Connect with us

Hi, what are you looking for?

Najave trka

V Trka preživljavanja [NAJAVA]

V Trka preživljavanja održaće se 5. i 6. oktobra 2013. godine na za sada nepoznatoj lokaciji. Organizator će tačnu lokaciju otkriti 30.9 a za sada znamo samo da je udaljena 180 km od Beograda. Zaintrigirani?

V Trka preživljavanja održaće se 5. i 6. oktobra 2013. godine na za sada nepoznatoj lokaciji. Organizator će tačnu lokaciju otkriti 30.9 a za sada znamo samo da je udaljena 180 km od Beograda. Zaintrigirani? Čitajte dalje :)

naslovna

„Stazu od 70-tak kilometara potrebno je preći za dva dana u timovima od 2 do 4 člana. To i ne zvuči tako teško, međutim od opreme timovima je dozvoljeno da koriste samo: mapu terena, kresivo za paljenje vatre, nož i odeću koju imaju na sebi. Prolazeći kroz šume, kanjone, livade i jaruge, takmičari se susreću sa raznim preprekama i opasnostima. U ovakvim uslovima potrebno je da sami naprave sklonište, zapale vatru, pronađu ili ulove hranu! Sve ove aktivnosti i domišljatost takmičara se posebno boduju pri ukupnoj oceni pobednika trke. Pobednik će biti ona ekipa koja sakupi najviše bodova, a poeni se dobijaju za vreme koje je potrebno da se pređe staza, upaljenu vatru, napravljeno sklonište, pribavljenu hranu kao i uspešno rešene specijalne zadatke. Zato je neophodno da svaka ekipa ima foto-aparat kojim će sve te aktivnosti dokumentovati.“

Opšte informacije

Organizator: Wild Serbia

Prijave: izvršiti na našem sajtu (Prijave). Rok za prijavu

Rok za regularne prijave: Do 27. Septembra 2013. godine.

Moguća je i prijava ekipe nakon 27. Septembra 2013. sa istim iznosom kotizacije, s tom razlikom da učesnicima nije obezbeđena majica trke.

Timovi: Takmičari su organizovani u timove od dva do četiri člana.

Limit godišta: lica mlađa od 16 godina se mogu prijaviti samo ukoliko je u njihovom timu bar jedan od roditelja.  Za maloletna lica starosti od 16 do 18 godina prijava je moguća samo uz pismeno odobrenje roditelja.

Advertisement. Scroll to continue reading.

KOTIZACIJE ZA TRKU

 • Kategorija OPSTANAK: 20 eur po takmičaru
 • Kategorija AVANTURA: 20 eur po takmičaru
 • Kategorija PORODICA: 20 eur za roditelje, 10 eur (za decu od 7 do 15 godina)

Kotizacija za takmičare koji su učestvovali u prethodne dve Trke preživljavanja iznosi 15 eur po takmičaru!

Startni paket

 • – Učešće u trci
 • – Majica Trka preživljavanja 2013.
 • – Večera nakon okončane trke
 • – Nagradni fond za pobednike
 • – Kresivo i mape za ekipu

PRIJAVA JE KOMPLETNA KADA SE:

 • Popuni online prijava na ovoj stranici
 • Plati pun iznos kotizacije
 • Uplatu kotizacije za trku moguće je izvršiti uplatom u banci, pošti.

Podaci za uplatu

Primalac: Wild Serbia , 14000 Valjevo,  Kneza Miloša 45, Srbija
Broj računa: 160-321069-79
Svrha uplate: Kotizacija za učešće u trci Trka preživljavanja

Dužine staza

 • Opstanak: ne kraća od 60km
 • Avantura: 35 km
 • Porodica: 10m

Staza je nemarkirana. Takmičari dobijaju mapu terena ali ne i unapred ucrtane kontrolne tačke staze. Svaki tim će na početku trke dobiti kotu prve tačke, ako je uspešno pronađe čekaju ga nova uputstva za sledeću tačku  i tako redom do kraja

Vremensko ograničenje: 2 dana za trku od 60km

Sampionske suncanice

Posebna pravila

Šta je dozvoljeno poneti i koristiti tokom trke?

ODEĆA

Član tima može da obuče: 1 majica(dug ili kratak rukav), 1 gaće (obične ne duge), 1 par čarapa, 1 gornji deo(dukserica ili fleece ili trenerka ili džemper), 1 jakna ili kabanica, 1 par pantalona ili trenerka, 1 kapu. Devojkama je dozvoljeno da obuku duge gaće ili helanke ispod pantalona. Nije dozvoljeno nositi stvari za ličnu higijenu i tome slično(devojke mogu poneti higijenske uloške). Devojke umesto jedne majce mogu poneti body majcu.

