Šta je to što učestvuje pri donošenju odluke koju trku, kada i u kojem gradu ćete trčati? To je pitanje kojim se bave organizatori trećeg izdanja „Vivia Run&More Weekend“ festivala, koji će biti održan u Banjaluci od 10. do 12. aprila 2020.

Naravno, svi iskusni trkači, ali i oni sa manje iskustva, rado će izabrati odlazak na trku u grad koji nikada ranije nisu posjetili. Predivno je upoznavati nove sredine, drugačiju arhitekturu, nove ljude i običaje, nove gurmanske delicije. Lijepo je i kada je polumaratonska staza ravna, startnina pristupačna, trkački paket ima majicu koja vam odgovara, medalja predivna…

Ali, u vremenu kada je oglašavanje personalizovano, prodaja orjentisana na „custom made“ proizvode i sve podređeno potrošaču, da li je sve gore navedeno i dalje dovoljno?

Asocijacija „Run&More Community“ organizator ovog festivala u Banjaluci, smatra da nije.

Želimo učesnicima naših trka dati više. Više trka, više zabave, više osmjeha, više prilika za druženje, upoznavanje. Zbog brzog tempa života često smo prinuđeni da biramo da li ćemo provesti vrijeme sa porodicom, na treningu ili ćemo ipak otići na koncert i pivo sa prijateljima. U želji da zadovoljimo potrebe savremenog čovjeka kreirali smo festival sporta, muzike i zabave. Tako se i rodio i slogan ovog festivala „More Run, More Fun“ ili „Više trka, više zabave“.

Goran Ćorić, direktor festivala

Ukoliko ste trkač, a vaša supruga nije, imate malu djecu ili ste i sami jedno veliko dijete, ne brinite, nećete  morati otići sami na trku i biti proglašeni sebičnom osobom, jer „Vivia Run&More Weekend“ nudi raznolike sadržaje, za sve starosne kategorije. Dok supruga trči polumaratonsku trku, vi možete sjediti na tvrđavi Kastel i uz kriglu piva slušati odličan nastup nekog od regionalnih bendova, dok su vam djeca na „Bambini žurci“. Povedite i najbolje prijatelje, jer se kod nas partija do ranih jutarnjih časova“, uz osmeh pojašnjava Ćorić.

Program trećeg „Vivia Run&More Weekend“ festivala 10-12.april, Banja Luka

10.04.2020.

  • „School Run“– školska trka u dužini od 750m, podjeljena u tri starosne kategorije, za učenike osnovnih i srednjih škola.
  • „Vienna Color Fun Run“– jedna od najpopularnijih i najrazigranijih tematskih trka na svijetu. Riječ je o netakmičarskoj humanitarnoj trci za koju se učesnici spremaju oblačenjem bijelih majica i dobrog raspoloženja, jer ih volonteri i navijači na svakom pređenom kilometru duž staze zasipaju organskim bojama. Nakon 3 kilometra trku završavaju šareni od glave do pete i s osmjehom na licu.

11.04.2020.

  • “m:tel RMC Banja Luka Half Marathon”– polumaratonska trka u dužini od 21km. Stazu je izmjerio i verifikovao AIMS, što znači da će se na banjalučkoj stazi, osim ličnih rekorda, moći ostvariti i kvalifikaciona vremena. Staza je jedna od najbržih u regionu o čemu svjedoči prošlogodišnji rezultat Paul Tiongika (1:02:31).
  • “Beko 10K” – trka na 10 km trkače vodi kroz najuži centar grada, a završava u predivnom ambijentu tvrđave Kastel. Ova dionica trči se istom stazom kao polumaratonska trka, ali u jednom krugu.
  • “G-Drive 5K Team Run”– timska trka namijenjena kompanijskim timovima i svima onima koji vole ekipno trčanje.
  • “Tropic Bambini Maraton” – trka u dužini od 250 m za mališane predškolskog uzrasta (od 2 do 6 godina).
  • EXPO – sajam sporta, dovodi proizvođače sportske opreme, sportske i rekreativne klubove, organizatore trka i ostalih sportskih manifestacija.

Party Time

„Više trka, više zabave“ , a da je zaista tako uvjerićete se već na startu prvog dana festivala, gdje će školarci svoju pobjedu proslaviti uz „Teen party“.

Na main stage-u naveče je ultra razigravanje uz nastup fenomenalnog Abba Real Tribute benda. Dan kasnije, trkačima duž cijele staze motivaciju osigurava sedam muzičkih punktova od trubača, preko tamburaša do DJ-va, a startni most je posebno iznenađenje.

Za klince Bambini Party, a za trkače After Run Party. Festival se zatvara najvećom žurkom na otvorenom za koju su zaduženi  dugogodišnji partneri – “Fresh Wave” festival.

Potrči ka dobroj zabavi na tvrđavi Kastel, Banja Luka.

Pogledajte aftermovie sa prošlog izdanja: