U organizaciji ARK Eko maraton, Radio Beograda 202 i JP Ada Ciganlija a uz pomoć MUP-a Srbije u subotu, 13 03. 2010. godine odžaće se ultramaraton trka na 100km pod nazivom Maraton maratona u Beogradu na Adi Ciganliji kod – oko restorana “Na kraj sveta…”. Start trke zakazan je u 8:00 časova.

Staza

Staza je ravna, asfaltna, kružna i dužine je tačno – 2km. Dana 28. 02. 2010.godine, stručna ekipa predvođena atletskim sudijom Nedeljkom Todorovićem izvršila je merenje i trasirala stazu ultramaratona.

Ada Ciganlija, Beograd. Trasa ultramaratona "Maraton Maratona"

Na stazi je postavljena jedna okrepna stanica u neposrednoj blizini sudija i dva velika šatora za odmor učesnika.

Trka je vremenski limitirana na 12 sati. Takmičari svaki odlazak na pauzu (odmor, odlazak u toalet, presvlačenje, pomoć lekara ili fizioterapeuta), obavezno prijavljuju svom meriocu vremena (sudiji). Ponovo uključenje u trku se obavezno prijavljuju meriocu vremena (sudiji).

Učesnici i prijavljivanje

  • Sve učesnike će pre trke pregledati lekar – internista.
  • Svi učesnici ovu trku trče na sopstvenu odgovornost.
  • Svaki učesnik – učestvovanjem u ovoj trci podleže antidoping kontroli, koja će se po završetku trke i obaviti, na način kako se to vrši na ATP turnirima.
  • Startnina iznosi 1200,00 dinara, bez izuzetaka, za strane i domaće učesnike.
  • Startninu možete uplatiti na običnoj uplatnici u bilo kojoj banci ili pošti na ž. račun br. 205-154049-49 , poziv na broj je vaš jedinstveni matični broj građana (13-cifreni) ili broj putne isprave. Na uplatnici je potrebno upisati ime, prezime i adresu takmičara, svrha uplate: startnina za ultramaraton, primalac: ARK EKO maraton.
  • svi učesnici dobijaju učesnički paket: učesničku majicu sa znakom trke, učesničku medalju, diplomu za osvojeno mesto, kao i druge prezente koje organizator obezbedi.
  • Dan – veče pre trke prijavljeni učesnici mogu koristiti postavljene šatore a u njima krevete i vreće za spavanje.
  • Oficijalne majice ultramaratona biće izrađene prema priloženim skicama, s tim što će imena na zadnjoj strani biti ispisana samo za prijavljene takmičare do 3.marta

Majica ultramaratona, prednja strana - klikni za detalje

Propratne manifestacije

U okviru ove manifestacije održaće se i Novinarska trka izdržljivosti. Svi učesnici ove trke dobiće zahvalnice i diplome. Učesnici ove trke neće startovati u isto vreme kad i ultramaratonci da ne bi došlo do gužve na stazi. Zavisno od broja učesnika novinari će ako bude bilo potrebno startovati u više grupa. Zainteresovani novinari za učešće u ovoj trci se mogu prijavljivati i na mail: sekretarijat@beograd202.rs

Kako bi posetiocima učinili manifestaciju što zanimljivijom organizatori su u saradnji sa restoranom “Na kraj sveta…”, odlučili da organizuju i Svetsko prvenstvo u pripremanju kačamaka u kome mogu učestvovati i ultramaratonci. Kačamakdžije će za učestovanje u tamičenju dobiti diplome, zahvalnice i najbolji medalje.

Majica ultramaratona, zadnja strana - klinkni za detalje

Stručni žiri sastavljen je od 15 članova i to: 5 ultramaratonaca, 5 predstavnika Organizacionog odbora i 5 posetilaca. Nagrade i iznenađenja su predviđena i za posetioce….

Mediji

Događaje sa staze ćete moći da pratite na Trčanje.rs, na svaka 2 sata sa lica mesta će biti postavljeni trenutni rezultati.

Do početka ove manifestacije na talasima Beograda 202 možete nas slušati petkom u našem već ustaljenom terminu od 14 do 16 časova. Ujedno pozivamo marketig menadžere i markentiške agencije da nam se jave radi daljih akcija i projekata oko ove manifestacije, rialiti programa i drugih akcija.

Organizator

ARK Eko maraton
mediaekomarathon@gmail.com
tel.: 063 637 567