Šta reći kada se na trci sakupi toliko dobre energije osim da smo se osećali sjajno. Počev od vremena koje nas je poslužilo, tako da smo imali divan sunčan novembarski dan koji bi pre mogao da bude uvod u proleće nego u zimu. Puno sveta se sakupilo na Adi Ciganliji i verujem da niko nije otišao sa tužnom facom. Prvo zbog toga što su se videli sa društvom, pa zbog toga što su se osvežili i čajem, a da ne zaboravimo i diplome i knjige koje su mnogima bile motiv da dođu na trku oko Savskog jezera.

Veselo društvance na druženju posle trke

Veselo društvance na druženju posle trke

Vuja: Meni je bilo osnovno da se vidim sa društvom i da proslavimo nagradu za najbolji sportski sajt (vi već znate koji je to članak). Stoga smo se Veki i ja organizovali i doneli nešto voća i piva, da počastimo naše prijatelje, uz neizbežnu zastavu i pobedničku statuu. Što se tiče organizacije trke, možda je mali propust samo prijavljivanje jer je bilo mnogo učesnika, pa se formirala kolona. Ostalo je sve bilo super. Sve knjige koje su doneli su planule kao suvo zlato, a najbolji su se okitili i medaljama. Što se tiče našeg veselog društvanceta, tu su bili trkači iz maraton kluba 1893, Hajduk maraton tima iz Kule, kao i naši prijatelji iz Rume, Beograda i Niša. Raspoloženje je bilo dobro, baš kako dolikuje zatvaranju takmičarske sezone 2009. Drago mi je što nas je bilo toliko i što svi delimo zajedničko osećanje prema ovom sportu.

Slikali smo se, pa pogledajte osmehe na našim fotkama u fejsbuk galeriji. Videćemo se, nadam se, opet na nekom sledećem skupu.

Najava

Tradicionalna atletska trka „Sećanje na Duška Radovića” održaće se u nedelju, 29. novembra 2009. godine, oko Savskog jezera. Start trke je u 11 časova. Organizatori su Atletski klub „21. maj” i Sportski savez Rakovice. Jubilarnom, 70. po redu trkom se završava trkačka sezona u našoj zemlji, a njom se ujedno obeležava i datum rođenja pisca Duška Radovića – 29. novembar 1922. godine.

Sa dodele knjiga po završetku prošlogodišnje trke "Sećanje na Duška Radovića"

Sa dodele knjiga po završetku prošlogodišnje trke "Sećanje na Duška Radovića"

Očekuje se učešće dvestotinak takmičara, koji će trčati po asfaltnoj stazi oko jezera dugoj 7,7 kilometara. Start i cilj će biti kod velikog sudijskog tornja za veslačka takmičenja, (pored restorana Jezero) a u trci može da učestvuje svako ko stazu može da pređe trčeći ili hodajući.

Rekordi staze su 24 minuta i 17 sekundi za žene (Olivera Jevtić) i 22 minuta i 30 sekundi za muškarce (Goran Raičević). Detaljne rekorde po godištima možete videti i skinuti: [download id=”5″]

Takmičari će se prijavljivati u restoranu „Jezero” na Adi Ciganliji od 10:15 do 10:30 časova, a svako od njih će posle istrčane trke dobiti na poklon knjigu ili časopis. Pokrovitelji trke su Sekretarijat za sport i omladinu i JP „Ada Ciganlija”. Više informacija možete dobiti u Sportskom savezu Rakovice na broj telefona 011/3051-855  i 3593-374.