blank
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Najave trka

ZAGREB21 powered by Heineken 0.0 – Prvenstvo Balkana u polumaratonu 2020 u Zagrebu!

Zima je pred vratima, a jesenja sezona trka polako se bliži kraju. Naravno, i u toku zime je dobro pronaći zanimljive trkačke izazove za razbiti monotoniju treninga i proveriti trenutno stanje forme. Sve to kako bi u proleće bili top, a tada…

5. ZAGREB21 powered by Heineken 0.0, popularni Zagrebački prolećni polumaraton 2020. obeležiće početak prolećne sezone polumaratona i okupiti veliki broj trkača na atraktivnoj lokaciji starta trke ispred Nacionalne i univerzitetske biblioteke u Zagrebu.

Nedelja, 22.03.2020. u 9:00 sati izvrsna je prilika za protrčati Zagrebom u sam osvit proleća i uživati u prolećnom jutru dok se priroda budi, a grad još spava. Atraktivna i brza staza obećava lov na odlične rezultate i uživanje u trčanju polumaratona.

Foto: 3sporta.com

Staza je od ove godine promenjena te u prvom krugu prolazi ulicom grada Vukovara, legendarnom Savskom, pa preko Save na Bundek. Sava se u celoj trci prolazi ukupno četiri puta, gledaoci imaju prilike da vide svoje favorite u više navrata tokom trke, a cilj je takođe ispred NSK. Reka Sava u mnogočemu obeležava ZAGREB21 pa će vizura reke pronaći svoje mesto i na finišerskoj medalji, ali za prezentaciju iste- strpite se još malo!

ZAGREB21 – Zagrebački prolećni polumaraton ove godine značajno je porastao i organizacijski ali i brojem i kvalitetom trkača, te će biti i službeno Prvenstvo Balkana u polumaratonu. Balkansko prvenstvo zasigurno će privući veliki broj trkača iz celog regiona pa možemo na startu očekivati najbolje polumaratonce na Balkanu iz Turske, Rumunije, Bugarske, Srbije, Hrvatske… a i drugih zemalja koje geografski i nisu baš deo Balkanskog poluostrva, ali su članovi Balkanskog saveza atletskih federacija.

Foto: 3sporta.com

Međunarodni karakter trke sve je jači iz godine u godinu uz sve brojnije domaće trkače tako da naredni ZAGREB21 očekuje do 2.000 takmičara u polumaratonu. Osim klasičnog polumaratona, tu je i najmasovnija štafetna trka s 4 člana ekipe koje se dele na čak pet kategorija (muške, ženske, mešovite, muški miks – veći broj muških članova i ženski miks). Štafetne trke su sjajna prilika za razvijanje timskog duha u jednom individualnom sportu kao što je trčanje te odličan izgovor da svoje prijatelje izvučete iz kafića i nagovorite na trčanje.

Kao izvrsna uvertira polumaratonu, na programu je trka na 5km. Trka startuje neposredno pre polumaratona, trči se jedan brzi krug sa startom i ciljem ispred NSK.

Foto: 3sporta.com

Startni paket je uvek bogat – Champion atletska majica s motivom trke, obrok po završetku trke, još poneko iznenađenje i finišerska medalja koja će uskoro biti predstavljena kao što smo napomenuli ranije u tekstu.

Više informacija o trci možete pronaći na www.zagreb21.run , a svima savetujemo da se odmah i prijave i rezervišu svoju poziciju na startu u nedelju 22.03.2020. u 9:00 sati i prvi prolećni vikend provedu u Zagrebu!

Rane prijave traju do 15.12.2019!

Advertisement. Scroll to continue reading.

1 Comment

Uključi se u diskusiju

Povezani članci

Najave trka

Neizvesno do kraja – to je glavni opis ove trke! Naziv događaja: Reciklažna Dunavska treking štafeta Datum: 12.12.2021. Vreme: 10h Mesto: Čortanovci, planinarski dom...

* Naslovna

7. novembra je zakazan 10. Zagrebački noćni cener! Na ovoj kultnoj trci cilj je istrčati 10 km. Ove godine Cener se vraća na ulice...

Trkači reporteri

Ova trka se planirala odavno i znali su za to svi naši drugari trkači i vrapci na grani da idemo da je istrčimo. Seli...

Blog & Kolumne

Kada birate svoju prvu trku, vrlo je verovatno da ćete prvo izabrati društvo. Podrška je gorivo koje vas vozi dobar deo staze. Tako je...