* NaslovnaNajave trkaTrkeVesti

Hike & Bike vikend na Jastrepcu

Nema komentara

Ovog vikenda, 22. i 23. oktobara 2021., ste pozvani na Hike & Bike vikend na Jastrepcu!

Dobrodošli su šetači, planinari, planinski biciklisti, ljubitelji sporta i rekreacije, željni akcije u prirodi u super društvu.

U želji da se iskoriste poslednji sunčani dani u ovoj godini, mlada neformalna grupa Hike&Bike uz podršku PSD Jastrebac iz Kruševca organizuje dvodnevni vikend hajk i MTB turu za planinare i brdske bicikliste na Jastrepcu.

Početak druženja predviđen je za petak 22. oktobra, kada će se mladi željni rekreacije i druženja u prirodi okupiti u Planinarskom domu Žarko Žarić, da bi u subotu ujutru krenuli na pešačenje ili vožnju bicikla.

Ukoliko pešačite, imaćete mogućnost da se uz stručnog vodiča upoznate sa najšumovitijom planinom na Balkanu, brojnim rečicama i predivnim vidikovcima, kao i sa retkim primercima flore i faune. U zavisnosti od vremenskih prilika, tura iznosi 19 ili 17 kilometara, dok je za bicikliste predviđena nešto jača kilometraža. Nakon osvajanja atraktivnih vrhova i uživanja u netaknutoj prirodi, veče je rezervisano za druženje uz logorsku vatru i muziku. Opcije za prenoćište su brojne, a najpogodnije su u Planinarskom domu Žarko Žarić.

Drugi, nedeljni dan akcije je laganiji – pešači se osam kilometara, uz traženje, branje i upoznavanje raznih vrsta jestivih pečuraka. Planinski biciklisti će sa svojim vodičem uvežbavati prolazak i spust kroz jednu od brojnih staza za koju je potrebna solidna veština vožnje MTB-a.

Jastrebac je bajkovito mesto, a ture su savršene za sve koji žele da uživaju u aktivnom vikendu u prirodi, zabave se i upoznaju nove ljude. Posebna fizička spremnost za pešačenje nije potrebna, ali jeste planinarska oprema, garderoba za hladno i kišno vreme.

Prijava je obavezna, a više informacija možete naći na linku: https://bit.ly/3FOJ3Sr

Kotizacija

Visina kotizacije je određena kako uspostavili odgovarajući kvalitet usluge, odnosno pokrili osnovne troškove organizacije i hrane.

Hike&Bike program oba dana — 2000 dinara

  • Vođene ture u subotu i nedelju
  • Ručkovi oba dana

Hike&Bike program jedan dan — 1000 dinara

  • Vođena tura u subotu ili nedelju
  • Ručak

Smeštaj

Smeštaj u Domu — 1000 dinara/noć

Uključuje prenoćište sa doručkom, posteljinu, toplu vodu i grejanje.

Nije uključeno u iznos kotizacije.

Privatni smeštaj na Jastrepcu

Osim u Domu, možete se smestiti i u:

Mary Cain tužila bivšeg trenera Alberta Salazara i Nike zbog navodnog zlostavljanja
Šta se dešava sa mozgom dok trčite?

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed