Connect with us

Hi, what are you looking for?

Rezultati trka

Odžaci su trčali polumaraton po drugi put!

Na 2. Odžačkom polumaratonu koji je održan 25.septembra, u tri trke učestvovalo je oko 500 takmičara i takmičarki iz nekoliko zemalja.

Premašen broj učesnika od prošle godine, ostvareni novi rekordi staze u polumaratonskoj trci u obe konkurencije, veliki broj trkača koji su iz Odžaka otišli sa novim ličnim rekordima, lepo vreme i sjajan ambijent, obeležili su ovu sportsku manifestaciju koju je organizovao Atletsko rekreativni klub Odžaci.

DSC_0058Najbolji srpski polumaratonac, Saša Stolić iz Beograda, opravdao je ulogu favorita i pobedio je u glavnoj trci (21,1 km) sa ostvarenim vremenom 1:14:58, što je ujedno i novi rekord staze. Osvajač trećeg mesta sa poslednjeg Prvenstva Balkana, na poziv organizatora Marka Starčevića iz ARK Odžaci pojavio se po prvi put na Odžačkom polumaratonu, na kom je nastavio sezonu punu uspeha.

– Došao sam da ispoštujem organizatore, a nadam se da sam pobedom i opravdao njihova očekivanja. Čast mi je bila da trčim u Odžacima i podignem rejting ove trke. Nadam se da će trka sledećih godina biti još masovnija i da ćemo ovde videti Oliveru Jevtić, Sonju Stolić i druge naše poznate atletičare i maratonce – kaže Stolić.

Polumaratonsku trku završilo je oko 200 trkača, a iza Stolića kroz cilj su prošli Miloš Dajević iz Beograda (1:15:24) i Siniša Radivojević iz Beograda (1:15:27).

Pobednici

Pobednici

Prošlogodišnja pobednica, Nora Trklja iz Beograda, odbranila je titulu slavivši ispred Aleksandre Burkanović iz Novog Sada, koja je kao i prošle godine osvojila drugo mesto. Trklja koja je članica AK Crvena zvezda postavila je i novi rekord staze.

Zadovoljna ostvarenim rezultatom najavljuje da će i sledeće godine učestvovati na Odžačkom polumaratonu.

– Vreme je bilo divno, za razliku od prošle godine kada je u Odžacima padao sneg. Imali smo odlične navijače pored staze i bilo je uživanje učestvovati u ovoj trci. I rezultat koji sam ostvarila je na nivou nekih mojih očekivanja – kaže dvostruka pobednica Odžačkog polumaratona.

Pobedničko vreme i novi rekord staze u ženskoj konkurenciji iznosi 1:27:38, drugoplasirana Burkanovićeva završila je trku u vremenu 1:33:32, dok je treće mesto sa vremenom 1:45:24 pripalo predstavnici domaćina, članici ARK Odžaci Gizeli Šerić.

Pogledajte kako je trku opisao naš trkač -reporter Damir:

TRKA KOJA ME JE PRIGRLILA

Advertisement. Scroll to continue reading.

Rame uz rame sa polumaratoncima startovali su učesnici Trke zadovoljstva na 5 km koju je završilo preko 100 trkača.

DSC_0006Prvo mesto u muškoj konkurenciji osvojio je Marko Zetović iz Belišća (16:12), drugi je Marko Latković iz Vrbasa (16:37), a treći Daniel Bečkei iz Bačke Topole (17:10). Najbolja u ženskoj konkurenciji je Jelena Vasiljević iz Bijeljine (21:07), drugo mesto osvojila je Anastazia Halai iz Bačke Topole (22:49), a treće Mia Stanojević iz Prokuplja (22:58).

Voditelj programa i promoter Odžačkog polumaratona i ove godine bio je poznati sportski novinar Radoslav Simić.

Najlepša slika koja je otišla danas iz Odžaka bilo je učešće oko 170 dece do osam godina u Trci pužića, a za sve učesnike organizatori su obezbedili medalje, slatkiše i helijumske balone. Najmlađi su trčali 200 metara, i svi klinci su pobednici.

Odžački polumaraton koji je prvi put održan prošle godine u novembru, ove godine je pomeren za septembar i najverovatnije će se ustaliti u tom terminu.

Predsednik ARK Odžaci Marko Starčević navodi da su organizaciju polumaratona pomogle brojne firme, pojedinci, Sportski savez opštine Odžaci, kao i oko 80 volontera bez kojih, po njegovim rečima, na bi bilo moguće održati jednu ovako masovnu manifestaciju.

Starčević kaže da je zadovoljan i rezultatima koje su ostvarili članovi ARK Odžaci, pre svega trećim mestom Gizele Šerić koja je na odžačkoj trci postavila i novi lični rekord.

– Gizela trči tek mesec dana i ovo joj je bio drugi istrčani polumaraton. Ona je velika nada i otkrovenje našeg kluba i od nje se tek mogu očekivati dobri rezultati, pod uslovom da joj obezbedimo profesionalnog trenera i ako se posveti malo više atletici – ističe predsednik ARK Odžaci.

Starčević ističe da smo pokazali da jedan novi klub iz jednog malog mesta može da napravi jednu pravu i jedinstvenu trku i međunarodnu sportsku manifestaciju i da svim trkačima obezbedi kvalietnu majicu za trčanje, čipovano vreme (svima stigao rezultat na email adresu), veliku prelepu unikatnu livenu medalju, kvalitetnu okrepu raspoređenu na pravim mestima duž staze,raspoloživost svih kapaciteta Sportsko poslovnog centra ( svlačionice, toaleti, tuševi, tribine…),besplatan parking, odličnog voditelja Raleta Simića,odličan rad prijavnog centra, organizovan prevoz iz Beograda i Novog Sada, besplatan ručak i piće u restoranu, garmin pejsere, navijače, bubnjare i 5 punktova sa muzikom, prelepu startnu kapiju ukrašenu sa 300 balona, preko 500 helijumskih balona,medaljice, sokiće i slatkiše za najmlađe, veliku medijsku propraćenost ( televizija, novine i 12 fotografa…), besplatne fotografije za sve učesnike (preko 2000 komada) , dron, auto sa satom koji ide ispred prvoplasiranog trkača, preko 80 volontera, senviče, sokove i vodu za volontere, flouroscentne prsluke za volontere i legitimacije organizatora, odlične nagrade ( 7 dana na Kopaoniku, robne nagrade, prelepi i veliki pehari, zlatne,srebrne i bronzane medalje)… Zaista mislili smo na svaku sitnicu i na svaki segment organizacije i sve smo lepo iskordinirali…

Velika zahvalnost generalnim sponzorima DOO STAMENKOVIĆ i STAR PLUS MM, zlatnom sponzoru PANSPORT, kao i ostalim mnogobrojnim sponzorima. Velika pobeda sporta u nedelju u Odžacima !!!

Advertisement. Scroll to continue reading.

Video snimljen dronom možete pogledati na ovom linku 

Click to comment

Uključi se u diskusiju

Povezani članci