Connect with us

Hi, what are you looking for?

Trke

Vodič za Tvoju Prvu Trku na 29. strana ::: Bez panike do prve medalje

Kad se samo setimo koliko stresa može da izazove prva trka? Sigurno ću biti poslednji-a, smejaće mi se, neću završiti u vremenskom limitu, gde ću ostaviti stvari, kad da uzmem gel? Gomila pitanja, a odgovori svuda raštrkani.

“Skidanje mraka”

Prva trka jeste veliki stres jer se po prvi put nalazimo među velikim brojem trkača – svi ostali deluju kao profesionalci i kao da im je jasno šta treba da rade, a mi? Naša oprema deluje prestaro, naše noge su manje mišićave, svi ostali znaju kojim tempom trče… a nama ništa nije jasno.

Ova tema je toliko interesantna, a iskustvo istinski nezaboravno, da smo mi pokrenuli celu rubriku #skidanjemraka u kojoj objavljujemo vaše priče sa prve trke. Pročitajte neke od njih i naravno, pošaljite nam vašu.

Šta je uspešna prva trka?

Prva trka vam je kao i druge stvari u životu koje radite po prvi put. Verovatno na njoj nećete biti prvi, a verovatno nećete biti ni poslednji. Verovatno da će maksimalni užitak tek uslediti kada se malo opusitite.

Važno je ipak da to bude jedno pozitivno iskustvo, jer od toga zavisi kako ćete i da li ćete nastaviti sa učestvovanjem na trkama.

Prva trka treba da bude iskustvo koje ćete opisati sa:

 • nezaboravno i neponovljivo
 • fantastično i fenomelano
 • velika lekcija i inspiracija na nove trke

Ukoliko posle trke imate želju da učestvujete na još jednoj trci, prvo iskustvo je bilo dobro. Naravno, sledeći korak je da bacite pogled na Kalendar trka i maratona. Ako je vaša prva trka Beogradski maraton posetite našu specijalizovanu stranicu i saznajte sve detalje.

Dobra pripremu za sjajnu prvu trku

Da sve ovo bude “bez panike” napravili smo Vodič za prvu trku na 29 strana.  Sakupili smo sve informacije o tome kako da se najbolje pripremiš za tvoj veliki dan. Od nedelju dana do minut pre starta trke!

Vizija Trčanje.rs je 20.000 trkača i trkačica na trci u 2020. godini i zato smo zadovoljni ovim vodičem jer veruje da vam može pomoći u trčanju. Ukoliko je tako, podelite ga sa prijateljima. Ujedno i veliko hvala sponzoru Vodiča Asics Srbija što su podržali ovaj projekat.

Preuzmite vodič za prvu trku u pdf-u

PREUZMI VODIČ ZA PRVU TRKU OVDE

Sve što preostaje je da preuzmete vodič i laganim korakom stignete do vaše prve  finišer medalje! Ukoliko imate bilo kakva pitanja, stojimo vam na raspolaganju. Vidimo se na STARTU! 

10 Comments

10 Comments

 1. Milos

  16.04.2014 at 16:22

  Mislim da se broj na polumaratonskim trkama kaci na majcu u visini gruda, a za trijatlon moze kuk i pojas.

  • Uroš [Trcanje.rs]

   16.04.2014 at 16:35

   Broj se kači da bude vidljiv sudijama :) Dakle na boku je ok. Barem iz iskustva niko nikada nije imao problem. A u pravilma je naznačeno da mora da bude vidljiv sudijama.

 2. Zorana

  16.04.2014 at 20:08

  Vi ste jednostavno diiiivniii!!!
  Hvala sto uvekl odgovorite na sva moja pitanja i pre nego sto ih postavim:)

  • Tijana

   17.04.2014 at 14:45

   Hvala Zorana, potrudili smo se da vodič bude baš takav :)

 3. BIB#N

  17.04.2014 at 13:17

  Bravo! 10/10.

  • Tijana

   17.04.2014 at 14:45

   Hvala :D

 4. PP

  17.04.2014 at 14:27

  Zna li neko koliko kosta Asics pojas za nosenje vode.

  • Marko

   17.04.2014 at 15:26

   2500-5000 dinara su se kretali, ali izgleda da su rasrodati. Pogledaj i sportvision / intersport

 5. goran

  30.04.2014 at 15:33

  Nemogu skinuti Vodič. Da li je sve u redu s njim ?

  • Tijana

   30.04.2014 at 18:08

   Jeste Gorane :) ponovo je live! pogledaj baner desno :)

Uključi se u diskusiju

Povezani članci

* Naslovna

Jedna od najvećih grešaka koje trkači prave jeste da nakon završetka maratona ne daju svom telu dovoljno vremena da se oporavi od napora. Bez obzira...

Trening

Odmor i opravak su sastavni deo trkačkog treninga, a pogotovo oporavak posle maratona. Da bi trčali brzo i bez povreda, između treninga vaše telo...

* Naslovna

Ukoliko niste trenirali tokom zime ili nikada niste ni potrčali za vas je verovatno misaona imenica da istrčite bez napora 5 kilometara. Međutim, ta...

Do 5 km

Bez obzira koliko dugo trčite rekreativno, odluka da završite trku od 5km može da bude odlučujući momenat u vašem životu. Ali je važno da...