Juče je na hipodromu održan svojevrsni eksperiment u humanosti i načeta jako zanimljiva tema: koliko je trkačima važno da trče za neki cilj?

Preko 250 prijava bilo je na eventu (tražio se broj više) a na startu trke 150.

Trčali smo za Azil za konje

Organizatori su imali veoma plemenit cilj: skupljali smo novac za Azil za konje “Staro brdo”, smešten u Lapovu, na oko sat i trideset minuta od Beograd.

Ukoliko i dalje želite da podržite ideju – nije kasno, uplatite startninu na žiro račun azila direktno.

Staza trke je kasački unutrašnji krug na Hipodromu, utabane zemlje i peska. Nije bilo blato :)
Zagrevanje je vodila Marina Nikolić, a svi smo se posle osvežili u kafiću gde su sva pića koštala simbličnih 100 dinara.

Utisak: potencijalno divna tradicija

Iznova se potvrđuje da mala grupa entuzijasta može da pokrene i promeni nešto – ukoliko je cilj pravi.

Za simboličnu startninu od 300 dinara organizatori su obezbedili možda i više nego neke veće trke: startni broj, kapiju, sat, okrepu i simboličnu “medalju” u vidu potkovice.

Od dodatnih sadržaja mogli ste da uplatite školu jahanja sa popustom od neverovatnih 70%, da jašete konjiće, a kažu mi da je bio i klovn :D

Volela bih da sam videla više trkača – ako brendovi mogu da aktiviraju hiljade rekreativaca, mahanjem majicom pred nosom, jedan ovako vredan cilj svakako zaslužuje makar upola toliko trkača.

Hipodrom kao lokacija ima ogroman potencijal, staza je udobna, prostor je prostran, svlačionice već postoje, kao i kafići i ozvučenje. Deluje da, uz konkretno partnerstvo i možda par sponzora koji se prepoznaju u ovoj priči ovakva trka ima zaista lepu budućnost.

13895098_1642736086042030_5006596417247400099_n

Slike su izašle na eventu – pogledajte ih ovde: