Krajem septembra, tačnije 28.09.2019., Sarajevo će biti u centru interesovanja trkača iz više od 15 zemalja. Planinarsko društvo Skakavac, čija je misija da kroz ponudu novih atraktivnih sadržaja u prirodi, široj populaciji promijeni stav spram očuvanja životne sredine, po treći put organizuje Skakavac Trail. 

Ali pre nego što počnemo sa ovom temom, želeli bismo da vas obavestimo da su prijave za Serbia Business Run seriju trka otvorene i da se možete prijaviti po najboljim cenama ovde.

Skakavac trail ove godine nudi četiri staze na dužinama od 20, 35 i 47, kao i Canicross utrku u dužini od 7.5 km.

Doživjeti i vidjeti u šumama duboko skriven 98 matara visok vodopad Skakavac, po kome je Spomenik prirode dobio ime, imaće priliku svi učesnici utrke Skakavac traila.

Utrka koja je po svojoj posebnosti i šarmu postala nezaobilazna u rasporedu sportsko-turističkih sadržaja Sarajeva i Bosne i Hercegovine, a koja vam omogućava da doživite Sarajevo na jedan drugačiji način.

Protrčite ulicama Staroga Grada, Čavljaka, Crepoljskog, Bukovika, Uževice, Motke, Jošaničkog potoka i osjetite užitak koji donosi ova utrka. Sve tri staze (20, 35, 47 km) su bodovane sa ITRA i UTMB® kvalifikacijskim bodovima. Budući da je Skakavac Trail na kraju trkačke sezone, u sklopu njega se održava i 1. Državno prvenstvo u brdskom trčanju. 

Osim predivnih staza, Skakavac Trail i njegovi organizatori su poznati po odličnoj, domaćinskoj organizaciji i sjajnoj zabavi. Tako i ove godine takmičare očekuje odličan provod, kako pri preuzimanju startnih paketa, tako i na samom cilju. Sadržaj startnih paketa je za poželjeti, bogato opskrbljenih okrepnih stanica ima sasvim dovoljno, na cilju vas čekaju fizioterapeuti, tuševi, DJ, hrana i piće za svačiji ukus (bez kupona), odličan nagradni fond i zabava u bend Skroz i Dinu Šarana. 

Ako želite u stilu završiti sezonu, požurite jer su prijave za Skakavac Trail otvorene do 15.09.2019. tačno u ponoć. Pozdravimo jesen kako dolikuje – s osmijehom i rajom.