TrkeVesti

Održan Košutnjak Challenge Race 2012

2 komentara

U subotu 19. maja 2012. održana je prva izazov trka u Beogradu, Košutnjak Challenge Race 2012. Nakon sabiranja utisaka, i vaših i naših, možemo reći da je KCR stvarno nešto drugačije, novo za sve nas, te da je organizacija bila vrlo dobra, a atomsfera i provod vrhunski. Reportažu ćemo dopunjavati novim utiscima, linkovima i fotografijama.

Na trci je nastupilo ukupno 146 takmičarki i takmičara, od čega 28 pripadnika Vojske Srbije. Svi učesnici su završili trku i povređenih nije bilo. Jedna mala nezgoda zadesila se momku koji je uganuo nogu, ali se nije predavao i trku je završio poskakujući na jednoj nozi. Gorska Služba Spasavanja je reagovala samo jednom kada je u susret pošla takmičarima koji su završavali trku nakon 40 minuta od početka 5 km veoma zahtevene trke.

Sam događaj počeo je u 10h, kada je krenulo okupljanje učesnika. Svi učesnicima je nacrtan broj na levoj ruci i levoj nozi, što je učinjeno zbog bezbednosti takmičara, jer bi zirhenadle, prilikom skokova i provlačenja mogle da se otkače i na taj način povrede učesnike.

Savez za rekreaciju i fitnes je u saradnji sa klubovima iz saveza organizovao zagrevanje za učesnike i tačke koje su zagrejale atmosferu, pred nastup DJ iz Red Bull-a koji je uz stihove pesme „Here we go„,  pesme „Hey boy, her girl“  od Chemical Brothers startovao trku. Dimne bombe i odbrojavanje odličnog voditelja Dragana iz SZRF pokrenule su najluđu trku na koji su mnogi učestvovali.

Nebojša Miljković: SJAJNO. Tako opisujem u jednoj reči Košutnjak Challenge Race 2012. Iako sam sam se u momentu osećao kao prase trčeći po blatu, kao telence preskakući bale sa slamom i kao učesnik Velikog brata, ništa mi to nije teško palo, jer je sve bilo sjajno organizovano. Sjajna ekipa! Čestitam svim učesnicima na zavrsenoj trci, jer svi smo pobednici, iako smo amateri. NAJISKRENIJE POHVALE!!! Jedva čekam sledecu godinu.

Staza KCR je bila jako teška uz prepreke kao što su blato, velike nizbrdica uz balvan, potok i uzbrdicu koji su učesnici savladali uz pomoć konopca. Red Bull je bio sponzor kula od sena, a aktivistička prepreka „SAČUVAJMO KOŠUTNJAK“ od đubreta sakupljenog na Košutnjaku bila je smeštena pred sam kraj trke. Prepreke su za prvi put bile nešto blaže, ali za sledeća izdanja planiramo mnogoo više blata, jer smo videli da vam se to sviđa 🙂

Milena Vujičić: Kakva subota, kakav dan! Još uvek sabiram utiske od juče 🙂 I baš sam poželela da ih podelim sa vama… KCR je do sada najlepša trka na kojoj sam učestvovala.. Zbog čega? Neverovatna količina pozitivne energije, adrenalin, sjajna organizacija, spoj mladosti i iskustva, solidarnost trkača tokom trke, osmesi, vrištanje, navijanje, zagrljaji, čestitke, pobednički duh i iznad svega prelepa ideja i vizija za koju se zalažete organizujući aktivnosti ovog tipa…

Mislim da KCR 2012 pomera očekivanja trkača u Beogradu i postavlja određene standarde u vezi sa stvaranjem atmosfere pre i nakon trke, informacijama za učesnike, ali i startnim paketom koji se sastojao od majice, medalje, dezedorans, mineralna voda i Red Bull-a uz vaučer na popust na Salomon opremu u Besportu.

Na kraju trke, uz adrenalin koji nas je sve vozio, nastala je zajednička fotografija svih učesnika, pobednika koji su imali hrabrosti da izazovu sebe i pomere svoje granice.

Trčanje.rs i SquashLand žele da se zahvale svim učesnicima, partnerima i sponzorima, a ponajviše našim volonterima na pruženoj šansi da stvorimo događaj po našoj  meri i meri svih nas koji volimo i živimo trčanje. Nadamo se da ste uživali!

Fotogalerije pogledajte na zvaničnoj FB stranici trke.

Ispravljena verzija rezultata. [download id=“38″]

Fotogografije u tekstu by Djordjina Ćirić, Katarina Vučković

Todor na KCR: Sport is my religion![VIDEO]
Downtown Run – After Challenge Run

Povezani članci

2 komentara. Leave new

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed