Najave trkaTrail & TrekingTrke

Poziv planinskim trkačima na PELISTER Unique trail marathon!

Nema komentara

Odložena više puta, Pelister Unique Trail Marathon trka se najzad održava ovog juna! Prenosimo poziv organizatora, pa procenite sami:

Ako je odloženo, ne znači da je i otkazano! Nazalost trka 2021. je morala biti otkazana usled strogih mera pandemije – obavezna vakcinacija za učestvovanje koju nismo podržavali, a zatim radi velike opasnosti od širenja šumskih požara. Trka je odložena za bolja vremena, a bolja vremena su napokon i došla!

Trka je odložena za bolja vremena, a bolja vremena su napokon i došla!

Novi datum premijerne trke je 17. i 18. jun 2022. Na području Baba planine i grada Bitole imali smo zimu kao iz bajke. Dok čitate ove redove na Pelisteru je još uvek debela snežna podloga i umesto zelene preovladava bela boja!

Upravo radi svega navedenog se još više radujemo i uzbuđeni smo da vas pozovemo i počekamo na prelepoj planini i planinskim stazama. A dok smo imali tu nepredviđenu pauzu, postali smo i kreativni pa smo našu najdužu (već zahtevnu stazu) nadogradili i sada se sa pravom naziva ekstremna kako i sam naziv već govori – PELISTER ULTRA XTR!

Nova verzija Pelister ULTRA XTR trke od 104km

Staza je ostala na svojih 104km ali kumulativna visinska razlika je sada 6 300m+! Ne samo što je ovo prva i jedinstvena trka ove težine u Makedoniji, već i na celom Balkanu! Srbi su borci oduvek – izvolite, ovo je za vas!

Pelister Ultra XTR – Staza

Druge dve smo ostavili nedodirnute, jer su već na startu trasirane da vas prošetaju po najupečatljivijim i najuzbudljivijim planinskim stazama na Pelisteru!

Trčite must see stazon na 19,4km

Nezaboravni predeli na Pelister ULTRA trci.

Trka je kružna i prolazi preko “Knez Mihailove ulice u planinskim uslovima”. To znači da je ovo staza koja se najviše koristi za kratke planinarske ture i vikend susrete – must see staza.

Na toj stazi postoji i najlepši 9D bioskop koji se nalazi na kraju uspona preko Debelog Rida, a to je Golemo Ezero!

Pogled sa staze na Golemo Ezero

Srednja staza Pelister ULTRA 47km nezaboravnih predela

Srednja staza – može samo ovako biti sastavljena a na njoj ništa nije zaboravljeno! Dugački, strmi usponi i spustevi, šume, livade, kamenjari, reke i jezera se ređaju u nizu i nedirnutoj prirodi!

Doživljaj i šetnja na neotkrivenom makedonskom dragulju Pelister ALL INCLUSIVE.

Radujemo se ne samo trkačima, već i svim pozitivnim osobama koje jednostavno žele doživeti Pelister i biti volonter na događaju jer neko njegov trči ili na ovaj način želi upoznati makedonske nepoznanice i spojiti sve u jedno.

Deo našeg organizatorskog tima nudi posebne ruralne ekskurzije i avanture, pre svega na području Mariovo koje je ekološka oaza i beskrajna priroda.

Za sve detalje slobodno nas kontaktirajte da vam pomognemo oko odluke i realizacije vaših želja. We speak srpski.

Prijave su otvorene sve do 31.05.2022. po aktuelmnim cenama od 20 do 70 EUR.


Prijavite se za atletski miting “Vera Nikolić” u Ćupriji
Trčite polumaratonsku distancu „Stazama Vuka Karadžića“ u Tršiću
Tags: , , ,

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed