Najave trkaTrail & TrekingTrke

Otvorene prijave za Jahorina Ultra Trail 2022 – NEVIĐENO iskustvo!

Nema komentara

Pred nama je osmo izdanje sportskog spektakla godine, Jahorina Ultra trail-a 2022, koji će se održati 23. i 24. jula, 2022. godine, na Jahorini!

“Mjesto susreta ljepote i izazova”, novi je moto ove sjajne manifestacije, koja u 2022. godini dobija dodatnu dimenziju, spajajući ne samo staze, obronke, planine, sela i gradove, no i države.

Jahorina Ultra trail kroz dve države

Organizacioni tim Jahorina Ultra traila 2022 otišao je korak dalje, i pripremio do sada neviđeno iskustvo, pripremom ULTRA trke, koja će se u ovogodišnjem izdanju prostirati na dužini od 130 kilometara – od najljepših predela Srbije i regiona nacionalnog parka Tare, do olimpijske planine Jahorine – prekrivajući mnoštvo prelijepih krajolika i vrhova na koje se potrebno popeti tokom ove, ULTRA fantastične trke.

Tri dužine Ultra trke

Profesionalni ili rekreativni trkači će, uz ULTRA trku, imati priliku da testiraju svoje mogućnosti na još tri – MAXI, MIDI i MINI:

  • MAXI trka, dužine 70 kilometara, startuje u gradu Rogatica, i vodi sve do vrha Jahorine, gdje se trka i završava.
  • MIDI trka, dužine 27 kilometara, startuje ispred hotela Rajska dolina, na planini Jahorini, odakle se trkači penju na sam vrh iste.
  • MINI trka, dužine 10 kilometara, startuje i završava se na najvišoj tački Jahorine, ispred Olimpijskog bara na vrhu staze Poljice.

Bilo da ste ljubitelj prirode i aktivnog načina života, iskusan trail trkač i entuziasta, ili prosto želite da zajedno sa članovima porodice organizujete celodnevni izlet u prirodi, sigurni smo da ćete pronaći trku za sebe.

Startni paketi

Učešće u trkama podrazumeva korištenje profesionalne opreme, a sjajna vest je da će svi startni paketi učesnika MINI trke, uz Early Bird prijavu, sadržati majicu brenda Compressport, odnosno sportske kompresijske majice.

Učesnici preostale tri trke, odnosno ULTRA, MAXI i MIDI, u svojim startnim paketima majice brenda Compressport dobiće ukoliko preduhitre druge učesnike – startni paketi deliće se do isteka zaliha.

Jahorina Ultra trail kvalifikacioni bodovi

Sve trke Jahorina Ultra traila su verifikovane i nose kvalifikacione bodove za trke Svetskog kupa u trail trčanju, kao i ITRA bodove, a sam događaj Jahorina Ultra trail zvanično je dobio status trke kvalifikanta za UTMB®, jedan od najvećih svetskih događaja u svetu trail trčanja. ULTRA, MAXI i MIDI trke dobile status kvalifikanta u kategorijama 100K, 50K i 20K, a učešćem u jednoj od njih, trkači dobijaju privilegovan pristup trkama svetske serije UTMB®.

Izaberite svoju dozu adrenalina i prijavite se po povlašćenim cenama sve do 15. marta 2022. godine, putem Early Bird prijava, koje se dostupne na zvaničnoj internet stranici jahorinatrail.com.

Utisci sa prve ovogodišnje OCR trke održane u Šapcu
Najava trke! Prvo kolo treking lige Srbije i Vojvođanske treking lige ovog vikenda

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed