Trke

Neverovatne tematske trke

Nema komentara

Zombiji, Tvinkiji, i prilika da se fotografišete sa Miki Mausom? Najneverovatnije tematske trke današnjice uključuju lude prepreke, sjajne kostime i nečuvene količine ukusnih poslastica. Najbolji deo je što sve ove ludorije utiču na telo, mozak i duh tokom trke. Ovo su opisi najuzbudljivijih trka širom sveta, bukvalno postoji nešto za svakog (uključujući i kraljeve kauča).

Spartanska trka – Najbolja trka za 300 fanova

Ako je život bojno polje, onda je ova trka potupni rat. Osmišljena od strane sedam super-atleta i jednog marinca, Spartanska trka kombinuje prepreke poput vatre, blata, bodljikave žice i još nekoliko paklenih prepreka koje će takmičare brzo izbaciti iz zone komfora. „Spartanski sprint“ (skoro 5km dužine i 15 i više prepreka), „Spartanska zver“ (oko 13km i preko 25 prepreka), ili… „Trka smrti“, 24-očasovni izazov… Dovoljno rečeno?

Trka u donjem vešu

Zar nije super osećati se slobodno kao što je trčanje u donjem vešu? Na ovoj trci 2012. godine, očekivana je bila tematika zvezdica sa američke zastave. Trka u Central parku je pokrila oko 2,8km čiste zabave, kao i svake godine, poslednjeg petka pred Akvafor Njujork Triatlon.

Maraton du Medoc – najbolja trka za vinopije

Ako ste iskusan trkač koji traži osveženje u trčanju (tako što će se napiti vinom), ovo je trka za vas. Trka se održava u Medoc regionu blizu Bordoa u Francuskoj. Ovaj poznati događaj, vodi trkače na jedinstvenu avanturu kroz najpoznatije zamke regiona i okolne vinograde. Postoji 23 punkta sa vinom koje će maratonci okusiti na putu do cilja (Chateau Lafite Rothschild, Chateau Mouton Rothschild, and Chateau Latour su samo neka od vina), i da ne zaboravimo punktove sa lokalnim delikatesima poput fois gras, ostrigama, sirom i voćem. Zato obucite kostim (jer ipak, pijano trčanje ne bi bilo prikladno bez glupiranja u kostimu) i živeli!

„Krispy kreme“ izazov – trka za ljubitelje peciva

Počnimo odmah sa podacima: 4km trčanja, krkanje gomile krofni, pa onda jos 4km nazad. I sve to mora ispod 60 minuta. Sa konzumiranih 2400 kalorija, ovo je veliki glutensko-proždrljivi događaj. Tu se ne završava sva poenta, takođe se radi o bitnom humanitarnom događaju. Ako niste raspoloženi za prežderavanje, možete da se prijavite i za „normalno trčanje“, gde vi birate koliko ćete krofni pojesti. Ipak, cifre od prošle godine su impozantne, 7500 trkača, što znači pola tone pojedenih krofni!

„Spasavaj živote“ – Trka kao priprema za sudnji dan

Trka gde prepreke čine čak i zombiji? Gde da se prijavimo? Ova zastrašujuća trka kombinuje mesom-gladne zombije uporedo sa blatom i krvlju (veštačkom) prekrivenim preprekama. Pre nego što počne Apokalipsa (ooovaj, trka), svaki od hrabrih trkača, dobiće pojas opremljen sa tri zastavice koje predstavljaju dobro zdravlje. Zobmiji će vas juriti, pokušavajući da vam pojedu mozak, ukradu zastavicu i uspore vas. Poenta je da stignete do cilja sa makar jednom netaknutom zastavicom. Čestitamo, preživeli ste zombi apokalipsu! Proslavite vaš uspeh uz medalju i ostanite na Apokalipsa žurci, koju organizatori najavljuju kao najbolje veče vašeg života.

Vikend Volt Dizni svetskog maratona – najbolja trka za decu kojima je Miki u srcu

Najsrećnije mesto na svetu, dobilo je i svoj sportski karakter. Sa punim spektrom tematskih Dizni trka, uključujući maraton, polu-maraton i jednom blesavom „Šilja“ porodičnom trkom zadovoljstva. Tokom trke, obilazite tematske parkove, bacite kosku Diznijevim junacima i pozirajte brojnim fotografima pored staze

.

