih biti i više). Timovi mogu biti istospolni ili mešoviti ali pobednički tim je samo jedan!
 • svaki član tima se samostalno prijavi, plati i dobije svoj startni broj (a možete i firmu nažicati da vam plati startninu) 😉
 • proglasite kapetana tima koji nam na email šalje imena i prezimena i startne brojeve osoba koje ulaze u njegov/njezin tim
 • nakon što istrčite Cener, mi sabiramo vaše rezultate (prvih 10 najbržih u timu) i tako dobijete svoj timski rezultat koji onda ide u timske rezultate
 • tim koji bude imao najbolji rezultat je pobednik timske trke i osvaja poseban pehar koji uručujemo na ceremoniji proglašenja pobednika trke
 • I ove godine tražimo tim od 10 najbržih! Je li vaša ekipa spremna zauzeti timski tron?

Prošlogodišnji pobjednički tim su bili AK Fit Zaprešić s fantastičnim rezultatom 5:57:18. Može li ih ko skinuti s trona?

Startni paket 2022.

Svaki takmičar/ka plaćanjem kotizacije dobija:

 • ZG cener finišersku medalju
 • ZG cener kvalitetnu tehničku Joma majicu
 • poklon bon s 20% popusta za jednokratnu kupovinu u HERVIS prodavnicama
 • poklone partnera i sponzora
 • profesionalne fotografije sa trke
 • organiziranu okrepu na stazi i u cilju trke *
 • elektronsko merenje vremena i obradu rezultata *
 • personalizirani startni broj *

Ne dolazi u startnom paketu virtualne utrke.

Prijava na trku

Broj takmičara na trci je ograničen na 3500. S obzirom na ovo ograničenje, prijave za nastup na trci biće otvorene u tri prijavna roka sve do popunjenja broja (tj. takmičara sa plaćenom kotizacijom).

Prijava za nastup na trci imat će vremenski rok u kom treba izvršiti uplatu kotizacije. Ukoliko se u zadatom vremenskom roku ne izvrši uplata, prijava postaje nevažeća i briše se iz sistema. Ponovna prijava biće moguća u sledećem prijavnom roku – ukoliko će ga biti. Stoga ne zaboravite na vreme uplatiti kotizaciju.

VAŽNO: Ispunjavanje prijavnog obrasca ne osigurava vam mesto na trci. Mesto se osigurava plaćanjem kotizacije u dole navedenom propisanom roku.

Prijavni rok 1. – kup takmičenje

Ove godine imamo veliku novost, a to je da mesto na trci možete ugrabiti već od 1. – 31. 8. 2022. prijavom kroz naše Zagreb run kup takmičenje. Ako već niste, pročitajte o čemu se radi pa iskoristite priliku i mesto na trci ugrabite pre svih ako vas zanima nastup na naše 3 trke i skupljanje bodova i takmičenje u kupu.

Otvaranje prijava: petak 1. 7. 2022. u 12:00 sati
Zatvaranje prijava: nedelja 31. 8. 2022. u 23:59
Rok za uplatu kotizacije po primljenoj prijavi: petak 2. 9. 2022.

VAŽNO: uplata se prihvata i ako se transakcija poslala na izvršenje s ovim datumom, a bit će izvršena 3. 9. 2022. Uplate primljene nakon 3. 9. 2022. biće vraćene na račun uplatitelja, a prijava izbrisana.

Brisanje prijava: prijave primljene u ovom prijavnom roku, a za koje nije izvršena uplata u zadatom roku, brišu se iz sistema pre otvaranja idućeg prijavnog roka.

Iznos kotizacije:
– kotizacija s majicom: 180/162 HRK*
– kotizacija bez majice: 150/135 HRK*

*Prijavom na trku kroz Kup takmičenje moguće je ostvariti popust od 10% na iznos kotizacije u ovom prvom prijavnom krugu. Molimo pažljivo pročitajte Pravilnik kup takmičenja.

Prijavni rok 2.

Otvaranje prijava: utorak 6. 9. 2022. u 12:00 sati
Zatvaranje prijava: automatski po zaprimanju maksimalno dozvoljenog broja prijava ili najkasnije do 29. 9. 2022. u 23:59
Rok za uplatu kotizacije po primljenoj prijavi: nedjelja 2. 10. 2022.

VAŽNO: uplata se prihvata i ako se transakcija poslala na izvršenje s ovim datumom, a biće izvršena 3. 10. 2022. Uplate primljene nakon 3. 10. 2022. biće vraćene na račun uplatioca, a prijava izbrisana.


Brisanje prijava: prijave zaprimljene u ovom prijavnom roku, a za koje nije izvršena uplata u zadanom roku, brišu se iz sustava prije otvaranja idućeg prijavnog roka.
Iznos kotizacije:
– kotizacija s majicom: 180 HRK / 23,89 EUR
– kotizacija bez majice: 150 HRK / 19,91 EUR
– kotizacija za virtualnu utrku: 130 HRK / 17,25 EUR

Prijavni rok 3.

NAPOMENA: Ovaj prijavni rok se otvara samo pod uslovom da se u prethodnim prijavnim prijavnom rokovima nije popunila startna lista.

Otvaranje prijava: sreda 5. 10. 2022. u 12:00 sati
Zatvaranje prijava: automatski po primanju maksimalno dozvoljenog broja prijava
rok za uplatu kotizacije po primljenoj prijavi: prijava je valjana 24 sata do kada traje rok za uplatu kotizacije. Ukoliko do navedenog roka ne izvršite uplatu, smatraće se da ste odustali od prijave na utrku.
Brisanje prijava: prijave primljene u ovom prijavnom roku, a za koje nije izvršena uplata u zadanom roku, brišu se iz sistema.
Iznos kotizacije:
– kotizacija s majicom: 235 HRK / 31,19 EUR
– kotizacija bez majice: 195 HRK / 25,88 EUR
– kotizacija za virtualnu utrku: 170 HRK / 22,56 EUR

NAPOMENA: Nakon što izvršite uplatu, ona će biti evidentirana u sistemu u najkraćem mogućem roku. Zbog očekivanog velikog broja istovremenih uplata, evidentiranje može potrajati i do 5 radih dana od dana vaše uplate pa vas unapred molimo za strpljenje jer vaše uplate ne obrađuje robot nego osoba 🙂

Nakon što evidentiramo vašu uplatu, na vašu email adresu poslaćemo račun i ubaciti vas na startnu listu.

Podaci za plaćanje kotizacije

Podatke i uputstva za uplatu kotizacije dobićete na e-mail adresu nakon uspešnog ispunjavanja prijavnog obrasca. Proverite svoj inbox ili pam/junk folder ili pod Promotions.

Jedan od najvažnijih podataka je broj vaše prijave (eng. reference number) koji je poziv na broj prilikom plaćanja kotizacije pa vas molimo da ga zapamtite/zapišete i upišete pod “Poziv na broj” prilikom plaćanja kotizacije.

I ove godine smo, osim uobičajenog načina plaćanja na žiro-račun, osigurali i on-line plaćanje VISA , MASTERCARD i DINERS karticama te putem PayPala, a uputstva za to dobićete u emailu nakon ispunjavanja prijavnog obrasca.

Preuzimanje startnih paketa

Nastavljamo saradnju sa Europskim domom u čijim ćemo prostorima (s pogledom na Trg bana Jelačića) na adresi Jurišićeva 1 (1. sprat) i ove godine (kao i prošle) vršiti podelu startnih paketa.

Startne pakete delićemo tpkom tri dana:

 • petak, 4. 11. 2022. od 15 – 19 sati
 • subota, 5. 11. 2022. od 10 – 19 sati
 • nedelja, 6. 11. 2022. od 15 do 19 sati (samo za natjecatelje koji na utrku dolaze izvan Zagreba)

Takmičari na virtelnoj trcu koji su iz Zagreba svoj startni paket takođe podižu u gore navedenim terminima, a oni koji nisu iz Zagreba svoj će startni paket dobiti poštom na kućnu adresu ISKLJUČIVO na adresu u Republici Hrvatskoj (ne dostavljamo izvan granica RH!).

Sve ostale informacije možete pročitati OVDE.

