blank
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Najave trka

Ramski polumaraton: Najbrža trka u BIH i u Evropi

Sećate se brzih maratona o kojima smo pisali? E pa, najbrži i kažu najlepši polumaraton u našem regionu, sve je bliže i danas je poslednja prilika da ugrabite startnine po povoljnijoj ceni! Na Ramski polumaraton, nad Ramskim jezerom, se ide po novi PB, a evo šta kažu organizatori dokle ste stiglo sa organizacijom i šta nas očekuje na trci.

U organizaciji SRU „Rama u Srcu“, 01.09.2019. godine održat će se 2. Ramski polumaraton 2019. s početkom u 16 sati.

Trkački pokret koji se povećava posljednjih godina u Bosni i Hercegovini zahvatio je sve krajeve naše zemlje i sve je više gradova i mjesta koji imaju rekreativni pokret, klub, trku ili školu trčanja.

Isti trend nije zaobišao ni Prozor – Ramu, gdje je mala zajednica od nekoliko trkača posljednje tri godine bila posebno aktivna i sudjelovala na brojnim utrkama u regiji, ali i šire. Prošle godine odlučili su se na korak dalje i okupljeni oko SRU „Rama u srcu“ organizirali 1.Ramski polumaraton 2018. koji je imao 220 natjecatelja u polumaratonu i štafetnoj utrci. Ove godine očekuje se brojka tri puta veća u odnosu na prošlu godinu. Također, moramo naglasiti veliko zanimanje za dječju utrku. Prošle godine je sudjelovalo 70-oro djece.

Prijave su otvorene, a osim polumaratona, možete prijaviti i svoju ekipu za štafetni polumaraton, kao i na utrku od 5 km.

Ideja o prvom polumaratonu s „najljepšim pogledom i najbržom utrkom“ duž cijele trase, zaživjela je prošle godine. Također, organizatori su već spremni, što dokazuju brojne pripreme ovih dana.

Završena je službena majica koju će dobiti svi sudionici polumaratona i štafetnog polumaratona.

Pored navedenog, završena je i medalja koju će dobiti svi koji istrče Ramski polumaraton.

Prošle godine smo probili led, nadmašili smo sva očekivanja. Drago nam je da Prozor – Rama ima jednu ovakvu utrku. Znamo da je to velik i odgovoran posao koji traži puno vremena i truda. Željeli smo našem mjestu priuštiti jedan lijepi sportski događaj, a trkačima utrku u koju će se sigurno zaljubiti!  

Franjo Banušić, predsjednik SRU „Rama usrcu“

Kada vam netko spomene Prozor – Ramu zasigurno je većini prva asocijacija i pomisao prelijepo Ramsko jezero i upravo ono će činiti posebnost ovog polumaratona i nezaboravne trenutke s prelijepe trase trke u neposrednoj blizini ovog jezera.

Ramski polumaraton je trka koja pruža najljepši pogled svih 21,098 km na Ramsko jezero koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Utrka je zamišljena kao najbrži polumaraton u BiH i regiji. Start je na 900 metara nadmorske visine, tako da se lagano spuštate 16.7 km, nakon čega slijedi jedan blagi uspon od 400 metara, nakon kojega ponovo slijedi ravni dio trke s ciljem na poluotoku Šćitu. Utrka je certificirana IAAF/AIMS certifikatom.

Pavličević Ante, direktor 2. Ramskog polumaratona 2019

Iz svega navedenog lako je zaključiti kako ovaj sportski projekt ima predispozicije i za razvoj turizma ovog kraja, na što organizatori i ciljaju, kao i na veći razvoj rekreativnog trčanja u tom dijelu naše zemlje.

Sama utrka će sigurno doprinijeti razvoju turizma, jer Rama stvarno ima što ponuditi. Planovi za budućnost su veliki, pokušat ćemo s općinom Prozor – Rama organizirati školu trčanja za mlađe i  starije uzraste. Trčanje ne zahtijeva puno, a daje mnogo!

Ante Bošnjak, tajnik SRU „Rama u srcu“

Prijaviti se možete na sljedećim linkovima:

POLUMARATON

ŠTAFETNI POLUMARATON

Trka na 5 km

Delić trase možete videti na videu od prošle godine, a bacite pogled i na vreme na cilju!! :)

Click to comment

Uključi se u diskusiju

Povezani članci