Bostonski urbani iditarod – Najbolja trka za takmičarski nastrojene kupce

Ne uzbuđujte se, ovo je daleko od iditaroda na Aljasci. Psi su zamenjeni ljudima, snežna oprema kostimima, a sanke šoping kolicima. Tokom trke, potrebno je proći kroz bar 5 čekpointa, gde vas očekuju različiti izazovi. Ali nije sve u šopingu i jurnjavi, bonus poeni i nagrade se dodeljuju i timu sa najzanimljivijim kolicima i kostimima.

Vruća čokolada 24/8km – Najbolja trka za čokoladofile

Ako i dalje pijete čokoladno mleko nakon trčanja, spremite se za nadogradnju. Naslađa američka trka uključuje dužine od 8 i 24km i završava se sa vrućim kakaoom, čokoladnim fondijem i drugim čoko-slatkišima. Trenutno, trka se održava u 8 američkih gradova i pokrivena je i humanitarnim delom.

Finska nudistička trka – najbolje za nudiste

Možda vam reč Nakukymppi ne znači mnogo, ali ako se nađete u Finskoj u pravo vreme na pravom mestu, sve će vam postati sasvim jasno. Skoro potpuno nudistička trka je nekih 16km trčanja kroz Finske šume, gde učesnici mogu da trče ili hodaju, ili čak Nordisjki hodaju tempom po želji. Takmičari su ograničeni na obuću, čarape i kape, dok je ženama dozvoljeno da obuke nešto malo gore (iako većina bira da trči bez ičega). Na cilju ih čekaju kafa, hrana i besplatna propusnica za saunu i plivački deo obližnjeg kampa.

Džingl-bel trka uz šetnju za borbu protiv artritisa – Najbolja trka za podizanje prazničnog duha

Trči, trči Rudolfe, trči 5km. Kao podrška misiji Artritis Fondacije, za prevenciju, kontrolu i lečenje bolesti vezanih za artritis, učesnici izlaze na ulice sa zvončićima, kostimima i puno prazničnog duha. Sa trkama širom zemlje tokom cele zime, lako je nakupiti prazničnog duha i sve to za dobar razlog.

Twinkie trka – još jedna sa slatkišima

Ovi slatkiši sigurno da nisu najbolje gorivo za trčanje, ali za Prvoaprilsko zezanje, sve može. Održava se 1. aprila u Ann Arbor Gallup parku, godišnja trka od 8km zasladi sve sa stolovima punim Tvinkija, pre, tokom i nakon trke. Tu nisu samo dotični slatkiši iz prodavnica, već i oni pravljeni po domaćim receptima, kao što je prošlogodišnji pobednik sa duplom čokoladom. Šlag na tortu, u ovom slučaju su donacije za humanitarne svrhe.

Veliko blato – trka za izdržljive

Kada je trčanje u krug, prestalo da bude zanimljivo, prepustite se ovoj trci da donese zanimljivost. Ova trka od 16 do 20km je napakovana sa 20 vojnih prepreka koje su dizajnirale Britanske specijalne snage i koje su tu da testiraju snagu, izdržljivost i mentalnu jačinu. Ovi visoki zidovi koje treba preskočiti i blatom ispunjeni tuneli teško mogu da se pokore samostalno, te su takmičari prinuđeni da se oslone na svoje kolege da ih poguraju kada zatreba. Dodatje svemu tome pivo i živu svirku na kraju, i eto vam dana za pamćenje. Takođe, učesnici su do sad skupili više od 3 miliona dolara za humanitarne svrhe.

Njujorški hot-dog izazov – najbolja trka da se dobro krka

Ova trka možda deluje jednostavno: 4km trčanja kroz Njujorški Central park, Midtaun i Tajms skver, ali tu se nalazi jedan bitan zaokret. U 10 predodređenih prehrambenih kolica, takmičari moraju da stanu i kupe hot-dog, pojedu ga i nastave do sledećeg punkta. Nagrada je 225 dolara uz ljubav i divljenje mnogih.

