TrkeVestiZdravlje

Krug oko Ade za OK dojke Nedelja 21. Oktobar

4 komentara

Važno obaveštenje!!!

Akcija će se održati i u Novom Sadu. Ekipa za trčanje će se okupiti ispred glavnog ulaza na Štrand. Pridružite se i povedite sebi drage osobe. Tempo će biti prilagođen najsporijem učesniku. Ponesite nešto pink, simbolično. Slikajte se i šaljite nam fotke 🙂

Oktobar je međunarodni mesec borbe protiv karcinoma dojke. U Srbiji više od 4 000 žena godišnje oboli od ove bolesti. Lekari ukazuju na činjenicu da se naše žene kasno odlučuju da se pregledaju i da je to jedan od najvećih problema sa kojima se naša zemlja susreće u borbi sa ovom vrstom karcinoma.

U saradnji sa mojedojkesuok.com pokrenuli smo kampanju kojom želimo ukažemo koliko je važna ova tema i koliko je informisanje o njoj jedan od najboljih načina kontrolisanja ovog oboljenja i njene preventive.

Preventiva karcinoma dojke

Postoje dve stvari koje možete da uradite za sebe. Jedna je da se redovno pregledate i budete svesni toga da je ova bolest izlečiva ako se otkrije na vreme.

Ipak najbolja stvar koju možete sebi da priuštite je redovna fizička aktivnost. Naučnici su dokazali, da žene koje redovno trče smanjuju rizik od karcinoma dojke do 50%.

Krug oko Ade za OK dojke

Širom sveta se održavaju trke koje za cilj imaju da edukuju i prikupe sredstva za istraživanja karcinoma dojke.

U nedelju 21. Oktobra ćemo na Adi Ciganliji (kafe Brod, pre bandžija), održati zajednički trening u 10h. Cilj nam je da promovišemo važnost redovnog samopregleda i rekracije kao najboljeg načina za očuvanje zdravlja.

Svi su pozvani da nam se pridruže, istrče jedan krug ili prošetaju, važno je da budemo aktivni i da se na zabavan način upoznamo sa mogućnostima koje su pred nama.

Pozivamo i sve trkače da nam se pridruže i povedu njima drage dame, da se upoznaju sa svetom trčanja, motivišu za trening i saznaju kako da se zaštite od ove bolesti

Ovog puta nećemo prikupljati nikakava sredstva, podrška će biti vaše prisustvo i prisustvo vaših supruga, ćerki, drugarica, sestrara, šefica…. Još ako imate nešto roze da obučete biće savršeno, ali nije pbavezno.

Vidimo se u Nedelju na Adi

Ukoliko želite tog dana da se pridružite akciji a ne živite u Beogradu, dovoljno je da pozovete drugaricu ili više njih i zajedno trčite. Obucite nešto roze i pošaljite nam fotografiju, rado ćemo ih objaviti čime ćemo zajedno širiti svest o opasnostima koje sa sobom nosi ova opaka bolest.

Akciju su podržali i JP Ada Ciganlija i portali posvećeni damam tetka.rs i stazenezele.rs

Ružičaste trke širom sveta!
Super med za super zdravlje

Povezani članci

4 komentara. Leave new

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed