TrkeVesti

Pretrči Dijabetes

1 komentar

RRC Trčanje.rs će u nedelju 13. novembra na svom redovnom treningu na Adi Ciganliji ugostiti prijatelje iz organizacije “Plavi Krug”. Povod za posetu našem treningu je obeležavanje dana borbe protiv dijabetesa 14. novembra.

Specijalni gost na nedeljnom treningu će biti i naš prijatelj i maratonac Ninoslav Rašković, koji je velika inspiracija mnogima u svojoj okolini pa i nama. Ninoslav kroz trčanje uspešno kontroliše svoj dijabetes tipa I, ali ujedno i aktivno učestvuje u edukaciji okoline i menjanju predrasuda vezanih za dijabetičare u društvu. Ninoslav je autor bloga Pobedi dijabetes.

Okupljanje zakazujemo u Caffe-u Lago(treći kafić posle restorana Jezero) na Adi Ciganliji. Okupljanje počinje u 10:00h a trčanje i šetnja startuje u 10:30. Pozivamo vas da na trening ponesete plave majice.  Poželjno je da članovi Kluba dođu u Trčanje.rs majicama i da na ovaj način podrže akciju.

Trčanje i dijabetes

RRC Trčanje.rs poziva sve trkače i trkačice da se prikluče ovoj akciji kako bismo ukazali na značaj fizičke aktivnosti u prevenciji i lečenju ove bolesti. Pozivamo vas da u nedelju motivišete i sebi drage osobe da nam se pridruže na Adi, kako bi se upoznali sa trkačkom zajednicom i svetom trčanja i kako bi smo zajedno uticali na što širi krug ljudi da preuzme odgovornost za svoje zdravlje i budućnost uopšte.

Plavi krug

Plavi Krug je organizacija koja je nastala iz Društva za borbu protiv šecerne bolesti grada Beograda.

Plavi krug ima za cilj:

  • Podršku svim postojećim naporima za širenje svesti o dijabetesu
  • Inspirisanje novih aktivnosti, skretanje pžznje širokog javnog mnjenja na dijabetes
  • Pružanje podrške borbi protiv dijabetesa

Šta ćemo da radimo?

Malo ćemo da trčimo, šetamo i pre svega da se družimo i razmenjujemo iskustva, širimo pozitivan uticaj na sve one koji žele da počnu sa trčanjem i promene životne navike. Ovo je sjajna prilika da na jedan lep i aktivan način provedete nedeljno jutro.

Posle trčanja i/ili šetnje ćemo nastaviti druženje u kafeu Lago u kom ćemo imati obezbeđen prostor za presvlačenje, odlaganje stvari i osveženje posle treninga. Svi ste dobrodošli.

Za više detalja ostavite kometnar ili okrenite Veroljuba 064 50 72 603 i Ninoslava 063 387 030

Video lista: Never give up[VIDEO]
Trčanje.rs Downtown Run #3: Prošaraj Beograd

Povezani članci

1 komentar. Leave new

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed