“Kostolac vas čeka ponosno, neka bude mesto još jednog vašeg uspeha i ulaska u red legionara.” Organizatori drugog Kostolačkog polumaratona, koji će se održati 29. septembra, obećavaju da će opravdati poverenje stečeno prošlogodišnjom manifestacijom ali pozivaju i one koji nisu bili prošle godine da svoje trkačke veštine oprobaju na stazama starog rimskog grada.

Ali pre nego što počnemo sa ovom temom, želeli bismo da vas obavestimo da su prijave za Serbia Business Run seriju trka otvorene i da se možete prijaviti po najboljim cenama ovde.

ORGANIZATORI MANIFESTACIJE:

Gradska Opština Kostolac
Kulturno-sportski centar Kostolac
Sportsko Udruženje Maraton tim Požarevac
Arheološko nalazište Viminacium

MESTO DOGAĐANJA:

Kostolac – Arheološki park Viminacium

TRKE PREDVIĐENE MANIFESTACIJOM :

Trka Maratončića – devojčice i dečaci predškolskog uzrasta
Trka zadovoljstva distance 5000 m
Polumaratonska trka distanca 21.1 km

VREMENSKI LIMITI TRKA:

Trka zadovoljstva – limit 1. h ( staza se može preći trčanjem ili pešačenjem)
Polumaratonska trka – limit 3. h

SATNICA STARTA TRKA:

Trka Maratončića u 10:00h
Polumaratonska trka u 10:30h
Trka Zadovoljstva u 10:30 h

Sve trke startuju sa platoa ispred Doma kulture Kostolac u centru grada. Takmičari u polumaratonu biće autobusima prevezeni iz prijemnog centra Viminacijum (gde je i cilj polumaratona) u centar Kostolca do 10:00 h. (6 km)

PRIJAVLJIVANJE I UPLATA:

Prijava i uplata za trku Maratončića i Zadovoljstva nema, dovoljno će biti da se pojavite na startu, i preuzmete startni broj

Prijava za polumaraton :

Upustvo za uplatu registracija za Kostolački polumaraton na link: http://runtrace.net/kostolac/reg

Startnina za polumaraton iznosi 1000.oo RSD i neće se menjati do kraja prijavljivanja. Rok za prijavljivanje 09.06.2018.g. – 15.09.2018.g. do 15:00h. Moguće je prijaviti se i na sam dan trke, ali u startnom paketu neće biti majce trke.

STARTNI PAKET:

Za takmičare u polumaratonskoj trci: kesa polumaratona, majca Kostolačkog-Viminacijum polumaratona, startni broj, okrepa na stazi i cilju, sendvič i voće finišerska medalja.

PRIJEMNI CENTAR:

Prijemni centar za takmičare u polumaratonu biće Istorijsko-arheološko nalazište Viminacijum. Obezbeđen je veliki parking za sva vozila i autobuse prispele na trku. Svlačionice i gardaroba obezbeđeni su u vidu šatora, pod konstantnim nadzorom organizatora trke. Mokri čvor funkcionalan. Kafić Viminacijum, kao i suvenirnica pristupačni i dobro snabdeveni.

Preuzimanje startnih paketa, i eventualne prijave na licu mesta od 07:00 do 10:00 h

Svaki takmičar pri preuzimanju startnog paketa, potpisaće izjavu o učestvovanju na trci na sopstvenu odgovornost. Za eventualno maloletna lica potpisuju roditelj ili staratelj, ili prilažu pismenu saglasnost istih.

NAGRADE I KATEGORIJE:

Za sve učesnike Trke Maratončića obezbeđeni su slatki paketići i učesničke medaljice. U Trci zadovoljstva pobednici u obe kategorije dobijaju pehare i medalje trke.

Pobednici u polumaratonskoj trci u obe kategorije pehare, novčane nagrade i poklon Viminaciuma. Finišeri polumaratonske trke dobijaju učesničku medalju.

Učesnik polumaratonske trke koji na samoj trci doživi povredu i odustane, dobiće učesničku medalju.

Nema starosnih kategorija.

STAZA:

Staza će biti maksimalno prohodna i bezbedna. Jasno obeležena. Duž staze nalazi će se pripadnici policije i licenciranog obezbeđenja, redari-volonteri, kao i sudije.Biće obezbeđena prateća vozila, policije, hitne pomoći. Okrepne stanice sa vodom biće instalirane na svaka tri kilometara. Svaka druga okrepa imaće voće i energetski napitak.

Staza ima dva okreta, i samo jedno ponavljanje deonice. Trči se iz centra Kostolca gradskom zonom do Starog Kostolca, pa potom pravcem do Viminacijuma gde je i kraj polumaratona. Staza je sa blagim usponima u pojedinim delovima.

KONTAKTI:

U slučaju da želite dodatne informacije vezane za održavanje Kostolačkog Viminacijum polumaratona, pratite Kostolački polumaraton na društvenim mrežama:
Facebook stranici Kostolački polumaraton,
Facebook grupi Maraton tim Požarevac,
Ili ih kontaktirajte putem email: maratontim2017@gmail.com,
ili na info telefone
+38166-921-74-33, Jotić, S.
+38165-88-00-174 Milić D. Ćela