TrkeVesti

Proleće uz Trčanje.rs

Nema komentara

Trčanje.rs će ovog aprila doneti mnoge novosti trkačkoj sceni u Srbiji. Ovog proleća smo spremili nekoliko akcija za koje verujemo da će promeniti sliku o trčanju, rekreaciji i shvatanju važnosti psihofizičkog zdravlja svih građanki i građana. Predstavljamo vam inovacije koje želimo da sprovedemo u trkačkoj zajednici, imate priliku da se priključite i budete deo nečega što na nov način promoviše vrednosti koje svi mi kao trkači gajimo.

Prva specijalizovana prodavnica za trčanje u Srbiji – Trčanje.rs Shop

U toku aprila meseca ćemo pokrenuti prvu specijalizovanu prodavnicu trkačke opreme u Srbiji. Trčanje.rs Shop smo osmislili kao mesto po meri svakog trkača i trkačice, bili oni iskusni i sa sjajnim rezultatima bilo da su to trkači na početku svoje trkačke priče koji traže prve patike za trčanje.

U Trčanje.rs Shop-u imaćete priliku da prvi put u našoj zemlji dobijete uslugu od trkača koji o opremi koju tražite znaju dovoljno da vas upute i posavetuju. Pored toga imaćete priliku i da nabavite neke od najpoznatijih brendova na svetu za čiju ste nabavku do sada morali da prelazite granicu. U našoj ponudi će se naći brendovi poput Brooks, CEP, Mizuno, Puma…

Košutnjak Challenge Race

U subotu 19. maja sa početkom u 12 časova održaće se prva trka-izazov na Košutnjaku. Trku organizujemo u saradnji sa squashland-om, a povodom otvaranja pešačkih staza na Košutnjaku u sklopu projekta Prošetajte Košutnjakom.

Najhrabirjih 300 devojaka i momaka imaće priliku da završi nesvakidašnji poduhvat – 5 km kros trke sa 5 prepreka na svakom kilometru trke.

Trka predstavlja izazov za sve učesnice i učesnike, koji uz pregršt motivacije duž staze završavaju trku i tad postaju pobednici. Broj učesnica i učesnika je ograničen na 300, a startni brojevi su raspodeljeni ravnomerno na oba pola. Želimo da svima damo šansu da se zabave i učestvuju na ovom događju koji će se prepričavati.

Opširnije o trci pročitajte na Košutnjak Challenge Race Strani ili se prijavite na FB stranici trke

Trčanje.rs na Beogradskom maratonu

Kao i u predhodne tri godine želimo da doprinesemo popularizaciji ali i kvalitetu najveće trke u Srbiji. U nedelji koja će predhoditi maratonu, ali i na samoj trci organizovaćemo nekoliko akcija. Cilj ovih akcija će biti da edukativno utiče i na one koji još uvek nisu trkači ,ali i da  ih uključi kao aktivnw učesnike Bg. maratona.

Što se sajta tiče, cela nedelja pred maraton biće posvećena tekstovima koji će iskusnije trkače podsetiti na neke stvari, dok će novim trkačima biti podrška u toku poslednjih priprema pred prvu trku.

Detalje o akciji ćete imati priliku da pročitate uskoro.

Akcija javnog zastupanja za ukidanje poreza na rekreaciju zaposlenih građana

Ministarstvo finansija republike Srbije je na 12-tom jesenjem seminaru, Zlatibor 2011, u delu 2. Obezbedjivanje rekreacije za zaposlene, iznelo mišljenje da se zakup sporstkih objekata radi vršenja sportskih i rekreativnih aktivnosti poreski tretira kao lična primanja zaposlenog, tj. da na cenu zakupa dodaje 65% poreza.

Ovu odluku ministarstva vidimo kao obeshrabrujuću za srednja i mala preduzeća koji su zainteresovani da svojim zapolenima omoguće rekreaciju koju bi firma platila, zbog toga smo pokrenulii akciju javnog zastupanja kako bismo ovu temu stavilii na dnevni red u periodu predizborne kampanje ali i priprema naših sportista za Olimpijske igre u Londonu. Cilj naše kampanje biće da donosioci odluka, političke partije i njihovi lideri, prepoznaju da su zdravi i aktivni zaposleni ti koji čine privredu stabilnom i doprinose njenom razvoju i ukinu ovaj porez.

Spisak prihvaćenih prijava za Košutnjak Challenge Race
Kako je bilo na Enervit Open Run-u?

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed