Treće izdanje već dobro poznate trke u Srbiji, Sokolov put, zakazano je za 15. oktobar. Prvi sky race u Srbiji, organizovan 2014, drugo izdanje u maju 2015. god učinile su ovu trku omiljenim dogadjajem koji trkači ne propuštaju. Dobro poznata staza na Suvoj planini, od Niške Banje do njenog najvišeg vrha, Trema (1810mnv), dugačka je 22 km uz 2169 m uspona.

Jesenje izdanje trke će sigurno biti dosta žiposnije, a nadamo se i dobrim vremenskim uslovima. U slučaju lošeg vremena, trka se odlaže za dan kasnije. Rekord staze drži Kristijan Stošić 2 sata i 35 min. i Ivana Milić u ženskoj konkurenciji sa vremenom 3 sata i 30 min.

Prijave su otvorene danas, a zatvaraju 30. septembra na portalu: trka.rs.

PRIJAVI SE

Nakon ovog datuma, nema naknadnih prijava zato obezbedite vaš startni broj na vreme.

Kotizacija za učešće na trci iznosi 1.800 din ili 15 e za strane trkače.

Startni paket obuhvata: učešće na trci, promotivnu majicu, okrepu na stazi, prevoz nakon završetka trke, ručak nakon trke kao i finišersku medalju.

Prvih 50 koji uplate kotizaciju moći će da obezbede sebi mesto u učesničkom autobusu uz doplatu od 1000din na relaciji BG-Niška Banja-BG.

Nakon čekiranja prvih 50, učesnici će dobiti info o doplati. Učesnički autobus kreće 14. oktobra, u petak u 17h, sa parking Kombank Arene u BG-u, dok je povratak iz NIške Banje planiran za nedelju, 16. oktobar u 19h.


Više informacija uskoro na sajtu: www.skyrunning-serbia.com
Video: https://vimeo.com/128900434