U nedelju 25.12.2011. godine biće održana četvrta po redu “Beogradska trka Deda Mrazeva. Prateći muzičko-zabavni program na Centralnoj bini počinje u 10:00 kada će se otvoriti i punktovi za preuzimanje kostima i kapica.

Poćetak Parade Deda Mrazića je u 11:30, namenjena je deci koja će u povorci pratiti kočiju Beogradskog Deda Mraza. Start Beogradske trke Deda Mrazeva je u 13:00 časova. Startna/Ciljna kapija se nalazi pored Terazijskog platoa.

Beograd je jedini grad u istorčnom delu Evrope gde se trka tradicionalno održava. Na trci će pored Beograđana učestvovati Deda Mrazevi iz cele Srbije i nekoliko Evropskih zemalja. Bela staza Deda Mraza, kojom će trčati ili šetati preko 3000 naših Deda Mrazeva i Baba Mrazica je ulica Kralja Milana.

Sabiralište za sve učesnike je na platou kod Terazijske česme. Prvih hiljadu odraslih učesnika na poklon dobijaju kostim Deda Mraza koji su u obavezi da obuku. Deca uzrasta do 14 godina dobijaju kapice. Svi učesnici trke na poklon dobijaju Sertifikat o učešću.

Trka se održava pod pokroviteljstvom Skupštine Grada Beograda, Gradskog Sekretarijata za sport i omladinu i SO Rakovica u organizaciji Sportskog saveza Rakovice.

Kao i predhodnih godina trka ima humanitarni karakter. Pod sloganom „Ove godine Deda Mrazevi daruju život“ u saradnj sa Institutom za transfuziju krvi Srbije organizujemo akciju dobrovoljnog davanja krvi. Vozilo instituta će biti postavljeno na platou ispred Hotela Balkan.

U saradni sa Republičkim udruženjem za pomoć osobama obolelih od autizma organizujemo humanitarnu akciju „Plavi Deda Mraz“ (plava boja autizma). Prilikom preuzimanja kostima Deda Mrazevi i Baba Mrazice mogu da ostave novčani prilog u posebno naznačenim kutijama za pomoć u realizaciji programa za autističnu decu.

Ove godine naši promoteri su Deda Mrazevi i Baba Mrazice: Svetlana Kitić Magić, Aleksandra Perović, Zorana Arunović, Lubivoje Ršumović, Bogdan Obradović, Saša Dragić, Žarko Paspalj, Saša Stolić i mnoge druge poznate ljičnosti iz sveta kulture i sporta.

Za više detalja posetite: trkadedamrazeva.org