Connect with us

Hi, what are you looking for?

Najave trka

Rock ‘n’ Roll maratoni – svirka duž cele trase!

Rock ‘n’ Roll maratoni ove godine slave 20 godina postojanja. Za ove dve decenije oni su postali simbol odlične zabave na stazi i privlače veliki broj učesnika koji cene dobru muziku i uživaju u svakom kilometru ovih trka.

Ono po čemu su jedinstveni su

ntastični rok koncerti koji se uživo održavaju duž cele staze, a bine su postavljene na svakih nekoliko kilometara. To znači da ćete u svakom trenutku uživati u vrhunskoj svirci, ali i odličnoj atmosferi koja prati ovakve događaje.

Najveća bina i najluđa žurka uvek čekaju na cilju, kao posebna nagrada za sve koji su završili trku. Upravo je žurka razlog što ovde većina trkača ne juri rezultate, već štede noge kako bi imali snage za skakanje u ritmu svojih omiljenih bendova. Pored muzike ovakvi događaji se odlikuju i neverovatnim cheering point-ovima, kao i kreativnim medaljama koje se posebno ističu u svakoj kolekciji.

Koliko su ove trke inspirativne najviše potvrđuje podatak da su na njima i postavljeni rekordi za najstariju maratonku i polumaratonku u istoriji!

Oba ova rekorda drži Harriette Thompson koja je sa svoje 94 godine istrčala Rock ‘n’ Roll polumaraton u San Diegu, a dve godine ranije je istrčala 42,2 kilometra na istoj ovoj trci.

Organizovano putovanje na RnR maraton u Lisabonu

Iako su ove trke najpopularnije u SAD, postoje i one koje su nam lokacijski nešto bliže. Maratoni iz ove serije se održavaju u 4 grada u Evropi, a to su Lisabon, Madrid, Dablin i Liverpul.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Od evrpskih gradova u 2017. godini će se Rock ‘n’ Roll održati samo još u Lisabonu, a datum trke je 15.10.2017.

Ukoliko želite da budete deo ove trke možete se priključiti velikoj grupi trkača iz Srbije koji su već obezbedili učešće na njoj.

Run Away, koji je specijalizovan za trkačka putovanja, organizuje odlazak u Lisabon i ima već više od 35 trkača koji putuju sa njima. Tamo će ih dočekati i lokalni trkački klub Correr Lisboa, koji planiraju niz aktivnosti povodom ovog događaja.

Ukoliko želite da saznate više o ovom putovanju i pridružite im se na nezaboravnoj trci u Lisabonu sve detalje možete naći ovde.

Click to comment

Uključi se u diskusiju

Povezani članci

Najave trka

Pozivamo vas da se prijavite na najveseliju trku u godini – Zagreb Advent Run 2022 koja će se održati 11. decembra u 12 sati...

Najave trka

I ove jeseni Podgorica trči! Drugo izdanje Podgorica Millennium Run-a koje se održava 20. novembra je državno prvenstvo Crne Gore u polumaratonu i maratonu,...

* BEOGRADSKI MARATON *

Povodom tradicionalne dm Ženske trke u organizaciji Beogradskog maratona, danas je održana konferencija za medije u hotelu Mona Plaza na kojoj je najavljeno da...

Najave trka

Četvrta humanitarna akcija ove godine u organizaciji Dušana Nikolića, trenera XTEAM Island, održaće se ovog puta 24. septembra na Adi Ciganliji. U prethodnim akijama...