Trka sa bojama – najbolja trka za kreativce

Dobra, fina trka? Propustićemo ovaj put. Tokom trke sa bojama, učesnici počinju obučeni u belo od glave do pete, a završavaju prekriveni svim mogućim bojama. Kako to sve tačno funkcioniše: Na svakom kilometru trke, trkači su zasuti različitim bojama od strane volontera, sponzora i osoblja (na prvom kilometru to je žuta, drugom plava, trećem zelena, četvrtom roze, a na petom… ekstravaganca boje). Kao bonus, svaki trkač dobija vreću boje s kojom može da iskaže sopstvenu kreativnost.

Čokoladna trka – najbolja trka sa čokoladama

Čokolada, čokolada svuda… i sve što je potrebno da uradimo je da trčimo. Da li je to 5, 10 ili više kilometara, zabava je zagarantovana. Od topljenog čokoladno sladoleda do slane crne čokolade ili čokoladnih kroasana, svaki ljubitelj čokolade će ovde pronaći nešto za sebe.

Trka ćurećim kasom – najbolja trka za porodično zbližavanje

Jeste li spremni da se prepustite u zaborav? Uz okolnu zajednicu i humanitarnost, ova trka je za amerikance, savršen način za zbližavanje tokom jutarnje šetnje ili trčanja za Dan zahvalnosti. Obucite se kao ćurka ili u omiljenu pidžamu i imitirajte ćurku trčeći poput njenog kasa.

Trka u donjem vešu Univerziteta Vašington – Najbolja trka za humanitarne egzibicioniste

„Goli jer nam je stalo“ je njihov slogan. Svake godine, ova trka izvodi na ulice studente iz cele zemlje koji se skidaju do svojih gaća i trče. Odeća koju skinu na startu se donira u dobrotvorne svrhe. Do danas, skupili su preko 25 tona garderobe. Ove godine se očekuje novo studentsko ludilo, kao i neke poznate ličnosti koje će tek biti „otkrivene“.

Novogodišnja ponoćna trka – Najbolji ulazak u novu godinu

Nova godina u Njujorku može da izgleda i ovako: Platite 125 dolara za jedno do dva pića u nekom baru, ili propustite tradicionalno spuštanje lopte uz ponoćno odbrojavanje zbog reda u wc-u, pobijete se sa gomilom stranaca oko retkih taksija za povratak kući… Ili, prijavite se za ponoćnu trku. Oko 6,5km trčanja kroz Central park u prazničnim kostimima, uživo zabavi i uživanje u bezalkoholnom šampanjcu negde na pola trke. A kad sat otkuca ponoć, ne zaboravite da pogledate gore jer sledi vatromet.

Trka ratnika – Najbolja za one koji traže uzbuđenje

Jeste li spremni? Ova prljava trka na 5km uključuje 12 prepreka iz pakla, uključujući skakanje preko vatre, visoke zidove koje preskačete uz pomoć konopca, sprint, puzanje kroz blatnjave prepreke svih oblika i veličina. Ali i sa pivom, osmesima i zanimljivom zaštitnom kacigom, ova trka je obavezna na spisku svih koji tragaju za uzbuđenjem.

Trka uz Empajer stejt bilding – Najbolja vertikalna trka

Sprint uz 1576 stepenika do vrha najviše zgrade na istočnoj obali, kako vam se to čini? Ova naporna trka uz stepenice od prizemlja Empajer stejt bildinga završava se na 88 spratu gde je vidikovac. Ali ne mogu svi da se late ove akcije: Trkači moraju da učestvuju u lutriji da bi osvojili jedno od nekoliko stotina učesničnih mesta. Trenutni rekord za muškarce iznosi 9 minuta i 33 sekunde.

Od zaliva do talasa 12km – još jedna za ekscentrike

Jedna od većih zanimljivih trka u svetu je upravo ova koja se održava u San Francisku i privlači više od 50.000 učesnika i duplo više posetilaca, svake godine. Zadivljujuće znamenitosti San Franciska nisu jedina stvar koja privlači sve ove ljude, već su to i ludi kostimi i ekscentrični karakteri, dobre vibracije i zabava koja ovu trku svrstava u kategoriju „pod obavezno“ za trkače širom sveta. Očistite kalendar za treću nedelju maja meseca i posetite ovu trku.

Koja vam se trka najviše svidja?

Izvor: greatist.com

Održana prva Vršačka trka uz stepenice
Prv do vrv – “trkačko” iskustvo debelog informatičara

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed