Connect with us

Hi, what are you looking for?

Najave trka

Četvrto izdanje Odžačkog polumaratona za početak jeseni

23. septembra 2018. godine Atletsko rekreativni klub Odžaci organizuje sportsku manifestaciju 4. Odžački polumaraton.

U sklopu ove sportske manifestacije organizuju se trke za odrasle i to trka na 5 km, 10 km, 21,1 km i štafeta (3×7 km). Sve trke startuju u 11h iz samog centra Odžaka.

Za decu do 10 godina je organizovana Trka pužića koja startuje u 10:20h i za nju se ne plaća kotizacija. Svi učesnici ove trke na cilju dobijaju medalju.

Od prošle godine trka je u potpunosti gradska i polumaratonci trče 4 kruga po 5275 metara. Staza Odžačkog polumaratona od sada ima i međunarodni IAAF sertifikat o tačno izmerenoj stazi i svima koji istrče našu trku rezultati su priznati na državnom i međunarodnom nivou.

Voditelj 4. Odžačkog polumaratona je sportski novinar sa RTS-a Radoslav Rale Simić, najbolji poznavalac atletskih dešavanja u Srbiji.

Startni paket

Svi učesnici polumaratona, trka na 5 km, 10 km i štafete (3×7 km) dobijaju učesnički paket koji sadrži:

* kesu
* čipovani startni broj
* majicu za trčanje
* bon za ručak
* unikatnu livenu učesničku medalju (nakon ulaska u cilj)
* okrepu

Advertisement. Scroll to continue reading.

Kategorije takmičara u polumaratonu, trkama 5 km, 10 km i štafeti (3x7km):
1. Apsolutna muška kategorija
2. Apsolutna ženska kategorija

Nagrade

Nagrade za prvoplasirane u apsolutnoj muškoj i ženskoj kategoriji:
Pehari i potencijalni pokloni sponzora

Proglašenje apsolutnih pobednika  obaviće se na ručku koji će se održati u višenamenskoj sali Sportsko poslovnog centra od 14 h.

Učesnik koji trči polumaratonsku trku ne može biti učesnik odnosno rangiran u štafetnoj ili trci na 7 kilometara već samo i jedino u polumaratonskoj trci.

Prijave

Prijave za sve 4 trke na portalu https://trka.rs/event/87/

Elektronske prijave se zatvaraju 14. septembra 2018. godine u 12:00 h.

Svi prijavljeni takmičari koji do tog dana nisu kompletirali prijavu odnosno uplatili startninu brišu se sa zvaničnog spiska prijavljenih. Nakon ovog datuma prijava nije moguća – nema prijava na dan trke.

Kompletnom prijavom se smatra prijavljivanje i uplata startnine do 14. septembra 2018. godine. Učesnici koji izvrše kompletnu prijavu (i datum prijave i uplata) stiču pravu na pun startni paket.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Startnina

Startnina za polumaraton iznosi 1.500,00 din. Svi prijavljeni učesnici će kompletne podatke o uplati startnine dobiti nakon popunjenog prijavnog formulara i u e-mejlu o potvrdi izvršene prijave.

Za trkače iz Beograda i Novog Sada  organizovan prevoz u režiji Runners family team-a i sve informacije su na linku https://www.odzackimaraton.rs/ogranizovani-prevoz/

Ukoliko Vam je potreban smeštaj u Odžacima pogledajte link https://www.odzackimaraton.rs/smestaj-u-odzacima/

Šansa za nove PB

Staza je brza i ravna, bez i jednog uspona, idealna za lične rekorde. Rekord u polumartonu kod muškaraca drži Kenijac Wycliffe Kikomp Biwot sa vremenom 1:03:32, a kod žena Kenijka Ruth Matebo sa vremenom 1:16:26.

DONJA STAROSNA GRANICA za polumaraton 18 godina (pravo nastupa imaju takmičari rođeni 23. septembra 2000.godine i ranije), mogu trčati i mlađi, ali uz pismenu saglasnost roditelja ili trenera.

Za trkače će biti raspoloživ Sportsko poslovni centar koji se nalazi kod samog starta (Knez Mihajlova 31), gde će biti stacioniran Prijavni centar – Centar za podizanje startnih brojeva (radi od 7 h do 10 h).

Trkači će u SPC-u moći da koriste toalete, da se presvuku u svlačionicama, i da se nakon trke istuširaju. Takođe biće obezbeđeni  maseri koji će posle trke pružati sportsku masažu. U višenamesnkoj sali u SPC-u od 14 h biće obezbeđen ručak za sve učesnike gde će biti i svečana dodela nagrada.

Nakon trke preporučujemo da probate odžački sladoled – provereno najbolji sladoled u Evropi.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Uključi se u diskusiju

Povezani članci

Trkači reporteri

U nedelju 23. septembra održan je četvrti po redu Odžački polumaraton. U ponudi su bile još i trke na 10 km i 5 km,...

Rezultati trka

Trkači iz Kenije pobedili su u muškoj i ženskoj konkurenciji na 3. “Odžačkom polumaratonu” koji je održan u nedelju, 24. septembra u organizaciji ARK...