NAPOMENE:

Startni broj ne morate preuzeti lično – može ga preuzeti neko umesto vas uz predočenje fotografije vaše lične karte na telefonu ili papirnu fotokopiju.

Maloletnici od 15-18 godina starosti na preuzimanje startnih paketa dolaze s roditeljem/starateljem koji mora potpisati “Izjavu učesnika o odricanju odgovornosti“.

LIVE! rezultati

Merenje vremena i obrada rezultata takmičenja vršiće se elektronski uz pomoć jednokratnih čipova ugrađenih u startni broj svakog takmičara. Stoga vas molimo da startni broj ne presavijate kako ne biste oštetili čip koji se nalazi na njegovoj poleđini.

VAŽNO! Trka će imati tzv. “gun start“, a to znači da je start svih trkača u istom trenutku bez obzira koliko je trkač udaljen od startne linije. U konačnim rezultatima natjecatelji će moći doći i do informacije o svome “chip vremenu”, no poredak se vrši na osnovu “gun starta”.

OVDE će biti moguće uživo praćenje rezultata trke. To znači da će odmah po ulasku u cilj ostvareni rezultat svakog ntakmičara biti vidljiv na toj internet adresi.

Rok za prigovore na neslužbene rezultate je 24 sata od završetka trke nakon čega ćemo rezultate proglasiti konačnim i službenim. Eventualni prigovori dostavljaju se na email adresu info@zagreb.run.

Pohvalite se na Facebooku svojim rezultatom odmah nakon prolaska kroz cilj! Link na Facebook share čekat će vas na www.utrka.com/utrke/zgnocni10k/2022/rezultati/

Nagradni fond za pobednike

Mitja Krevs

Nagradni fond u poklon bonovima osigurao je sponzor HERVIS:

 1. mesto žene – HERVIS poklon bon vrednosti 1.500 kn
 2. mesto žene – HERVIS poklon bon vrednosti 1.000 kn
 3. mesto žene – HERVIS poklon bon vrednosti 500 kn
 4. mesto muškarci – HERVIS poklon bon vrednosti 1.500 kn
 5. mesto muškarci – HERVIS poklon bon vrednosti 1.000 kn
 6. mesto muškarci – HERVIS poklon bon vrednosti 500 kn

Nagrade (poklon bonovi) će se uručiti na ceremoniji proglašenja pobjednika, čemu prethodi rok za eventualne žalbe na rezultate koje se podnose istoga dana organizatoru trke na licu mesta. Ukoliko dva ili više takmičara završe trku s istim rezultatom i zauzmu jedno od prva tri mjesta, nagradni fond za to mesto se dijeli na jednake delove.

NOVO! I za muški i za ženski novi rekord staze organizator je osigurao novčanu nagradu vrijednosti 1.500 HRK (neto).

Napomene

Takmičari nastupaju na vlastitu odgovornost, a to potvrđuju ispunjavanjem prijavnog obrasca te preuzimanjem startnog broja.

Organizator ne snosi odgovornost za nastale štete, povrede ili nezgode za vreme održavanja trke.

Takmičari pristaju biti snimljeni zvučno, video i slikovno bez ograničenja. Snimljeni materijal organizator sme koristiti za promociju svoga rada.

Trčanje sa psima nije dozvoljeno.

Uslovi nastupa na utrci

Prilikom ispunjavanja prijavnog obrasca svaki takmičar je u obavezi da prihvati uslove “Izjave o odricanju od odgovornosti“. Bez prihvatanja uslova Izjave neće biti moguće ispuniti prijavni obrazac te zbog toga niti nastupiti na utrci.

Takmičari moraju biti stari 15 ili više godina. Takmičarima između 15-18 godina starosti dozvoljeno je takmičenje uz potpisanu izjavnu roditelja/staratelja.

Rekordi staze

žene – Matea Parlov (2018.) – 00:34:55
muškarci – Mitja Krevs (2021.) – 00:30:24

Trke samoprevazilaženja – 25. jubilarni Beogradski Ultramaraton
Trčimo za čist vazduh: Lung Run Ugljevik!
Tags:

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed