Somborski polumaraton 2013 godine održaće se u nedelju 19. maja, sa početkom u 10 sati.

Somborski polumaraton na novoj stazi

Start polumaratona i Trke zadovoljstva je u nedelju 19.maja 2013. godine na glavnoj ulici ispred crkve svetog Đorđa u 10 sati.
Ove godine staza polumaratona je promenjena u odnosu na raniji period, trčaće se još više kroz sam centar grada i pored šetališta uz Veliki Bački kanal, kroz čuveno Somborsko zelenilo.

Start i cilj ostaju na istom mestu u ulici Kralja Petra I ispred robne kuće „Beograd”. Zatim se trka nastavlja ka Županiji, pa desno Vencem Stepe Stepanovića, pored ‘Sokolskog doma’, do Venca Petra Bojovića, pa ponovo ulaz na ulicu Kralja Petra Prvog.
Trka zadovoljstva koja je startovala zajedno sa polumaratonskom trkom se završava na startno ciljnoj ravnini i dužine je 1,7 kilometara.

Najveći deo trke nekih 13,8 kilometara se odvija po šetališno-biciklističkoj stazi pored Velikog Bačkog kanala, na relaciji od Apatinskog mosta do ”Železničkog mosta”. Tu trkači prave 3 ”okreta po 4,6 kilometara. Važno je napomenuti da se trči samo po šetališno-biciklističkoj stazi, nikako po kolovozu.

Nakon istrčana 3 okreta trkači se istim Apatinskim putem vraćaju na cilj, a ulazak je pored ”Vajdingera”, ulicom Laze Kostića, pa pored Gradske kuće, ulazak na ulicu Kralja Petra Prvog.

Prijavljivanje

Okupljanje, prijava i svlačionice su u prostorijama Sokolskog doma Sportski cenatar ”Soko” Sombor (venac Petra Bojovića br.11) od 8 sati do 9.30 kada se dele i brojevi. Obezbeđen je zatvoren parking za sve tamkičare! Takođe nakon trke omogućeno će biti i tuširanje za sve trkače.

  • Takmičari koji se prijave do 19.04.2013. i izvrše uplatu do 30.04.2013. godine, plaćaju startninu 500 dinara.
  • Takmičari koji se prijave do 19.04.2013., a koji ne izvrše uplatu do 30.04.2013., plaćaju startninu 700 dinara.
  • Startnina za takmičare koji se prijave nakon 19.04.2013. godine, iznosi 700 dinara.
  • Startnina za strane takmičare do 19. aprila je 5 evra, anakon toga 10 evra.

Uputstvo za uplatu

  • Uplatioc: Ime i prezime, adresa
  • Svrha uplate: Startnina 34. Somborski polumaraton
  • Primalac: Atletsko rekreativni klub ”Somaraton”, Juhasa Šandora 63, 25000 Sombor
  • Žiro račun: 160-335997-12, Banka Intesa – Filijala Sombor
  • Poziv na broj: Startni broj pod kojim ste prijavljeni!

U 13 sati je zajednički ručak u sali Sportskog centra ”SOKO”.

Informacije

Info e-mail : somaraton@gmail.com
Web sajt trke: Somborski maraton

Somborski polumaraton je najstarija ulična trka u Srbiji, organizatori se svake godine trude da trkačima ponude neku inovaciju i unaprede kvalitet i zbog toga možemo slobodno da vam preporučimo da ovu trku svrstate u svoj kalendar za proleće.