blank
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Rezultati trka

Održan prvi Valter Trail, u Ketrininu čast!

U subotu, 07. marta 2020. godine, održan je 1. Valter Trail u čast Katherine Switzer u organizaciji Planinarskog društva Skakavac.

Kathrine Switzer je prva žena koja se službeno takmičila na Bostonskom maratonu davne 1967. godine. Kathrine je simbol otpora, ona je Valter trčanja i jednakosti žena u sportu, i upravo zbog toga se trka zove: Valter Trail u čast Kathrine Switzer.

Staza Valter Trail-a je bila kružna, dužine 16 km sa visinskom razlikom od 710 metara. Start trke je bio u Dečijem odmaralištu Crvenog krsta Kantona Sarajevo u Vogošći, odakle su učesnici trčali na brdo Motka i kružnom stazom vraćali nazad.

Od registrovanih 178 trkača, usled nepovoljnih vremenskih uslova, kiše i snega, na start je izašlo 100 trkača. U muškoj konkurenciji prvi kroz cilj je prošao Džemal Jašarević iz Bosne i Hercegovine, drugi Benyamin Vuk iz Hrvatske, dok je treći Slaven Stojkov iz Bosne i Hercegovine.

U ženskoj konkurenciji prva je bila Naida Avdić iz Bosne i Hercegovine, druga Tara Weyen Gaines iz SAD-a, a treća Amela Tuzlak iz Bosne i Hercegovine.   

Amir Bašić, predsednik PD Skakavac je rekao da ovo društvo planira veliki broj aktivnosti u ovoj godini, te pozvao sve one koji vole prirodu i fizičku aktivnost da se pridruže društvu.

“Planinarsko društvo Skakavac vrijedno radi na promociji brdskog trčanja, planinarenja ali uvodi i nove zanimljive outdoor aktivnosti. Naredna aktivnost koju provodimo je Valter Canicross, odnosno utrka sa psima koja se održava 10. maja” rekao je Bašić.

Više informacija o Planinarskom društvu Skakavac je dostupuno putem web stranice: www.pdskakavac.ba ili FB stranice.

Click to comment

Uključi se u diskusiju

Povezani članci

Najave trka

Trkačice i trkači će proći izuzetno izazovnom stazom 3. Valter trail-a. U subotu, 05.03.2022. godine u Sarajevu, Planinarsko društvo Skakavac organizuje 3. Valter. Trail-Das...

Najave trka

Planinarsko društvo Skakavac nastavlja sa aktivnostima očuvanja prirode! Ovog puta organizuju 3. Valter Trail-Das ist Valter, koji se održava 05.03.2021. godine u Sarajevu. Prijave...

Najave trka

Iako je pandemija COVID-19 uticala na odgađanje mnoštva značajnih sportskih dešavanja, BiH i Sarajevo neće biti uskraćeni za još jedan sportski spektakl, čiji je...

Rezultati trka

U subotu, 22. juna, u Babinom dolu na Bjelašnici, pored Sarajeva, u organizaciji Planinarskog društva Željezničar održana je četvrta po redu brdska, trail trka...