Connect with us

Hi, what are you looking for?

Najave trka

Počinje treking liga! Za sada se održava trka u nedelju!

Kako stvari stoje, počinje treking liga, za sada se trka ne odlaže, održava se u skladu da trenutnim merama, a novosti pratite na ovoj grupi. Prenosimo poziv organizatora na prvo kolo:

1.KOLO TREKING LIGE SRBIJE I VOJVOĐANSKE TREKING LIGE

PSK ”Spartak” Subotica i komisije za treking ligu PSS i PSV pozivaju sve zainteresovane na 1.kolo Treking lige Srbije i  Vojvođanske treking lige u nedelju 21.3.2021.godine.

Start i cilj takmičenja je na Paliću , na obali jezera Tresetište.

Program:

08.00 – 09.15 prijava učesnika

09:15 svečano otvaranje

09.30 start 1. kola TLS i VTL

Prijave i kotizacija:

Elektronske prijave su omogućene putem OVOG LINKA.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Rok za prijavljivanje: 20.03.2021. do 15:00, Moguće su prijave i uplate i na sam dan takmičenja.

Kotizacija iznosi 300 din. Uplata se vrši na poslovni račun PSK “Spartak” (Bose Milićevića bb., Subotica, broj računa: 160-926832-85, svrha plaćanja: kotizacija za treking). Juniori i juniorke su oslobođeni plaćanja kotizacije.

Ukoliko se do 20.03. ne izvrši uplata kotizacije na gore navedeni  račun, moguće је izvršiti uplatu kotizacije i na dan takmičenja u gotovini. U tom slučaju kotizacija iznosi 500 dinara.

Novi takmičari popunjavaju i prijavni obrazac prilikom prijavljivanja na licu mesta.

Nagrade:

Svaki takmičar koji uspešno savlada stazu dobija elektronsku zahvalnicu i bedž kola. Troje prvoplasiranih u muškoj i ženskoj konkurenciji na sve tri staze biće nagrađeni medaljama, kao i najbolji juniori i juniorke na maloj i srednjoj stazi. Tri najbolje plasirane ekipe u muškoj i ženskoj konkurenciji dobijaju diplome, a pehare prvoplasirane ekipe u muškoj i u ženskoj konkurenciji.

Klub dodeljuje trofej za tri najbolja plasmana na velikoj stazi u apsolutnoj konkurenciji. Majice takmičenja se dodeljuju prvoplasiranima u svim kategorijama.

Opis staza:

Mala staza: 15,7 km, uspon 22 m, vremenski limit 5 sati 15 min. 24 boda

Start (Tresetište) – KT1 (Trenchtown) – KT2 (Šumareva kuća) – KT6 (Borovina) – Cilj (Tresetište).

Advertisement. Scroll to continue reading.

Srednja staza: 26,4 km, uspon 39 m, vremenski limit 7 sati 45 min. 40 bodova

Start (Tresetište) – KT1 (Trenchtown) – KT2 (Šumareva kuća) – KT3 (Graničar) – KT6 (Borovina) – Cilj (Tresetište).

Velika staza: 35,0 km, uspon 46m, vremenski limit 8 sati 45 min. 53 boda

Start (Tresetište) – KT1 (Trenchtown) – KT2 (Šumareva kuća) – KT3 (Graničar) – KT4 (Naftaški put) – KT5 (Graničar) – KT6 (Borovina) – Cilj (Tresetište).

Voda i okrepa je obezbeđena na: Startu/Cilju, KT1, KT2, KT3, KT4, KT5

Ponesite svoje boce za vodu, na stazi neće biti flaširane vode radi očuvanja čistoće u peščari. U peščari nema pijaće vode.

počinje treking liga

Napomena:

  • Svi takmičari učestvuju na sopstvenu odgovornost u odnosu na svoje psihofizičke mogućnosti i zdravstveno stanje.
  • Svaki takmičar mora biti registrovan za 2021 godinu i da poseduje takmičarsku knjižicu sa overom o sportskom pregledu. Na zahtev delegata je dužan da istu pokaže.
  • Svaki učesnik je dužan da se pridržava mera zaštite, planinarske etike, uputstava organizatora, Pravilnika TLS i VTL i da bude ekološki savestan. Čuvajte prirodu, smeće nosite sa sobom, ne bacajte u prirodi.
  • Takmičenje se održava pod obavezom poštovanja mera koje su na snazi u cilju suzbijanja širenja  epidemije Covid-19, usklađenih sa situacijom na dan održavanja. U startno-ciljnom prostoru je obavezno nošenje zaštitnih maski i održavanje propisane distance od 2m. Preuzimanje startnog materijala vrše samo kapiteni klubova. Kapiteni prilikom preuzimanja startnog materijala dostavljaju rukom potpisane izjave svih takmičara da nisu bili u svesnom kontaktu sa licima zaraženim od Covid-19 u poslednjih 10 dana i da nemaju simptome navedene bolesti. Obrazac Izjave će biti dostavljen uz Pozivno pismo i biće objavljen na sajtu http://pskspartak.rs/
  • Na cilju nema zadržavanja i neće biti proglašenja pobednika.
  • Trofeji i medalje se dostavljaju kapitenima klubova nakon završetka kola ili naknadno. Učesničke diplome sami takmičari preuzimaju elektronski putem (biće objavljen link).

Kako doći:

Za one koji dolaze autoputem iz pravca Beograda i Novog Sada isključenje je na petlji Subotica-SEVER gde se skreće LEVO ka Paliću. Pređe se nadvožnjak i nakon  400 metara skreće se u prvu asfaltiranu ulicu(49.Nova), pređe se železnička pruga(oprez!) i dalje se prati asfaltirani put do startnog mesta.

Iz  pravca Subotice  stiže se kroz naselje Palić, prateći glavni put(Horgoški put) prema E5 autoputu/Hajdukovo i nakon table “Fruitland”(sa leve strane puta, bela tabla) skreće se levo u  asfaltiranu ulicu(49.Nova), pređe se železnička pruga(oprez!) i dalje se prati asfaltirani put do startnog mesta.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Kad stignete do jezera Tresetište  dežurni planinari će vas usmeriti na slobodan parking prostor. 

Kontakt osobe:

Karolj Calbert  +381 63 8794681, Andrea Štraka +381 65 4335635,  Boris Dašić, +381 61 1158626 ili na mejl: suplaninari@gmail.com

Goran Žigić, tel: +381 64 285 87 10 /  mejl: gorzig@gmail.com

Click to comment

Uključi se u diskusiju

Advertisement

Advertisement
Advertisement

Trčite li vi po kiši?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...

Povezani članci

Najave trka

PK ″Povlen″ Valjevo i komisija za planinarski treking PSS pozivaju takmičare na 4.kolo treking lige Srbije 28.05.2022.godine. ORGANIZATOR: PK ″Povlen″ ValjevoDATUM: 28. maj 2022....

Najave trka

Udruženje “Loznički trkači, u selu Tršić nedaleko od Lozcnice, organizovaće trku “Stazama Vuka Karadžića”. Staza vodi kroz manastirsku šumu i pored rodne kuće Vuka...

Najave trka

Atletski klub Morava iz Ćuprije organizuje Atletski miting “Vera Nikolić” u nedelju 8. maja sa početkom u 15.00. Gde se održava? Mesto: GRADSKI STADION...

Najave trka

Drugo izdanje velike trkačke manifestacije u opštini Vrbas. Cilj organizacije 2.Vrbaške Trke je povezivanje, druženje i takmičenje trkača, profesionalaca, rekreativaca svih starosnih kategorija od...