U saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije, Ministarstvom omladine i sporta, a pod pokroviteljstvom Evropske komisije, BRC je i ove godine uključen u organizaciju Evropske nedelje sporta (www.evropskanedeljasporta.rs) koja se obeležava od 23. do 30. septembra širom Evrope pod sloganom #BeActive. Glavni ciljevi nedelje usmereni su da se ukaže na izgovore i probleme koje ljudi prevazilaze da bi ostali aktivni, kao što su stid, krivica, stres i prezatrpanost poslom.

U subotu, 25. septembra od 18h u Tašmajdanskom parku očekuje nas jedan nesvakidašnji događaj – BeActive Noć – koji će se u isto vreme održati u gradovima širom Evrope. Pripremite se da zasijate i ponesite dobro raspoloženje jer vas čekaju raznovrsni fitnes programi, fotografi i DJ. A od 20h prava poslastica: Noćna trka!

REZULTATI – KLIK NA LINK

Štafetna trka nosi simboličan naziv ,,Prevaziđi prepreke”. Na samoj trci biće postavljene tri ,,barijere” koje će predstavljati sve prepreke koje moramo da prevaziđemo.

#BEACTIVE ,,Prevaziđi prepreke” Štafetna trka u paru 2021

Trčanje nosi posebnu draž, a trčanje u paru pogotovo. Drugu godinu za redom trke se otkazuju ili pomeraju, pa je ova trka sama po sebi posebna.

Kako bismo popularizovali trčanje kod mladih namenili smo ovu štafetnu trku svim uzrastima. Parovi mogu biti muški, ženski i mešoviti. Svaki učesnik trči jedan krug, tj. 800m na Tašmajdanu od ukupno 1600m u parku. 

Da bismo se postarali da ostanemo veseli i bezbedni, trka je ograničena na 500 učesnika tj. 250 timova, a start je na hronometar, što znači da će trka startovati u 3 talasa, radi bezbednosti.

  • Brza trka za 2 člana, svako trči po 800m
  • Učešće je besplatno
  • Svaki učesnik dobija medalju i startni broj, kao i svetleće elemente
  • Trči se noću uz svetleće elemente
  • Posle trke vas čeka DJ
  • Tri najbrža tima dobijaju nagrade, kao i tri najbrža ženska tima
  • Subota 25. septembar od 20:00h, Park Tašmajdan

Prijavite se za trku na linku ISPOD I POŽURI, BROJ MESTA JE OGRANIČEN, a trka je BESPLATNA! Važno: u okviru napomene upisati ime drugog takmičara sa kojim trčite!

Svi prijavljeni dobiće mejl za potvrdu prijave, 5 dana pred dan trke, a startne pakete i brojeve moći će da podignu na dan trke, u prijavnom centru u Tašmajdanskom parku.