Trke

Somborski polumaraton 2012

Nema komentara

U nedelju 20.maja 2012. sa startom u 10h održaće se 33. Somborski polumaraton.

Cilj organizatora je da najstariju uličnu trku u Srbiji, iskoriste za promociju grada Sombora kao grada tradicije, kulture ali i sportskog duha. Očekuju veliki odziv trkača iz Srbije, među kojima su i najbolji trkači u ovoj disciplini. Takođe najave o svom dolasku u Sombor već su poslali trkači iz nekoliko stranih zemalja.

Za 33. po redu polumaraton organizatori pripremaju brojne novine. Jedna od najvećih novina je promena trase polumaratona. U želji da se više trči kroz centar grada, ali da trkači imaju priliku da vide i druge delove ovog prelepog grada organizatori su promenili stazu na sledeći način: Start i cilj su na istom mestu, na trgu Svetog Ðorda (kod stare Robne kuce). Nakon starta, trka se nastavlja ulicama: V.Stepe Stepanovića, V.Petra Bojovića, V.Radomira Putnika, V.Živojina Mišića, ul.Miloša Obilića i Conopljanskim putem do okretišta. Povratak je istim putem do Doma Vojske u ulici V.Radomira Putnika gde se levo ulazi u ulicu Kralja Petra I do cilja 200m. Mapu nove trase možete da pogledate ovde

Okupljanje, prijava i garderoba su u prostorijama Sokolskog doma (venac Petra Bojovića br.11) od 8 sati do 9.30 kada se dele brojevi. Nakon tog vremena prijava je moguća kod mesta START. Takmičari trče na vlastitu odgovorosnost. Organizator može odstraniti trkača koji nemože nastaviti trku ili se nepropisno ponaša.

Vremenski limit polumaratona je 2h30m

Nagrade

U muškoj i ženskoj konkurenciji novcana nagrada za 1-5 mesta:

10.000,00 din
7.000,00 din
5.000,00 din
3.000,00 din
2.000,00 din

Obezbeđene su i robne nagrade za pobednike u određenim kategorijama!
Pobednici u sveukupnom plasmanu dobijaju i plakete.
Svi učesnici dobijaju učesnički paket koji sadrži: startni broj, kapu, diplomu, vodu, i ucesnicki medalju (nakon ulaska u cilj).
U 13 sati je zajednički ručak u sali Sportskog centra “SOKO“.

Startnina za polumaratonsku trku iznosi 500RSD
plaćanje je moguće na licu mesta ili putem uplatnice na žiro racun ARK Somaraton na broj: 160-335997-12, sa naznakom startnina za 33. somborski polumaraton.

Na dan trke prilikom preuzimanja startnih brojeva, naglasite da ste se prijavili preko interneta i nemate potrebu da se ponovo prijavite !

Pored polumaratonske trke održavaju se još dve trke:

Trka kroz Vence

Trka zadovoljsvta kroz sam centar grad, trci se delom cuvenih somborskih venaca, po kojima je Sombor prepoznatljiv. Dužina trke je 1770 metara. Start i cilj trke su na istom mestu kao i za polumaraton. Start trke je u isto vreme kad i polumaratonske, tj. u 10h. Prijva za trku je u Sportskom centru Soko od 08h do 9.30h, a kasnije kod mesta START do pred samu trku. Svi ucesnici dobijaju startne brojeve. Prva tri takmicara u muškoj i ženskoj kategoriji dobijaju plakete i nagrade sponzora trke.

Trka pužica

Trka za najmlade klince i klinceze. Malena trkica na 50 –etak metara, gde ce na delu glavne somborske ulice neki novi klinici uciniti svoje prve korake. Prijva za trku je u Sportskom centru Soko od 08h do 9.00h, a kasnije kod mesta START do pred samu trku. Svi ucesnici dobijaju startne brojeve. Prva tri takmicara dobijaju nagrade sponzora trke.

33. Somborski polumaraton održava se tradicionalno pod pokroviteljstvom Grada Sombora, uz podršku Sportskog saveza grada Sombora

Informacije i prijave

somaraton.org.rs

Vlada Jerkovic – mob. 065 22 88 014
E-mail : Damir Markovic damir004@yahoo.com ili somaraton@gmail.com

4. Ultimate Nutrition Trka Prijateljstva 2012
Trčanje.rs Open Run #17 [6. maj 2012.]

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed