23 ekspedicija Karakorum 2007Dren Mandić je rođen 13.12. 1976. godine. Bio je član Železničkog planinarskog kluba “Spartak” od 2003. godine. Osvajao je uspone na vrhove u ekspedicijama na Ararat (5.137 m), Elbrus (5.642 m), i na Brod Pik (8.047 m). Bio je najbolje rangirani alpinista za 2007. godinu. Dana 1. avgusta 2008. godine je poginuo pokušavajući da izvede uspon na K2 na mestu zvanom Bottlneck. Tog nesrećnog dana ukupno 11 ljudi je poginulo na K2.

Dren je bio član ARK  Tron, pa se u znak sećanja 1. avgusta 2009. godine organizuje trka na Paliću pod njegovim imenom. Staza je dugačka 8240 metara i ta mera simbolično predstavlja visinu na kojoj je Dren izgubio život.

Staza je kružna, jedan krug je 1030 metara.Kategorije na trci su apsolutna muška i ženska i kategorija muško-ženski parovi. U kategoriji parovi takmičari trče po 4 kruga odjednom (jedna izmena). Redosled trčanja muško – ženski parovi sami određuju. Prva tri mesta u svim kategorijama dobijaju medalju. Spisak svih trkača koji savladaju stazu sa rezultatima biće objavljen na sajtu organizatora – Atletsko Rekreativnog Kluba „TRON“.

Informacije:

  • Mesto i vreme: 01. avgust 2009. godine, Palić, park i šuma između Glavnog ulaza i Velike terase, start u 18h, limit trke 60 minuta.
  • Cilj sporstke manifestacije: sećanje na tragično nastradalog klubskog druga, planinara Drena Mandića, obogaćivanje sportsko-rekreativnog sadržaja na Paliću, ukazivanje na značaj fizičke aktivnosti, jačanje sportskog duha, širenje sportske kulture, omogućavanje bavljenja sportom svim ljudima bez obzira na godine, pol, versku i rasnu pripadnost, promocija rekreativnog trčanja, prijem novih zainteresovanih rekreativaca u Atletsko Rekreativni Klub TRON.
  • Prijavljivanje: na licu mesta, Velika terasa na Paliću, na dan Memorijalne trke Dren Mandić. Kotizacija za učešće se ne plaća.
  • Napomena: Svaki učesnik je dužan da izvrši prijavu kod Velike terase za zapisničkim stolom najkasnije 15 minuta pre starta. Na sportskoj manifestaciji svako učestvuje na svoju odgovornost što se potrvrđuje svojeručnim potpisom na prijavnom listu i izjavi o psihičkoj i fizičkoj spremnosti. Organizator brine o bezbednoti učesnika na samoj stazi i obezbeđuje lekarsko dežurstvo na sportskoj manifestaciji, kao i osveženje u toku i nakon trke.
  • Dodatne informacije na telefon 063/84-24-800 (Sebastian Ludaić)