Pre starta trke , svaki učesnik će dobiti majcu Trke preživljavanja koju je dozvoljeno da ponese i koristi na samoj trci.

Advertisement. Scroll to continue reading.

OPREMA

 1. Nož- Svaki član tima može poneti nož čije sečivo ne sme biti veće od 20 cm. Dozvoljena je upotreba švajcarskih noževa i sl. alatki.
 2. Kompas ili busola- jedna po timu
 3. Fotoaparat – jedan po timu.Na startu trke obavezno je da memorijska kartica aparata bude prazna. Za nepoštovanje ovog pravila 10 kaznenih bodova. (obavezno)
 4. Astrofolija- jedna po članu (obavezno)
 5. Mapa- jedna po timu (obezbeđuje organizator)
 6. Ranac do 50l- jedan po članu
 7. Pištaljka-jedna po timu (koristi se u slučaju gubljenja I odustajanja) (obavezno)
 8. Mobilni telefon- min jedan po timu (koristi se u slučaju gubljenja I odustajanja). Telefon nema GPS! (obavezno)
 9. Kresivo za paljenje vatre- jedno po timu (obezbeđuje organizator)

HRANA I VODA

Hrana nije dozvoljena. Vodu možete poneti u plastičnoj ambalaži ili čuturi. Dozvoljena mera je pola litra po članu. Moguće je koristiti npr. flašu od 1,5l  za tri člana u ekipi. Prostor na kome se realizuje trka obiluje izvorima i vodom tako da snalaženje oko ove stavke ne bi trebalo da predstavlja veći problem.

PRVA POMOĆ

Organizator obezbeđuje sanitetsko vozilo i terenska vozila koja će pratiti i nadgledati trku. Dodatno, na kontrolnim tačkama će se nalaziti pribor sa neophodnom prvom pomoći.

SANKCIJE ZA NEPOČTOVANJE PRAVILA

Za nepridržavanje prema pravilima trke, organizator predviđa oduzimanje poena kao i diskvalifikaciju ekipa.

KAKO POBEDITI? BODOVANJE

Tim koji stigne prvi na cilj kompletan, dobija 120 bodova. Ekipe koje stižu posle dobijaju proporcionalno manje bodova u odnosu na vremenski zaostatak za prvoplasiranom ekipom. Npr. Vreme prvog na cilju je 60 min, taj tim dobija 120 bodova, vreme n-tog na cilju 120 min tim dobija 60 bodova itd. Bodovi se dobijaju za hranu koja se nađe u prirodi i to za svaku vrstu po jedan bod. Potrebno je fotografisati hranu koja se konzumira, znati njeno ime i biti 100% siguran da je jestiva (ovo naročito važi za pečurke!!!).

Advertisement. Scroll to continue reading.

30 bodova se dobija za upaljenu vatru. (potrebno je fotografisati)

15 bodova za napravljeni bivak- sklonište (potrebno je fotografisati)

10 bodova – diskreciono pravo organizatora da nagradi kreativnost i domišljatost.

Bodovi se mogu dobiti i za specijalne zadatke. Kako I koliko videćete na trci.

Max broj osvojenih bodova je 120+30+15+10+bodovi za hranu+bodovi od spec. zadataka

VATRA

Takmičari moraju obratiti posebnu pažnju gde kako I na koji način pale vatru kako ne bi došlo do izbijanja požara. Ako vatru upalite, dva puta proverite da li ste je uspešno ugasili! Fotografišite ugašenu vatru.

ODUSTAJANJE

Advertisement. Scroll to continue reading.

Odustajanje jednog člana tima znači odustajanje i diskvalifikaciju cele ekipe. Samo vremena timova koji su stigli kompletni će se bodovati.

Moguće je odustati ranije ali ipak dobiti bodove i biti rangiran. Kako? Na pojedinim kontrolnim tačkama dežuraće kontrolori. Ako želite da odustanete od dalje trke, potrebno je da im to saopštite i oni će Vam umesto upustva za sledeću kontrolnu tačku reći gde je cilj trke kako biste se uputili direktno tamo. U tom slučaju se boduje samo vreme do tačke odustajanja.

ŠTA OBEZBEĐUJE ORGANIZATOR?

Organizator obezbeđuje: mape, kresiva, prvu pomoć, ručak na kraju trke, spasilački i medicinski tim za vreme trajanja trke.
Kontakt: http://www.wildserbia.com/ Kontakt telefoni 063 273 852, 060 014 0117, e-mail adventure@wildserbia.com .

Da li vam ovo zvuči ekstremno ili uzbudljivo?

Click to comment

Uključi se u diskusiju

Povezani članci