Sportsko – humanitarna organizacija Belgrade Road Runners tradicionalno organizuje  manifestaciju od značaja za Grad Beograd, pod imenom Trka uz Avalski toranj.
Većina manifestacija nastale su još osamdesetih godina prošlog veka po ideji dugogodišnjeg urednika Studija B Đoka Viještice, koji je organizaciju istih preneo na našu organizaciju. Po ugledu na najveće svetske metropole kao što je trka uz Empire State building – New York, već 23. godine održava se manifestacija “Kule Beograda”.

Reč je o atraktivnim trkama uz stepeništa najvećih poslovnih zgrada. Na trkama učestvuje više stotina takmičara, rekreativaca i atletičara naših najpoznatijih klubova. Od 2007. godine manifestacija ima međunarodni karakter.

KULE BEOGRADA 2013. – TRKA UZ AVALSKI TORANJ

4. Trka uz Toranj na Avali biće održana u nedelju, 26.05. sa početkom u 12:00h. Organizatori su obezbedili atraktivne nagrade, a sudeći po velikom interesovanju sigurno je da će u ovoj trci učestvovati rekordan broj takmičara, kao i da će trka biti i medijski dobro ispraćena.

Okupljanje i prijavljivanje takmičara počeće 11:00h ispred tornja na Avali. Svečano otvaranje počeće u 12:00 časova, a nakon toga i start prvog trkača. Zbog uskog stepeništa takmičeri će trčati jedan po jedan, na vreme.

Za takmičare, novinare i goste obezbeđen je autobuski prevoz. Autobus će biti postavljen ispred Skupštine grada Beograda (Stari dvor) – polazak je zakazan za 10:15, a povratak po završetku takmičenja i dodele priznanja (oko 14:00h).

Kao i svake godine takmičari će se nadmetati u muškoj i ženskoj konkurenciji, a posebno će biti nagrađeni najuspešniji veterani.

Pokrovitelji Kula Beograda 2013. su Ministarstvo omladine i sporta Srbije, Sekretarijat za sport i omladinu Grada Beograda i Atletski savez Beograda.

Organizaciju trke pomogli su: JP Emisiona tehnika i veze, S&L Jewerly & Watches i SP Lasta.

Trka uz Avalski toranj – informacije o trci

Vreme: nedelja, 26.05.2013. u 12:00

Mesto: Toranj na Avali

Organizatori: Belgrade Road Runners, AtSletski savez Beograda,

Pokrovitelji: Ministarstvo za omladinu i sport, Sekretarijat za sport i omladinu Grada Beograda, JP Emisiona tehnika i veze

Konkurencija: – muška, ženska i veterani

Prijave – Trka uz Avalski toranj

putem e-maila: trkauztoranj@gmail.com i office.brr@gmail.com – do subote u 20:00

lično na startu u nedelju, 26.05.2013. od 11 do 12h

BESPLATNO UČEŠĆE

Prevoz: za sve učesnike je organizovan besplatan autobuski prevoz. Autobus kreće u 10:15 sa platoa kod Skupštine grada Beograda (Stari dvor). Povratak je posle trke po završetku ceremonije dodele priznanja.

Nagrade:

Ženska i muška konkurencija:

  1. mesto: plaketa + ručni časovnik
  2. mesto: plaketa + sportska oprema
  3. mesto: plaketa + sportska oprema

Veterani:

  1. mesto: plaketa + sportska oprema
  2. mesto: plaketa + sportska oprema
  3. mesto: plaketa + sportska oprema

Organizator je obezbedio okrepu za sve učesnike.

Trka se održava u sklopu Manifestacije Kule Beograda. Prvo takmičenje (Trka uz Beograđanku) održano je 11.05.

KONTAKT TELEFON: 063.338470