blank
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Najave trka

Poziv planinskim trkačima na PELISTER Unique trail marathon!

Odložena više puta, Pelister Unique Trail Marathon trka se najzad održava ovog juna! Prenosimo poziv organizatora, pa procenite sami:

Ako je odloženo, ne znači da je i otkazano! Nazalost trka 2021. je morala biti otkazana usled strogih mera pandemije – obavezna vakcinacija za učestvovanje koju nismo podržavali, a zatim radi velike opasnosti od širenja šumskih požara. Trka je odložena za bolja vremena, a bolja vremena su napokon i došla!

Trka je odložena za bolja vremena, a bolja vremena su napokon i došla!

Novi datum premijerne trke je 17. i 18. jun 2022. Na području Baba planine i grada Bitole imali smo zimu kao iz bajke. Dok čitate ove redove na Pelisteru je još uvek debela snežna podloga i umesto zelene preovladava bela boja!

Upravo radi svega navedenog se još više radujemo i uzbuđeni smo da vas pozovemo i počekamo na prelepoj planini i planinskim stazama. A dok smo imali tu nepredviđenu pauzu, postali smo i kreativni pa smo našu najdužu (već zahtevnu stazu) nadogradili i sada se sa pravom naziva ekstremna kako i sam naziv već govori – PELISTER ULTRA XTR!

Nova verzija Pelister ULTRA XTR trke od 104km

Staza Pelister ULTRA XTR je ostala na svojih 104km ali kumulativna visinska razlika je sada 6 300m+! Ne samo što je ovo prva i jedinstvena trka ove težine u Makedoniji, već i na celom Balkanu! Srbi su borci oduvek – izvolite, ovo je za vas!

Pelister Ultra XTR – Staza

Druge dve smo ostavili nedodirnute, jer su već na startu trasirane da vas prošetaju po najupečatljivijim i najuzbudljivijim planinskim stazama na Pelisteru!

Trčite must see stazon na 19,4km

Nezaboravni predeli na Pelister ULTRA trci.

Trka PELISTER TRAIL na 19,4 km je kružna i prolazi preko “Knez Mihailove ulice u planinskim uslovima”. To znači da je ovo staza koja se najviše koristi za kratke planinarske ture i vikend susrete – must see staza.

Na toj stazi postoji i najlepši 9D bioskop koji se nalazi na kraju uspona preko Debelog Rida, a to je Golemo Ezero!

Pogled sa staze na Golemo Ezero

Srednja staza Pelister ULTRA 47km nezaboravnih predela

Srednja staza – PELISTER ULTRA 47km može samo ovako biti sastavljena a na njoj ništa nije zaboravljeno! Dugački, strmi usponi i spustevi, šume, livade, kamenjari, reke i jezera se ređaju u nizu i nedirnutoj prirodi!

Doživljaj i šetnja na neotkrivenom makedonskom dragulju Pelister ALL INCLUSIVE.

Radujemo se ne samo trkačima, već i svim pozitivnim osobama koje jednostavno žele doživeti Pelister i biti volonter na događaju jer neko njegov trči ili na ovaj način želi upoznati makedonske nepoznanice i spojiti sve u jedno.

Deo našeg organizatorskog tima nudi posebne ruralne ekskurzije i avanture, pre svega na području Mariovo koje je ekološka oaza i beskrajna priroda.

Za sve detalje slobodno nas kontaktirajte da vam pomognemo oko odluke i realizacije vaših želja. We speak srpski.

Prijave su otvorene sve do 31.05.2022. po aktuelmnim cenama od 20 do 70 EUR.


Click to comment

Uključi se u diskusiju

Povezani članci

Najave trka

3. Jesenji Beogradski polumaraton biće trka koja se ne propušta. Preko 2000 učesnika popunilo je prijave putem sajta Beogradskog maratona i obezbedilo svoje mesto...

Najave trka

I ove jeseni Podgorica trči! Drugo izdanje Podgorica Millennium Run-a koje se održava 20. novembra je državno prvenstvo Crne Gore u polumaratonu i maratonu,...

Oprema za trčanje

Kako očistiti patike od blata je tema koja je uvek aktuelna sa početkom jeseni. Jer kada jesen dođe lepota trejl trčanja jako brzo bude...

Vesti

Proteklog vikenda su se održale dve trke na terenima nacionalnog parka Kopaonik. I to “Tri strane Kopaonika” i “Trail Race Kopaonik”. “Trail race Kopaonik”...