Prvog vikenda jula, od 03. do 05.07.2021. godine, biće održano drugo izdanje Tara Ultra Trail-a – trke koja će vas voditi kroz nestvarne predele Nacionalnog parka Tara!

Za sve trail sladokusce pripremljene su tri staze, TUT 63km (3300 D+), TUT 25km (920 D+) i TUT 12 (320 D+). Rute se neće menjati u odnosu na prvo izdanje. Ono što je novo jeste da TUT 63 ulazi u takmičenje PSS-a za 2021. godinu.

Šta da očekuješ ne jednoj od naših najlepših planina?

Naravno da staza prolazi preko Banjske stene

Staze trke su kombinacija gustih tarskih šuma, otvorenih mirisnih livada, šumskih puteva i kozjih staza, neponovljivih vidikovaca, žestokih uspona i još žešćih spusteva. Posetićete i neke od bajkovitih vidikovaca (Crnjeskovo, Banjska stena, Osluša, Bilješka stena, Janjač, Orlov vis,…), planinska jezera (Zaovinsko, Jarevac, Spajići, Ploštice, Perućac), najviše vrhove Tare (Kozji rid, Zborište), reke, vodopade, srednjevekovne manastire…

Prijave su otvorene!

Izaberi svoju distancu i prijavi se NA OVOM LINKU.

BRC Trail Crew preporučuje!

Biće to je sjajna prilika da testirate sebe i svoj napredak u odnosu na prethodnu godinu, ali i da pokušate da postavite neki od novih rekorda staze! U svakom slučaju, uživanje je zagarantovano!

Za više info i kontakt organizatora posetite sajt trke: Tara Ultra Trail – Oseti planinu

Vidimo se na Tari! Bacite pogled na utiske od prošle godine dok čekamo leto!

škola trčanja