Danas, 3. juna je Svetski dan trčanja! Tačnije prva nedelja u junu je posvećena trčanju ali u nekim zemljama se obeležava baš na ovaj datum.

Tom prilikom, ovde u Velikoj Britaniji mnogi trkači će obeležiti taj praznik raznim aktivnostima, a najviše trčanjem.

Lično, kao Hrišćanin koji voli trčanje, organizujem dobrovoljnu akciju koja podrazumeva 55 kilometara trčanja i hodanja od Salisburija do Burnmauta.

Namera mi je da savladam svoju najdužu distancu trčanjem do sada i da pomognem Hrišćanskoj organizaciji Alabare koja se bavi pomaganjem i podrškom ljudi bez domova i deci bez roditelja.

Dobrovoljna akcija zove se “Trčati i hodati za nadu – Run and walk for hope”.

Pozivam sve ljubitelje trčanja, da se priključe!

Zbog Korona virusa ovde još uvek važe zabrane putovanja, ali svi mogu da se priključe virtualno i da trče u svojim mestima i tako obeleže Dan trčanja, naravno svako svoju ličnu distancu i vreme. Na ovom linku kreiran je fundraising event, na kome može da se donira za ovaj humani cilj.

A evo kako izgleda moja ruta (na kojoj će mi se pridružiti svi koji su u mogućnosti): Početak 07:00h Ashley Road Park Salisbury UK, 15:00 do 15:45 Lower Gardens Bournemouth UK (kraj). Ukupno 55 km! Kreirane su i rute na Stravi, prvi deo od 44k, i drugi deo od 11k.

Hvala unapred svima na podršci, na direktan način ili indirektan.

Norbert Weber

planovi za trčanje