TrkeVesti

Morfogeneza, maratonska galerija Slavice Marin

Nema komentara

Izložba fotografija :: O3ONE :: 25. jul – 6. avgust 2011. :: Otvaranje 26. jula u 19h

Slavica Marin, iako je lično, kako kaže, najviše upućena na likovnu umetnost, već 22 godine trči! Trčala je maraton u Njujorku, na Beogradskom maratonu je do sada trčala dva puta, a pre tri godine počela je svojevrstan umetnički performans.

Slavica Marin je kroz svoj umetnički rad već godinama poznata likovnoj publici Hrvatske, Slovenije, Austrije i Italije. Specifično je za njen rad da u svim oblastima u kojima se izražava (slikarstvo, skulptura, objekti, instalacije, modni dizajn) koristi prirodne materijale i tako uspostavlja tesni kontakt sa prirodom.

Njeno umetničko izražavanje bazira se na ekologiji i to od same upotrebe prirodnih materijala do estetske zaokruženosti dela koje, između ostaloga, želi istaknuti prirodu i kao osnovno polazište za čistoću ljudskog duha.

70 kilometara od Umaga do Rovinja

U O3ONE-e će biti izložena serija fotografija koju je snimio Tomaž Lunder, gde Slavica trči sedamdeset-kilometarski maraton. Slavica je startovala pred svojom galerijom u Umagu, kako bi došla, tačno na svečano otvaranje Istarskog sajma umetnina (Artexchange) u Rovinju, gde je njena galerija bila izlagač, što je tom maratonu već u početku odredilo performativna svojstva.

Nastup Slavice Marin je inovativan, prvenstveno stoga što je korišćena sportska disciplina kao umetnički medij. Fotografije beleže stanje i reagovanje tela usled fizičkih napora, a ono se najvernije očitava na autorkinom licu. Promene raspoloženja koje pratimo, istinski su odraz ekspanzivnosti rada mišićnog tkiva, ali i duhovne snage koja to tkivo pokreće.

Amela Terzić dvostruka šampionka Evrope
Trčanje.rs Open Run #7

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed