Poster / uramljena slika koji smo poklonili Čikovoj porodici. Reči potiču od posetilaca sajta Trčanje.rs koje smo zajedno ostavili u porukama podrške.

Poštovani posetioci sajta,

Naš drugar Milan Nikolić je 18. septembra pao sa bicikla pri brzini od preko 65 km/h u toku treninga u Budimpešti. Od siline udarca u desnu stranu glave Čikov je mozak toliko jako udario u levu stranu lobanje, da je na tom mestu nastao ogroman hematon. Kičma je ostala zdrava, ali je doživeo i višestruki prelom rebara i obe ključne kosti.

Na svu sreću iza njega je vozio čovek iz vojske Mađarske koji je pozvao pomoć. Hilihopter je stigao bukvalno za par minuta i Milan je imao svu sreću da mu je pružena najbolja moguća nega.

On je bio u komi i prognoze za njegov oporavak bile su ravne nuli. Vraćen je u Srbiji, ali se Milan nije dao. Sada se fizički vraća u normalu iako se bukvalno prepolovio. Psihički i dalje je nije najbojle. Sećanja su mu nepovezana ali je napredak vidljiv.

Potrebna pomoć za ugradnju veštačkog dela lobanje

Leva strana Milanove lobanje je odstranjena u toku operacije u Mađarskoj i sada potrebno je uraditi 3D modelovanje i ugradnju veštačke kosti. Ovo je tehnički veoma zahtevna operacija koja se mora izvesti u inostranstvu. Za to je potrebno da sakupimo koliko god možemo do 5.000 €.

Za ovu priliku njegova supruga otvorila je račun, a mi predlažemo da svako u toku ovih Novogodišnjih praznika uplati cifru koliko može. To ne mora da bude ogromna cifra, ali ako se potrudimo i uz samo 100-200 dinara, nas par hiljada koji se bavimo trčanjem i triatlonom može sakupiti ovu cifru veoma brzo.

Gde uplatiti?

Prima: Veroljub Zmijanac, Veselina Masleše 62, Beograd
Račun: 908-16001-87, Banca Intesa
Poziv na broj: 52-102-0000889/0
Svrha: Dobrovoljni prilog za Milana Nikolića od <Vaše ime i prezime>

p.s. Ovo je poseban štedni račun otvoren samo za ovu priliku. Novac će biti uplaćivan na račun na kojim imamo apsolutnu kontrolu, kako bismo garantovali da će se novac potrošiti na predviđen način.  Nedeljni i mesečni bankovni izveštaji biće prosleđeni Milanovoj porodici.

p.s.s. Ukoliko sakupimo više novca nego što je potrebno za operaciju ili ne daj bože ako do operacije ne dođe, svi donatori, će u zajedničkom dogovoru odlučiti kako i kome će novac biti prosleđen. Zbog toga jako je važno da nakon izvršene uplate pošaljete mejl na kontakt@trcanje.rs kako bismo imali podatke o vama.

Zahvaljujemo se Čikovom drugaru, Kosanović Nikoli, na ideji i pomoći pri realizaciji ove ideje.

Podsetimo se još jednom na sve one naše poruke i pošaljimo ih još jednom Milanu i njegovoj porodici.