* NaslovnaAtletikaTrkeVesti

Mo Farah napada Gebreselasijev svetski rekord iz 2007. godine na sat vremena

Nema komentara

U Briselu će se 4. septembra održati miting AG Memorial Van Damme.

Ovo je miting u sastavu Dijamantske lige, ali će ove godine zbog korona virusa imati drugačiji koncept.

Centralni događaji će biti trke pod nazivom One Hour Challange u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Ovo je koncept trka koji nije nepoznat u svetu, ali se retko održava jer su primat preuzeli polumaratoni na putu i trke od 20.000 m na stazi.

Pravila su jasna, atletičari trče tačno sat vremena na atletskoj stazi. Pobednik je onaj atletičar/ka koji pretrči najveću distancu.

Heile Gebreselassie drži rekord od 2007.

Ovaj rekord je još uvek u vlasništvu jednog od najboljih dugoprugaša svih vremena, Haile Gebrselassie koji je za jedan sat pretrčao 21.285 km.

Heile Gebreselassie je istrčao 21.285m za sat vremena 2007.

Mo Farah napada svetski rekord u Briselu

Četvorostruki olimpijski šampion Mo Farah objavio je da će napasti svetski rekord u trčanju na sat vremena na stazi.

Mo Farah namerava da napadne jednočasovni svetski rekord Haile Gebrselassie na AG Memorial Van Damme u Briselu 4. septembra, pošto se planovi za povratak takmičenja u atletici nastavljaju.

„Zajedno sa mojim trening partnerom Baširom Abdijem, moja je meta da napadnem jednočasovni svetski rekord na Memorial Van Damme-u. Ovo je veliki izazov za mene i stvarno se radujem tome. Sve je moguće! Staza u Briselu je brza, za nju me vezuju neka dobra sećanja“

Mo Farah

Farah nije trčao na stazi od 2017. godine, kada je svoj fokus prebacio na trke na putu. Ali, prošle godine desetostruki osvajač svetskih zlata je najavio da će ciljati povratak na stazu uoči Olimpijskih igara u Tokiju, a u Briselu će ciljati na probijanje Gebrselassie-vu granicu od 21.285 m za sat vremena.

AG Memorial Van Damme povratak velikih događaja u atletici

AG Memorial Van Damme je deo serije Dijamantske Lige, zbog događaja prouzrokovanih pandemijom koronavirusa neki mitinzi Dijamantske lige su otkazani a organizatori mitinga u Briselu žele da održe miting i da se prilagode.

Ograničenja usled Covid-19 primorala su organizatore susreta u Briselu da „izmisle svoj koncept“, a jedna od stvari koje će se desiti su trke na hronometar, dakle trke na sat vremena u muškoj i ženskoj konkuranciji pod sloganom One Hour Challange.

Gledaoci će takođe biti dobrodošli, a organizatori su „uvereni da mogu da smeste oko 9000 gledalaca na siguran i bezbedan način“.

Direktor mitinga Cedric Van Branteghem je dodao: „Trudili smo se da pretvorimo stvarnu krizu u priliku da učinimo nešto potpuno drugačije. Uzbuđeni smo zbog rezultata i uvereni smo da će to postati veoma poseban događaj. „

Pogledajte najavu mitinga i šta nas sve očekuje

Najava za miting u Briselu

One Hour Challenge za trkače širom sveta

U događaju će moći da učestvuju i svi trkači širom sveta. Prijave će biti uskoro otvorene a zadatak svih nas će biti da trčimo najviše što možemo u toku jednog sata.

Oprema za trkače od A do Š: Šta preporučuje Jovica Spajić?
Padobranski višeboj: Svaka kap znoja ostavljena na stazi je kao kapljica krvi prolivena na bojnom polju
Tags: , , ,

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed