Svake godine se u svetu 14. Novembra obeležava Svetski dan borbe protiv dijabetesa. Ovaj dan je ustanovljen 1991. a cilj obeležavanja je informisanje šire javnosti o uzrocima i borbi protiv ove bolesti. Dijabetes je još jedna od bolesti koju je moguće prevenirati, pre svega promenom životnog stila, kroz ishranu i fizičku aktivnost.

Povodom obeležavanja svetskog dana borbe protiv dijabetesa, udruženje Plavi krug organizuje maraton i trku podrške 11. Novembra na Adi Ciganliji u Beogradu. U želji da podržimo ovu akciju priključujemo se njihovom pozivu da se pridružite trkačima i trkačicama i istrčite sa nama 42km ili 7km u trci podrške.

Pre nego što pređemo na stvar, želeli smo da vas obavestimo da je u toku upis u Školu trčanja Beogradskog trkačkog kluba koj traje do 22. aprila 2018. Ukoliko nameravate da počnete da trčite ili želite da napredujete u svom trčanju, pogledajte šta su vam treneri spremili za leto 2018 godine na www.skolatrcanja.com

Plavi krug vas poziva

Dragi naši prijatelji,

Čast nam je da Vas pozovemo na veliku sportsku manifestaciju PLAVOG KRUGA. U cilju obeležavanja SVETSKOG DANA BORBE PROTIV DIJABETESA na Adi Ciganliji će se u nedelju 11.11.2012. održati maraton i trka podrške osobama sa dijabetesom.

Pozivamo sve maratonce da nas podrže i učestvuju na jedinom maratonu u regionu u mesecu novembru oko beogradskog jezera.

Start maratonske trke je u 10h, a startna kapija će biti postavljena kod kafića “Sunset” na Makiškoj strani Ade Ciganlije. Trčaće se ukupno 5,5 krugova i cilj maratonske trke je kod bungee- ja. Sve dodatne informacije i prijave za maraton možete obaviti putem telefona 063.38.70.30 ili putem e- maila: raskovicninoslav@gmail.com
Za sve one koji žele da nas podrže u trci, šetnji ili vožnji rolera, potrebno je samo da imaju dobru volju i uprkos vremenu zajedno sa nama obiđu krug oko Ade. Očekujemo Vas u velikom broju u 13h takođe ispred bungee- ja.

Plavi krug oko Ade

Naziv trke: Plavi Krug oko Ade
Organizatori: Plavi Krug, Beograd,
Sponzori: Još ih nemamo, ako znate nekog humanog i raspoloženog javite nam :)
Mesto održavanja: Beograd, Ada Ciganlija – kod Bandžija (svlacionice/toaleti/start trke podrske u 13h)
Datum: Nedelja, 11. novembar, 2012.

VREME I START TRKA

Maratona u 10:00h kod kafica Sunset ( Makiška strana Ade) • trka podrške u 13:00h kod Bandžija.Prijava i startnina: Trka podrške i maraton su besplatni, za trku podrške se ne treba prijavljivati i za nju neće biti deljeni brojevi.

PRIJAVA ZA MARATON

Možete da se prijavite na sledeće načine

Vrsta trke i pravo učešća: maraton 42195m i trka podrške 7700m u ženskoj i muškoj konkurenciji.
Propratna manifestacija: provera glikemije, muzicki program Dr.COA
Limit trke: trka podrške i maraton su limitirani na 6 sati
Staza: ravna, asfaltna, dužina kruga 7700m metara,
Okrepa: Dve okrepne stanice po jednom krugu. Na okrepnim stanicama će biti volonteri koji će po zahtevu trkača meriti glikemije
Nagrade: svi koji završe maraton dobijaju medalju
Smeštaj: Obezbeđeni su šatori za presvlačenje takmicara .Čuvanje stvari je obezbedjeno samo za maratonce
Extra: Trka podrške se može preći šetanjem, trčanjem i na rolerima.
Medicinska pomoć je raspoređena duž čitavog kruga u vidi aktivista CRVENOG KRSTA – otprilike na svakih 1200 metara, takodje biće obezbeđena I ekipa hitne medicinske službe.

Kako staza kojom se trči neće biti posebno ograđena molimo trkače za posebnu budnost.