blank
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Najave trka

3. Krka polumaraton – putevima drevnih Rimljana

Već dve godine trkači iz celog sveta trče jedinstvenim severnim delom Nacionalnog parka „Krka“, od Eko kampusa „Krka“ u Puljanima do rimskog vojnog amfiteatra u Burnumu. Zato rezervišite subotu, 4. april 2020. i istrčite 3. Krka polumaraton, trku kroz Nacionalni park „Krka“.

Rane prijave su u toku i traju do 15.12.2019. a prijave se vrše putem linka.  

Krka polumaraton je događaj za celu porodicu, a neretko je i samo trčanje ljubav cele porodice. Tako će ove godine dodatni naglasak biti stavljen na dečje trke i mali takmičari moći će da se okušaju u brojnim deonicama koje će se za različite uzraste održati na Burnumu.

U glavnim trkama, i na polumaratonu i na FunRun-u, dodatno će se vrednovati i prolazno vreme jedinog velikog uspona uz jezero Brljan prema cilju u amfiteatru pa će se, osim prvog, nagrađivati i drugo i treće mesto pa ćemo tako dobiti najbolje penjače u muškoj i ženskoj konkurenciji svojevrstan trofej kruna cara Trajana – upravo tuda su se rimske legije vraćale sa svojih pohoda u mir svog vojnog logora.

Poslednjih godina raste zanimanje za trčanje, a samim tim i za boravak u prirodi, pa se logično pojavljuje sve veći broj trka koje se odvijaju u prirodnom okruženju.

Trčeći trku kroz Nacionalni park „Krka“, uživaćete u prekrasnim prizorima jedinstvene prirodne i bogate kulturno-istorijske baštine, a trčaćete klasičnu uličnu trku, ne trail. Krka polumaraton trči se od Eko kampusa „Krka“ u Puljanima do amfiteatra Burnum.

Na tih 21 098 metara odvijale su se hiljade godina ljudske istorije i ere prirodnih procesa koji su oblikovali taj po mnogočemu jedinstven krajolik. Na oko četiri kilometra gornjeg toka reke Krke smestilo se pet slapova, tri srednjevekovne utvrde i rimski vojni amfiteatar, uz brojne tragove čovekovog življenja, uvek isprepletenog sa životom reke. Za većinu posetilaca to je nepoznata Krka. Gotovo je neverovatno da na suvom, krševitom prostoru dubokog kanjona postoje tolika čudesna mesta, koje su oblikovali ljudi ili reka, koje nam valja upoznati.

Naravno, svi trkači u svom startnom paketu, osim Champion majice sa logom trke dobiće i ulaznicu za Nacionalni park Krka, obrok posle trke, dodatnu okrepu… No, započnite april s nama na Krki!

Click to comment

Uključi se u diskusiju

Povezani članci

* BEOGRADSKI MARATON *

Slogan Beogradskog polumaratona “Uvek više” je ovog vikenda postao stvarnost. Mohamed El Ghazouany iz Maroka i Cavalina Nahimana iz Burundija pobednici su 3. Jesenjeg...

Najave trka

3. Jesenji Beogradski polumaraton biće trka koja se ne propušta. Preko 2000 učesnika popunilo je prijave putem sajta Beogradskog maratona i obezbedilo svoje mesto...

Najave trka

Čukarički Ada mall polumaraton će se održati 19. novembra 2022. sa početkom u 10h. Start trke je ispred kafea “The Beach” na makiškoj strani...

Vesti

Da li biste trčali polumaraton sa 90 majica? David Eliuk je upravo to i uradio. Istrčao je polumaraton sa 90 majica u Edmontonu, u...