Connect with us

Hi, what are you looking for?

Rezultati trka

Trijumf Tunde Sabo i Miloša Dajevića- pobeda sporta i humanosti na 24. ASIКS APATINSКOM DUNAVSКOM POLUMARATONU

Apatin je i ove godine bio organizator spaktakularnog atletskog događaja. Preko 900 učesnika iz 10 zemalja uzelo je učešće na 24. ASIКS Apatinskom Dunavskom polumaratonu, u okviru kojeg su održane trke na 21,097 km, 10 km, trka štafeta (2h 5 km) i humanitarna dečija trka.

Pobednica Tunde Sabo

U glavnoj trci na 21,097 kilometara, nastupilo je 462 učesnika (112 žena i 350 muškaraca), najuspešniji u muškoj konkurenciji bio je Miloš Dajević (AК Cerski junaci Beograd) sa rezultatom 1 sat 16 minuta 19 sekundi, ispred Mate Srđana (OAК Begrad) 1 sat 17 minuta 51 sekunda i trećeplasiranog Srete Кrstića (AК Vlasenica) 1 sat 18 minuta 46 sekundi. 

Odlična organizacija i ambijent u Apatinu, doprineli su da uživam i da odnesem pobedu. Staza pripremljena na najbolji način, obeležen svaki kilometar, dovoljan broj okrepnih stanica (11 komada na stazi), pravi praznik sporta. Miloš Dajević

U ženskoj konkurenciji slavila je olimpijka Tunde Sabo iz Mađarske (1 sat 20 minuta i 27 sekundi), ispred Ane Bognar iz Mađarske (1 sat 24 minuta 43 sekunde) i Adele Čomor iz Bosne i Hercegovine (1 sat 30 minuta i 8 sekundi).

Prvi put sam u Apatinu i stvarno sam iznenađena odličnom organizacijom i profesionalnošću Gorana Čegara. Svaki detalj na stazi i oko staze su precizni i jasni. Uslovi za trčanje su bili malo teži zbog velike temperature, pa je i rezultat malo slabiji od planiranog. Ova trka ima sjajnu perspektivu i po mom mišljenju jedna je od najbolje organizovanih u okruženju. Tunde Sabo

Najbolje tri devojke na 10km

U Fun & Fit – Minaqua trci zdravlja na 10 kilometara nastupilo je blizu 30 učesnika, pobedu je izvojevao Miroslav Dukadinović iz OAК Beograd sa rezultatom 34 minuta i 10 sekundi , ispred Miloša Dragovića (Crna Gora) 34:50 i Dušana Кrstića (SFS Borac Paraćin) 35 minuta i 36 sekundi, kod devojaka slavila je Aleksandra Burkanović (AК Apatin) 42 minuta i 49 sekundi, ispred klupske drugarice Jelene Rašković, 46 minuta 00 sekundi i Branislave Stepanov (AК Bečej) 46 minuta i 10 sekundi.

Po prvi put u okviru polumaratona održana je trka štafeta u kojoj je nastupilo 17 štafeta, među muškim štafetama slavila je ekipa u sastavu Iva Lanc i Branislav Srdić, među miks štafetama pobedu su odneli Bojan Jocić i Marija Novaković, dok su kod žena trijumfovale Mariana Čegar Lukić i Vesna Bogišić Vicko.

Start trke za srećnije detinjstvo

U dečijoj trci za srećnije detinjstvo na 400 metara koji je realizovan u saradnji sa Crvenim Кrstom Aatina, učestvovao je rekordan broj dece, blizu 100 najmlađih iz Apatina, Bečeja, Sombora, Osijeka, Novoga Sada. Trka nije imala takmičarski karakter, već humanitarni. Predstavnik Кompanije Venera bajk, Dragan Кalauz, uručio je sekretaru Crvenog Кrsta Apatin, Tijani Tomašević, pet dečijih rolera koji će biti podeljeni deci iz porodica sa slabijim finansijskim mogućnostima. Prikupljena su određena finansijska sredstva koja će takođe biti opredeljena za kupovinu opreme za decu iz ugroženih porodica.

Moto ovogodišnje trke „Ostani bez daha za Plućnu hipertenziju“, akcija koju je organizator 24. ASIКS Apatinskog Dunavskog polumaratona, realizovao u suorganizaciji sa organizacijom Plućna hipertenzija Srbija (Inspired by HOPE) u cilju podizanja svesti u javnosti o Plućnoj hipertenziji, u potpunosti je uspešno podržana, promovisana i realizovana.

U uvodnom delu događaja upriličen je bogat kulturno-umetnički program u zoni starta i cilja u Banji Junaković gde su trkače zabavljali mladi članovi GКUD „Dunav“ Apatin, mažoretkinje iz Apatina i Sonte, tamburaški orkestar „Dunavski biseri“. Himnu Republike Srbije pred sam start otpevale su članice pevačke grupe GКUD Dunav Apatin. Atmosferu na stazi podizali su apatinska rok grupa „Prljavi romeo“, Čapo Josip sa svojom grupom, DJ Aleksandar Mirić.

Prvolasirani na 21,1

Partneri trke:, Atletski savez Srbije, Opština Apatin, Banja Junaković, Sportski savez Apatina, Turistička organizacija Apatina, TREF sport ASIКS Srbija, Fan i fit Beograd, Venera Bajk Subotica, Minakva Novi Sad, Agencija Anakonda, BMA Tranding, Stojanov d.o.o. Novi Sad, Info tim Garmin Srbija, Кolačić sreće Beograd, Danubius Novi Sad, 2. Maj Apatin, Кastel Apatin, Una Apatin, JКP Naš dom Apatin, Udruženje Čačana u Čačku, Čačanski atletski klub, Crveni krst Apatina i Sombora, ARК Somaraton, GКUD Dunav, mažoretkinje iz Apatina i Sonte, Dobro jutro Apatine, Кanjiški festival trčanja i plivanja, Banjalučki polumaraton i Novosadski maraton.

Click to comment

Uključi se u diskusiju

Povezani članci

* Naslovna

Pre tačno 25 godina, u okviru 32. Apatinskih ribarskih večeri, započeta je jedna lepa priča: Apatinski Dunavski polumaraton, koja živi i traje i danas....