Najave trkaTrke

Trčimo za čist vazduh: Lung Run Ugljevik!

Nema komentara

Mreža CEE Bankwatch Network i Modern Escape Europe u saradnji sa Centrom za životnu sredinu organizuju trku pod nazivom “Lung Run Ugljevik” koja se ove godine održava 29. oktobra u Ugljeviku.

Međunarodni dan čistog vazduha se obeležava 07. septembra, a njegov ovogodišnji moto „Zrak koji dijelimo“ naglašava zajedničku odgovornost i potrebu zajedničkog delovanje jer zagađenje vazduha nije problem samo lokalne zajednice.

Zagađenje vazduha ne poznaje granice država i čvrsto je povezano sa pitanjima koja se odnose na klimatske promene, smanjenjem biodiverziteta, jednakosti kao i ekonomskog razvoja.

Long Run trka

Ovo je ulična/trail utrka dužine 10 km.

Lung Run je međunarodna tematska trka koja je osmišljena s ciljem da podigne svest javnosti o štetnim uticajima zagađenja vazduha. Posebno onog koji je prouzrokovan termoelektranama na ugalj, te da se podstiče korištenje resursa i tehnologije koji vode ka zdravijoj životnoj sredini.

Ovo je ulična/trail trka dužine 10 km koja je prilagođena svima, kako
rekreativcima tako i profesionalnim trkačima. Održava se u šumsko-rekreativnoj zoni opštine Ugljevik, omeđenoj rudnikom – površinskim kopom.

Specifično okruženje u kom se održava trka omogućava trkačima jedinstven doživljaj i upoznavanje lokalne zajednice čije napore za održivošću i zdravom životnom sredinom podržavaju učešćem u trci.

Ova trka je prilika za saradnju lokalne institucije, trkačke zajednice i lokalnih preduzeća, te njihovo predstavljanje učesnicima trke i gostima.

Startnina

Pridružite se ovoj jedinstvenoj utrci koja je sinonim krilatice „Djeluj lokalno, misli globalno!“.

Cena startnine iznosi 30 KM, a sredstva će biti usmerena na društvene i ekološke projekte lokalne zajednice.

Trka nosi snažnu društvenu i ekološku poruku te ima i dobrotvornu komponentu.

Kao takvu, trku pokreće pravičnost, jednakost, solidarnost, skromnost, međusobno poštovanje i poštovanje životne sredine, principi koji su ugrađeni u pravila i propise trke.

Prijava na trku vrši se online registracijom i uplatom kotizacije putem linka, a uplate iz inostranstva možete bez provizije ostvariti putem ovog linka.

Pridružite se ovoj jedinstvenoj trci koja je sinonim krilatice „Djeluj lokalno, misli globalno!“.

Više informacija o trci Lung Run Ugljevik se nalazi na zvaničnoj web stranici organizatora i na Facebook stranici događaja.

Sa zadovoljstvom pozivamo sve koji žele podržati ovu jedinstvenu inicijativu posvećenu čistom vazduhu i održivoj budućnosti.

Zajedno možemo učiniti promjene!

Zagrebački noćni cener: Istrčite 10k za 1:15 minuta!
Pod sloganom „Spajamo trkačku industriju“ ove nedelje Evropska atletika organizuje biznis konferenciju u Štokholmu
Tags:

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed