Najave trkaTrke

5. Subotički polumaraton – Jubilej se mora proslaviti kako dolikuje

Nema komentara

Subotički polumaraton je trka koja je tradicionalno smeštena u prvu nedelju septembra. Ova mlada trka beleži ozbiljan rast učesnika iz godine u godinu. Prvo izdanje održano je 2017. godine.

Trke: 5, 10 i 21k i dečije trke

Trasa: trči se kroz grad jedan ili više krugova

Subotički polumaraton – Sve vesti trci

Pismo organizatora trke

Ideja o organizaciji Subotičkog polumaratona nije se pojavila iznenada. Trkačka kultura Subotice je decenijama unazad na izuzetnom visokom nivou. Naši sugrađani i sugrađanke trčali su širom sveta na svim kontinentima. Trčanje je univerzalno i pripada svima, tako i Subotici. Svako od nas iz organizacije je sticao trkačko iskustvo na ulicama i parkovima Subotice, kao i na velikom broju trka u našoj zemlji i u inostranstvu.

Upoznajući se sa ljudima i šireći svoj krug poznanika u trkačkom svetu, trčeći predivnim gradovima i njihovim ulicama, sve više se pojačavala želja u nama da reka nasmejanih, pozitivnih, energičnih i upornih ljudi potrči sa platoa ispredGradske kuće, da prođe pokraj Narodnog pozorišta, palate Rajhl Ferenca, pozdravi Ivana Sarića i Aleksandra Lifku, pionire vazduhoplovstva i kinematografije u našoj zemlji. Da se upoznaju sa Dežeom KostolanjijemČat GezomCarom Jovanom Nenadom, da protrče pokraj Olimpijske fontane sa imenima subotičkih sportista, osvajača olimpijskih odličja i da jednostavno protrče kroz istoriju, baš onako kako i mi uživamo i volimo da upoznajemo znamenitosti drugih gradova, kako istorijske tako i one najmodernije.

Upoznavajući se na trkama jedni sa drugima i deleći borbu i podršku na stazi, što su jedne od najlepših poruka trkačkog sveta, ideja o polumaratonu u Subotici je postajala sve više i više potreba.

Ideju Subotičkog polumaratona ostvaruje veliki broj pojedinaca okupljenih u Sportskom udruženju “Horizont”, organizatoru trke. Naša rekreacija je postala svakodnevnica, i mi i trčanjem hranimo potrebu za boljim psihofizičkim stanjem.

Sportsko udruženje Horizont je osnovano u decembru 2016. godine sa ciljem da promoviše trčanje u Subotici i njenoj okolini.

Mi vas pozivamo da dođete i da zajedno sa nama #trčitekrozistoriju. Da nakon trke nastavimo druženje svi zajedno 29.08.2021. u okviru manifestacije proslave Dana Grada Subotice.

Peto kolo treking lige Srbije u Rajkovoj pećini
2. Vrbaška Trka sa novom deonicom

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed