Connect with us

Hi, what are you looking for?

* Naslovna

Vodimo vas na jednu krajnje UNUSUAL trku da popunite kolekciju 6 EX YU maratona!

U decembru smo vas nagrađivali povodom 10 godina postojanja sajta trčanje.rs pa ćemo nastaviti u tom maniru! Jer – praznici su!

NGT DEČKI U PLAVOM poklanjaju 2 startna paketa za MARATONSKU TRKU 42k u sklopu 2nd Unusual Marathon-a, koji će se održati 19.01.2020. u Sarajevu. Nagrađujemo trkače koji su do sada istrčali maratone u LJubljani, Zagrebu, Beogradu, Podgorici i Skoplju, a trka u Sarajevu im nedostaje da popune kolekciju SIX EX YU MAJOR MARATHONS.

Šta startni paket podrazumeva? Kotizaciju za trku na 42k, besplatan gradski prevoz tramvajima i trolejbusima, ulazak u Zemaljski muzej BiH, ulazak u Gradsku vijećnicu, vožnju Sarajevskom žičarom, tombolu (podela startnina za razne trke iz regiona), paket DUREX-a kao i mnoštvo poklona sponzora!
Takođe u sklopu događaja biće i rock koncert uz roštilj, pivo itd… 

Požurite, ostalo je još malo vremena! Rok za prijave na trku je do 5. januara, a prvo dvoje koji se jave na mail kontakt@trcanje.rs (a ispunjavaju gore navedeni uslov) dobiće startninu za maraton.

Facebook event

U nastavku prenosimo zanimljivosti i važne informacije u vezi trke:

Urnebesni trkački spektakl u najavi, praznik sporta i odlična zabava za sve učesnike!

Da bi bili Unusual tj. neobični ove godine imamo interesantan način formiranja ekipa za štafete. Vaše prijave su individualne, a do lutrije je sa kim ćete biti u ekipi od tri (3) člana. Izvlačenje će se održati nekoliko dana prije utrke. Lutrijom možete biti izabrani u dva (2) tipa štafete:

  • dvije dame i jedan muškarac (dvije ljepotice i zvijer) ili
  • jedna dama i dva muškarca (jedna cura, dva pandurby NLB Banka)

Pa tko zna šta će Vas snaći, želimo vam puno sreće!!

Prijave

Prijave možete izvršiti na OVOM LINKU.
ili putem web stranice www.deckiuplavom.ba

KRAJNJI ROK ZA PRIJAVE JE : 05.01.2020 ili i ranije ukoliko se ispuni kvota od 350 trkača!

Kotizacija:
BASIC paket je 25,00KM,
BASIC PLUS paket 35,00KM.
Razlika je u tome da li želite majicu ili ne. Kotizacija je ista ako trčiš maraton ili štafetu.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Informacije o trci

Start utrke je u 10:00 sati, SRC Safet Zajko, atletska staza.

Možete trčati:
– maraton 42195m ili
– štafetu

Ukupna staza je duga 42195m i ima tri (3) dionice. Prva je od SRC Safet Zajko do Darive (14000m) , druga od Darive do početka Velike aleje na Ilidži (13880m) i treća od Velike aleje do SRC Safet Zajko (14315m).
Također tu je i standardni maraton, gdje maratonac treba da istrči samostalno 42195m dugu stazu.

Budući da smo društveno odgovorni i ne želimo da narušavamo komfor građana Sarajeva, saobraćaj NEĆE biti obustavljen, već će biti po potrebi usporen tj. regulisan uz pomoć policije. Trčanje će biti 60% po trotoarima, 40% po cestama (na kojima nedjeljom nije dopušten saobraćaj), uz kvalitetnu markaciju. Trkači su obavezni da prilikom prelaska preko saobraćajnice trče sredinom zebre (da ne krate stazu), da poštuju instrukcije volontera i kontrolora.

Nagrade nisu samo za najbrže!

Obećavamo Vam: ludu zabavu, urnebesnu utrku, snijeg, smog, led, optimalnu «radnu» temperaturu oko – 7°. After party , koji podrazumjeva roštilj, sokove, pivo (nulerica, tj bez alkohola), voće itd upotpuniti će proslavljeni, u svojoj mahali i među obitelji poznati DJ. Pored toga organizirati će se i tombola, izvlačiti ćemo sretne dobitnike gratis startnina za utrke u regionu.

NAPOMENA: nagrade naših dragih i voljenih sponzora dobiti će svaki sedamnaesti (17) takmičar koji uđe u cilj, jer zašto nagrađivati samo najbrže?

VAŽNA NAPOMENA: Nagrada za najbrže nije novčana, tako da “para nema”, već su tu posebne plakete i pokloni milih i poštovanih sponzora.

A zašto „para nema“?

Zato što ćemo sredstva koja su predviđena za „nagrade“ uložiti u pet (5) mladih talentiranih atletičara, da im se nabavi kvalitetna oprema za treniranje. Kada država nije prepoznala potencijal, ima tko jeste… ljube Vas i grle vaši NGT DEČKI U PLAVOM !

Ambasadori trke

Ambasadori 2nd Unusual marathona Sarajevo: Sead Kondo, rekorder BiH u maratonu, Matea Parlov Koštro, učesnica svjetskog prvenstva u Dohi i reprezentativka RH u maratonu, Amela Trožic, državna prvakinja BiH u maratonu za 2019.godinu i Osman Junuzović, državni prvak u BiH za 2019.godinu u polumaratonu.

I za kraj, pogledajte kako je bilo prošle godine:

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Uključi se u diskusiju

Advertisement

Advertisement
Advertisement

Trčite li vi po kiši?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...

Povezani članci

Vesti

Vodeći trkači Stokholmskog maratona su bili u neverici nakon što su usmereni na pogrešan put, što je njihovu trku produžilo za kilometar. Kirwa svejedno...

* BEOGRADSKI MARATON *

Pripremali ste se za trku nedeljama, možda i mesecima, istrčali ste maraton ili bilo koju drugu trku, a sad se osećate se izgubljeno… kako...

* BEOGRADSKI MARATON *

Ova priča je verovatno dobro poznata svakom trkaču koji ima iskustva sa trkama: dolazite na trku, počinjete da se raspakujete i shvatate da ste...

Maraton

Maraton za većinu trkača predstavlja krunu dugog vremenskog perioda, obeleženog ozbiljnim pripremama i radu na sebi. Povrede koje se dese na dan trke privlače...