Najave trkaTrke

Prva OCR North Spirit trka u Specijalnom rezervatu prirode „Gornje Podunavlje“

Nema komentara

Prva OCR North Spirit trka sa preko 30 prepreka održaće se 27. maja 2023. u dužini od 11km i 22km. Prijave su otvorene do 19.maja 2023.godine.

Usled želje za promovisanjem zdravog života, druženjem i okupljanjem ljudi sportskog duha kao i potrebom da nakratko napravimo predah i vratimo se netaknutoj prirodi, javila se ideja za organizovanjem trke sa preprekama – „OCR“ u Specijalnom rezervatu prirode „Gornje Podunavlje“.

Negujući prave porodične vrednosti ovu trku smo osmislili i kao porodično druženje. Na startu trke smo za naše najmlađe goste obezbedili poseban zabavni kutak u vidu različitih edukativnih radionica i sportskog poligona.

Start: 11h,Kampiralište Crvenog krsta Sombor
Vremenski limit: 5h
Dužina trke: 11km sa preko 20 prepreka i 22km sa preko 30 prepreka

OCR North Spirit: Gde, šta, kako?

https://www.instagram.com/p/CroHysntz0A/

Specijalni rezervat prirode „Gornje Podunavlje“ nalazi se na krajnjem severozapadu Srbije, na tromeđi sa Hrvatskom i Mađarskom. SRP „Gornje Podunavlje“ je zaštićeno prirodno dobro I kategorije, koje se prostire uz levu obalu reke Dunav.

U rezervatu je prisutna 51 vrsta sisara, 248 vrsta ptica, 50 vrsta riba, 11 vrsta vodozemaca, 9 vrsta gmizavaca, veliki broj beskičmenjaka, od kojih se izdvaja fauna leptira sa preko 60 vrsta dnevnih leptira i više od 1000 biljnih vrsta. Gornje Podunavlje naseljava najbrojnija populacija evropskog jelena u našoj zemlji.

Trka se održava pod pokroviteljstvom grada Sombora i Turističke organizacije grada Sombora i uz podršku Ministarstva omladine i sporta koji su prepoznali njen potencijal.

https://www.instagram.com/p/CrlPO3HN2D4/

Za sve zainteresovane učesnike imamo mogućnost organizacije smeštaja i turističkog obilaska grada Sombora kao i Specijalnog revervata prirode „Gornje Podunavlje“. Čekamo Vas da zajedno doživite i osetite lepote Severa, da trčimo i uživamo u bogatstvima naših krajeva. 

Zašto trčati u Banjaluci ovog proleća? Evo PET razloga!
Vojvođanska treking liga: 4. kolo na Carskoj bari
Tags: , , ,

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed