blank
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Najave trka

Najava trke: Novska skalinada vol.3

Prošlo je skoro godinu dana od druge Novske skalinade i vreme je da vam najavimo treće izdanje. koje će se održati 05. februara 2017.god.

Prijavite se i možete da počnete sa pripremama.

Ovogodišnja Skalinada je obogaćena dečijom trkom, malom skalinadom koja će se održati u subotu 04. februara 2017. god. Deca će trčati stazom od gradske luke Škver do trga Nikole Đurkovića (Sat Kula). Na ovaj način organizatori su omogućili porodicama sa malom decom da provedu jedan zajednički aktivan vikend.

Novska skalinada je jedinstvena trka koja se odražava na lokaciji od gradske luke Škver, stepeništima starog grada sve do tvrđave Španjola na čijim zidinama se nalaziti cilj. Duga je 1280m, na njoj je ukupno 646 stepenica (skalina), a cilj trke se nalazi na 178m nadmorske visine.

profil-staze2 novska skalinada

– Ovakav tip trke je veoma popularan u svetu, a uglavnom se organizuje u visokim zgradama velikih svjetskih metropola. Međutim mi imamo sreću da živimo u malom gradu bez solitera, očuvane vegetacije, bogate kulturno-istoriske tradicije, gradu prošaranog skalinima sa svih strana. Uz ovakve lokalne uslove, prirodno je da trku organizujemo pod vedrim nebom kroz skaline našeg grada povezavši pritom 5 najznačajnijih utvrđenja grada: ostatke tvrđave Citadela, tvrđavu Forte Mare, Sat kulu, Kanli kulu i tvrđavu Španjola. A samim ulaskom u cilj otvara se predivan pogled na ulaz u Bokokotorski zaliv – najavljuju organizatori.

Entuzijazam, posvećenost, svežina, energija, masovnost!

-Tako bi se u najkraćem mogle definisate prve dve održane Novske skalinade. Iz godine u godinu broj takmičara raste tako da se nadamo da ćemo i u narednom izdanju zadržati pozitivan trend. Prošle godine oboreni su i rekordi staze, 6 minuta i 51 sekundi u muškoj i 10 minuta 4 sekudnu u ženskoj konkurenciji. Verujemo da sve to može još bolje, zato vas pozivamo da zajedno pokušamo da pretstojeću skalinadu učinimo još boljom, pa makar za jedan skalin više! – navode Novljani.

Za takmičare iz drugih gradova smo obezbjedili veoma povoljan smeštaj, zainteresovani nas mogu kontaktirati putem maila:  3hercegnovi@gmail.com , www.3hercegnovi.me ili preko facebook stranice.

SATNICA:

Subota, 04. februar 2017.
12:00 gradska luka Škver -Zajednički trening ( pregled staze Novske Skalinade)
14:00-16:00 Mala Skalinada – dečija trka od gradske luke Škver do trga Nikole Đurkovića(za decu od 4-6 godina)
14:00 -17:00 Preuzimanje startnih paketa
Nedelja, 05. februar 2017.
08:30 Okupljanje takmičara na prostoru gradske luke Škver
08:45 Ceremonija otvaranje trke
09:00-10:00 uzimanje startnih brojeva i čipova
10:30 start (pojedinačan start na svakih 30s)
13:00 – 14:30 Podela nagrada, završna ceremonija
*Za prijave do 22.01.2017 iznos startnine iznosi 10.00€, nakon toga iznosi 15.00€.
Prijave su otvorene do 29.01.2017.

*Za sve takmičare prijavljene do 15.01.2016 biće obezbeđene majice, a za kasnije se ne garantuje

NAGRADNI FOND

*Svi takmičari koji  završe trku dobijaju FINISHER medalju

*Apsolutni pobednici (M i Ž) pehari i medalje,  2. i 3. mesto medalje

Click to comment

Uključi se u diskusiju

Povezani članci

Oprema za trčanje

Kako da izaberemo najbolje patike za trčanje u 2022? To je verovatno nemoguća misija jer ne postoji jedna patika za koju bi smo mogli...

Vesti

Nenad Zivkovic je 11. decembra istrčao deonicu od Kruševca do Kopaonika u dužini od 84km sa ukupnim usponom od 2000mnv. Izabrao je baš ovaj...

Vesti

Tifanne Thayme, Kanađanka koja živi u Dubajiu, je oborila Ginisov svetski rekord (očekuje ratifikaciju) na Adnoc Abu Dhabi maratonu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima u...

Vesti

Diana Kipyokei je suspendovana na šest godina (zajedno sa Purity Rionoripo – 5 godina), a titula sa Bostonskog maratona 2021. joj je oduzeta. Naime,...