maraton-za-mirMaraton za mir je trajna manifestacija mira i tolerancije. Organizovan je prvi put jula 1999. godine i održava se svake godine. U ovom 11. međunarodnom Maratonu za mir učestvuju atletičari zemalja regiona: BiH, Makedonije, Slovenije, Grčke, Bugarske i iz Ruske federacije, predstavnika Vojske Srbije kao i MUPa Republike Srbije.
Organizator je AK “Maraton mira – vidovdan 99” iz Beograda.

Start je na Vidovdan 28. juna 2009. godine u Novom Sadu na Keju žrtava fašizma, a cilj je u Solunu na Srpskom vojničkom spomen groblju Zejtinlik. Maraton za mir se realizuje u više etapa: Novi Sad –Beograd; Beograd-Smederevo; Smederevo-Kragujevac; Kragujevac-Varvarin; Varvarin-Kruševac; Kruševac-Niš; Niš-Leskovac; Leskovac-Surdulica-Vladičin Han-Vranje-Skoplje; Skoplje-Solun –Srpsko vojničko spomen groblje Zejtinlik.

U Beogradu će u ponedeljak, 29. juna 2009. godine startovati druga etapa 11.međunarodnog humanitarno-memorijalnog Maratona za mir ispred Doma vazduhoplovstva u Zemunu. Tom prilikom u 9:30 časova biće izveden sportski i kulturno-umetnički program. Pozivamo sve zainteresovane da dođu i trče ili isprate učesnike Maratona za mir.

Sve informacije možete dobiti od organizatora, Aćimovića, na tel. 011-319-32-87 ili na 063-81-61-054. Trka je memorijalnog karaktera, pa se startnina ne naplaćuje.

škola trčanja